مدیر کل دامپزشکی گلستان:نظارت بهداشتی در تمام کشتارگاههای گلستان
گزارشی مبنی بر وجود «تب کریمه کنگو» در گلستان دریافت نشده است
مدیرکل دامپزشکی گلستان با بیان اینکه نظارت بهداشتی در تمام کشتارگاهها، قرنطینههای ورودی استان و مراکز فرآوردههای پروتئینی حاکم است گفت: تا کنون گزارشی مبنی بر وجود «تب کریمه کنگو» در استان گلستان دریافت نشده است.
وی «تب کنگو» را یک بیماری بومی کشور ایران دانست و گفت: این بیماری در کشورهای همسایه ایران وجود دارد به دلیل آنکه کشورهای همسایه سرویسهای دامی مجهزی ندارند ایران به لحاظ بیماریهای مشترک دام و انسان جزو مناطق پرخطر محسوب میشود.
مدیر کل دامپزشکی گلستان ادامه داد: در طی چهار سال شیوع بیماری «تب کنگو» هیچ گزارشی مبنی بر وجود این بیماری در استان دریافت نشده است، در سال جاری نیز هیچ گزارشی در این رابطه نداریم.
بروز علایم اصلی «تب کنگو» در انسان
وفایی ادامه داد: با وجود اینکه «تب کنگو» یک بیماری مشترک بین دام و انسان محسوب میشود و عامل انتقال «کنه» است که به بدن حیوان میچسبد و وارد بدن حیوان میشود علائم خفیفی در دام دارد اما علائم اصلی بیماری در انسان بروز پیدا میکند.
وی یکی از مشکلات اصلی تشخیص«تب کنگو» در دام را نداشتن علائم خاص در دام عنوان کرد و افزود: تب بالا، گلو درد، سرفه، سردرد، خونریزی زیرجلدی، خونریزی از مجاری ادراری و دفعی از جمله علائم وجود «تب کنگو» در انسان است که اگر دیر تشخیص داده شود منجر به مرگ خواهد شد.
مدیر کل دامپزشکی گلستان با بیان اینکه بیماری «تب کنگو» بیشتر در افرادی که با دام در ارتباط هستند دیده میشود، گفت: رعایت شرایط ایمنی در جلوگیری از این بیماری بسیار کمک خواهد کرد از اینرو کلاسهای آموزشی متعدد با قصابان و دامداران در سطح شهرستانهای استان برای کار کردن با وسایل ایمنی برگزار کردهایم که تا حدود زیادی میتواند از ورود ویروس به بدن جلوگیری کند.
وفایی ادامه داد: در هر شغل و حرفهای افرادی سودجو وجود دارند که روال قانونی و حرفهای یک شغل را رعایت نمیکنند بنابراین ممکن است در بعضی از جاها مراکزی وجود داشته باشد که اقدام به کشتار و ذبح غیربهداشتی دام کنند از اینرو مردم عزیز دقت کنند گوشت خریداری شده باید مهر و برچسب دامپزشکی داشته باشد و اگر در مکانی مشاهده کردند بر خلاف موازین بهداشتی حمل و نقل دام توسط ماشینهایی که شرایط مناسب برای این کار را ندارند حتما به دامپزشکی محل خود اطلاع دهند.
کاهش «تب کنگو» نسبت به سالهای گذشته
وی خاطرنشان کرد: اگر چه بیماری «تب کنگو» نسبت به به سالهای گذشته در کشور کاهش چشمگیری داشته است اما باید تدابیر خاصی برای رفع کامل این مشکل اندیشید، بنابراین وقتی مردم برای خرید گوشت به قصابی مراجعه میکنند گوشتی را خریداری کنند که مربوط به کشتار روز قبل باشد چرا که در این صورت گوشت 24 ساعت در یخچال بوده و تمام میکروبها از بین خواهد رفت و اثری از بیماری «تب کنگو» در دام نخواهد بود در غیر این صورت اگر گوشت مربوط به کشتار همان روز را خریداری کردند 24 ساعت در یخچال منزل نگهداری و بعد با دستکش اقدام به خرد کردن و شستن گوشت کنند.
مدیر کل دامپزشکی گلستان اذعان کرد: اگر چه نظارت بهداشتی در تمام کشتارگاههای استان وجود دارد اما مردم نیز برای رفع این مشکل باید همکاری لازم داشته باشند در صورت مشاهده واحدی که بر خلاف موازین بهداشتی کار میکند با سامانه پیامکی 10001512 و پل ارتباطی 1512 میتوانند گزارش خود را از تمام نقاط استان به دامپزشکی اطلاع دهند.
انتهای پیام/
منبع : فارس
ارسال نظر