باران همچنان در گلستان می‌بارد و طی چند روز گذشته هوای این استان شمالی را تلطیف کرده است، هر چند برخلاف استان همسایه «مازندران»، منجر به سیل و آب‎گرفتگی نشد و خسارتی هم به استان وارد نکرد، اما موجب شد تا جنگل‎های استان تا چند روز آینده نفس راحتی بکشند.

مرور خاطره باران در گلستان با طعم گس خشکسالی

به گزارش گلستان24، امسال در این ملک شمالی به لطف خداوند بخشنده و افزایش بارندگی‌ها، محصول استراتژیکی همچون گندم از رشد تولید بسیار خوبی برخوردار شد که انتظار می‌رود اوضاع محصول لوبیای روغنی نیز به همین وضعیت مشابه دچار شود.

خشکسالی

باران همچنان در گلستان می‌بارد و طی چند روز گذشته هوای این استان شمالی را تلطیف کرده است، هر چند برخلاف استان همسایه «مازندران»، منجر به سیل و آب‎گرفتگی نشد و خسارتی هم به استان وارد نکرد، اما موجب شد تا جنگل‎های استان تا چند روز آینده نفس راحتی بکشند.

منابع طبیعی در گلستان زیباترین جلوه‎های خالق یکتا هستند که در قامت جنگل‎های سر به فلک کشیده‎ همچون تابلویی مدهوش کننده جلوه‎نمایی می‎کنند، تابلویی که تنها دغدغه‎اش هرم سوزان آتشی است که به غفلت دامنگیرش می‎شود.

اما طی این روزها و حتی ماه‌های گذشته، بارندگی‎ها، فعلاً ذهن سبز پوشش گیاهی این سرزمین را چند صباحی آسوده کرده که البته انتظار می‎رود این شرایط در ادامه نیز تداوم یابد.

معاون توسعه و پیش‌بینی هواشناسی استان گلستان گفت: خوشبختانه بارندگی طی روزهای اخیر تمام نقاط استان را تحت تأثیر خود قرار داده است.

محمدرضا رحمان‌نیا در گفت‎وگو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: طی این مدت در مراوه تپه، 31.2 میلی‎متر، گرگان 10.9 میلی‎متر، کلاله 25.1 میلی‎متر، مینودشت، 16 میلی‎متر، گنبد کاووس 14.6، بندرترکمن 106 میلی‎متر، بندرگز 17.6 میلی‎متر و در شهرستان علی آباد کتول 22.2 میلی‎متر بارش باران روی داده است.

* تا 10 روز دیگر در گلستان از باران خبری نیست/ احتمال آذرماه پرباران در گلستان

وی ادامه داد: بر اساس الگوهای پیش‎یابی در استان تا 10 روز دیگر بارندگی نخواهیم داشت اما ممکن است برخی مواقع بارندگی پراکنده در استان اتفاق بیافتد.

رحمان‎نیا خاطرنشان کرد: براساس همین اطلاعات به نظر می‎رسد باران چندانی در آبان ماه نداشته باشیم اما پیش‎یابی‎‎ها از بارندگی مناسب در استان طی آذرماه است.

وی یادآور شد: خوشبختانه امسال بارندگی‎ها در استان از شرایط خوبی برخوردار بود و حتی گستره جغرافیایی آن هم به گونه‎ای بود که تقریباً تمام سطح استان را پوشش داد.

معاون توسعه و پیش‌بینی هواشناسی استان گلستان اضافه کرد: این شرایط به ویژه برای کشاورزان گلستانی شرایط مناسبی میها ساخت و موجب شد تا آنان در برداشت محصولات از ظرفیت مناسبی برخوردار شوند.

رحمان‌نیا تصریح کرد: به نظر می‎رسد، با افزایش بارندگی‎ها، جنگل‎های استان نیز از شرایطی بهتر و نسبت به سال گذشته حریق کمتری در آن واقع شده است.

وی ابراز امیدواری کرد، با تداوم بارش‌های فصلی، ضمن کاهش تحریک‌پذیری جنگل‌های استان، گلستان بتواند در محصولات کشاورزی خود، افزایش تولید داشته باشد.

همچنین معاون اداره‌کل مدیریت بحران استان گلستان با اشاره به شرایط مناسب بارندگی در استان گفت: از ابتدای سال جاری بارندگی‌های مستمر موجب شد تا استان بر خلاف سال گذشته کمتر خشکسالی را احساس کند.

حمید رضا منتظری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در گرگان تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های دریافتی، خوشبختانه امسال به نسبت سال گذشته حریق در منابع طبیعی کمتر روی داده و یا در همان ساعات اولیه اطفاء و مهار شده است.

وی ادامه داد: بخشی از این موضوع به بارندگی‌هایی باز می‌گردد که موجب شده تا رطوبت جنگل‌ها کمتر از حالت نرمال خارج شود، هر چند در مواقعی نیز با توجه به شرایط جوی در استان شرایط مناسبی برای حریق مهیا بود اما با توجه به تلاش محیط‌بانان گلستانی حریق چندانی روی نداد.

* گلستان درصدد تمهید راهکارهای پیشگیری از خشکسالی/ گلستان در معرض گردو غبار است

منتظری با اشاره به شرایط اقلیمی استان طی چند سال اخیر و جدی بودن خشکسالی اذعان کرد: سال گذشته طبیعت آن روی خود را به گلستانی‌ها نشان داد و یادآور شد که خشکسالی را باید بیش از پیش جدی گرفت.

وی ادامه داد: متأسفانه حفر چاه‌‌های غیرمجاز فراوان و تخلیه آب‌های زیرزمینی استان برای کشاورزی، موجب شد تا زمین استان هر روز تشنه‌تر و خشک‌تر شود.

جانشین اداره‌کل مدیریت بحران  گلستان تصریح کرد: برخلاف امسال، در سال پیش، آب و هوا با کشاورزی استان یاری نکرد و پدیده گرد و غبار در برخی از مناطق استان چه در جنوب و چه در غرب شرایط جوی این مناطق را تحت تأثیر خود قرار داد.

منتظری تصریح کرد: در سال جاری با بارش مناسب باران، سدهای گلستان برخلاف سال پیش شرایط خوبی دارند و حجم ذخایر مناسبی در آن وجود دارد، هرچند نباید از خشکسالی طی ایام پیش‌رو غافل شد.

وی یادآور شد: بارندگی‌ها اثر مستقیمی بر میزان استحصال محصول کشاورزی در گلستان دارد و امیدواریم که با تداوم بارش‌های فعلی، استان دوباره در مرز خشکسالی فصلی قرار نگیرد.

باران در گلستان به معنای وفور نعمت الهی و امنیتی است که منابع طبیعی و دشت‌های این سرزمین شمالی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما چه خوب است در چنین شرایطی، بدانیم خشکسالی همچنان جدی است و باید برای پیشگیری از این آینده تلخ از هم‌اکنون برنامه‌ریزی کنیم، زیرا فردا دیر است.
منبع : فارس

ارسال نظر

آخرین اخبار