مسئولین پاسخگو باشند؛
کودک 7 ساله در بند خاکی روستای قِرِق گالیکش غرق شد / آببندی که سالهاست روستاییان را جان به لب کرده
کودک 7 ساله در آببند روستای قِرِق از توابع بخش لوه شهرستان گالیکش غرق شد.
پیش از ظهر روز پنجشنبه تعدادی از کودکان روستای قِرِق از توابع بخش لوه شهرستان گالیکش برای بازی به حاشیه آببند این روستا که سالهاست بلای جان پدرانشان شده رفتند.
به گزارش گلستان24، پای «محمدطاها سارانی» یکی از این کودکان حین بازی سرخورده و درون آببند میافتد. همبازیهای محمدطاها با دیدن این صحنه بلافاصله به روستا میروند تا بزرگترها را برای نجات دوستشان خبر کنند.
لحظهبهلحظه محمدطاها به وسط آببند هدایت میشد و کسی توان زدن به آب را نداشته تا اینکه چوپانی که در آن حوالی بوده برای نجات کودک درون آب میرود اما وقتی محمدطاها به ساحل میرسد که جانی در بدن نداشته.
نیروهای امدادی اورژانس 115 گالیکش که بلافاصله پس از اطلاع از وقوع حادثه در محل حاضرشده بودند نیز به دلیل گذشت زمان هر چه تلاش میکنند عملیات احیا بهجایی نمیرسد و محمدطاها دومین قربانی غرقشده طی سالیان گذشته در این آببند میشود.
به گزارش «نیلکوه» حدود 13 سال پیش به روستاییان منطقه «قرق» و «آق قمیش» پیشنهاد شد برای تبدیل 208 هکتار اراضی دیم به آبی، یک آببندان با مشارکت امور آب و جهاد کشاورزی احداث شود.
به گفته اهالی قرق بر اساس این پیشنهاد مقرر شد یک میلیارد و 600 میلیون ریال از هزینه دو میلیارد ریالی این آببندان را مردم پرداخت کنند و بقیه هزینهها توسط دولت تأمین شود.
ازآنجاکه این کشاورزان قادر به پرداخت این رقم نبودند، با هماهنگی مسئولان، یکی از بانکها این مبلغ را بهعنوان وام تأمین کرد تا درنهایت اقساط آن توسط مردم پرداخت شود.
این آببندان در سطح 7 هکتار طی دو سال ساخته شد که خوشحالی کشاورزان را در پی داشت اما فقط پس از دو بار آبیاری در همان سال نخست، این آببندان به مدت 8 سال آبگیری نشد تا اینکه در سال 94 دوباره این آببند آبگیری شد.
برخی به دنبال ماجراجویی
با بالا گرفتن اعتراضهای مردمی و سردرگمی در استفاده از تسهیلات بانکی؛ مسئولین شهرستانی گفته مردم را باور نکرده و با اعتقاد بر اینکه مردم به دنبال شانه خالی کردن از تعهد خود هستند با هدایت تسهیلات یک میلیارد ریالی زمستان 93 اقدام به لایروبی کانال 10 کیلومتری انتقال آب رودخانه دوغ به این آببند کردند.
اسفندماه 93 و فروردینماه 94 با صرف هزینه و وقت شوراها اسلامی دهیاران و اهالی روستاهای یادشده با کشوقوسهای فراوان و درگیری بین کشاورزان پس از گذشته 8 سال دوباره آببند قرق آبگیری شد.
هنوز از صحت به انجام رسیدن پروژه اطمینان نبود اما برخی با بوق و کرنا به دنبال معرفی این نقطه بهعنوان منطقه گردشگری بودند و هرروز گروهها و سرمایهگذاران را به منطقه میآوردند.
سال 94 آببند قرق که مشکل زه آب آن برطرف نشده بود تنها تا اواخر خردادماه آب ذخیرهشده را درون خود نگهداشت.
بخشدار بخش لوه گالیکش سال 95 در شورای اداری این شهرستان که در حسینیه مسجد صاحبالزمان (عج) شهر گالیکش برگزار شد گفت: سال 95 به دستور فرماندار طی 4 نوبت آبگیری انجام شد تا بهصورت صد درصد آببند قرق آبگیری شده باشد.
گفتنی است سال 95 نیز آببند قرق توانست تنها تا اواسط تیرماه حجم آب ذخیرهشده را درون خود نگه دارد اما این در حالی است که نیاز آبی کشاورزان تازه از اواخر تیرماه هرسال شروع میشود.
برای سومین سال پیاپی آبگیری بیهوده آببند قرق از اواخر اسفندماه آغاز شد درحالیکه هیچگونه حفاظی طی سه سال گذشته برای این آببند در نظر گرفته نشده بود و روستاییان هرروز بیم وقوع رخدادی را داشتند.
حال باید مسئولین شهرستانی برای این آبگیریهای بیهوده و بیبرنامه پاسخگوی اذهان عمومی باشند و اقدامات امنیتی برای جلوگیری از تکرار مجدد این رخداد تا خشک شدن آببند را اندیشه کنند.
انتهای پیام/
منبع: نیلکوه
ارسال نظر