رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان:
۲۵۰ طرح تحقیقاتی کشاورزی در گلستان انجام شد
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان از رونمایی سه دستاورد جدید این مرکز در استان خبر داد و گفت: ۲۵۰ طرح تحقیقاتی در یک سال گذشته در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی انجام شد.
وی با یادآوری اینکه در سنوات گذشته تقریباً هر ۱۰ سال یکبار یک رقم جدید سویا معرفی میشد، افزود: در سال ۱۳۹۱ رقم کتول، هزار و ۳۹۳ رقم سامان و در سال گذشته رقم امیر به کشاورزان معرفی شد و امسال هم یک رقم امیدبخش در این حوزه داریم.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان ادامه داد: رقم امیر که سال گذشته نامگذاری شد از انواع بذرهای متوسط رس است که دو هفته زودتر و با تناژ بیشتر نسبت به رقمهای قبلی برداشت میشود.
وی همچنین از رونمایی از سه دستاورد جدید مرکز تحقیقات گلستان در آستانه دهه مبارک فجر خبر داد و تصریح کرد: رقم دیررس ذرت دانهای، تولید قارچ دارویی و تعیین کلنهای صنوبر سازگار با استان گلستان از دستاوردهای جدیدی است عصر یکشنبه رونمایی شد.
حسینی اضافه کرد: هماکنون دو رقم امیدبخش در گندم آبی و دو رقم امیدبخش در گندم دیم و همچنین دو رقم جو جدید در دست کشاورزان استان است که بهزودی با پتانسیل بهتر و میزان مصرف آب کمتر معرفی میشود.
وی همچنین راجع به رقمهای جدید رونمایی شده توضیح داد و بیان کرد: رقم هیبرید جدید دیررس ذرت دانهای NS۷۰۳ مناسب برای کشت تأخیری و کشت دوم در مناطق ذرت کاری کشور است.
وی یادآور شد: تاکنون بقایای گیاهی از قبیل کاه، برگ و سایر مواد زائد اجباری کشاورزی، بقایای محصولات جنگلی و ضایعات صنعتی سلولز دار کمتر مورداستفاده قرارگرفته و اغلب با آتش زدن یا روشهای دیگر که بهنوبه خود هزینهبر خواهد بود از بین میرفت.
حسینی خاطرنشان کرد: با رونمایی از تولید قارچ دانهای به طریق مختلف میتوان این بقایای گیاهی را به مواد اولیه برای پرورش قارچهای خوراکی تبدیل کرد و کمپوست مصرفشده را بهعنوان خوراک دام یا کود آلی مرغوب در باغات و مزارع استفاده کرد.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان به دستاورد تعیین کلنهای صنوبر هم اشاره و تصریح کرد: طرح تعیین کلنهای صنوبر (پوپولتوم مقایسهای) سازگار با استان گلستان با بررسی ۳۶ کلن در خزانه شروع شد و پس از سه سال کار در خزانه، ۳۰ کلن آنکه از رویش خوبی در خزانه برخوردار بودند انتخاب و در بستر اصلی کشت شدند که پس از هشت سال بررسی بر روی آنها در بستر اصلی، نهایتاً تعداد ۱۴ کلن که از رویش حجمی خوبی برخوردار بودند بهعنوان کلنهای برتر به اداره کل منابع طبیعی و بخش اجرا معرفی شدند.
منبع : مهر
ارسال نظر