افطاری وحدت و مقاومت، مصداق آتش به اختیار
هنگامی که مسوولان و مدیران درکی درست از همدلی و وحدت مردمی نداشته باشند، این مجموعههای خودجوش فرهنگی هستند که به خط میزنند و حماسه میآفرینند.
وحدت یکی از بزرگترین آرمانها و ارزشهای متعالی انقلاب اسلامی بود که از همان اول در کلام بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و سپس در لسان مبارک رهبر فرزانه انقلاب نیز جاری و ساری بود و در سیره عملی این دو بزرگوار نیز تلاش برای تحکیم و تعمیق وحدت اسلامی میان مذاهب اسلامی به وضوح قابل مشاهده بود و حتی فتاوای معروف و بینظیر این دو بزرگوار در برخی از موارد فقهی پیرامون وحدت تعجب و البته تحسین بزرگان اهل سنت در داخل و خارج کشور را نیز برانگیخت.
اما این روزها وحدت اسلامی در عملکرد مسوولان اجرایی کشور از یک اولویت و برنامه محتوایی به یک شعار سیاسی و بعضا هم یک ترفند تبلیغاتی و انتخاباتی تبدیل شده است و کمتر توانسته رنگ و بوی تعمیق برادری و صمیمت در میان اقوام و مذاهب به خود بگیرد و حتی در پارهای از اوقات با سیاسی کردن موضوع وحدت بر روند بینظیر و پرشتاب تقویت وحدت در کشور نیز خلل وارد کرده است که بیشک نشان از اختلال در سیستم تصمیمگیری در این حوزه دارد.
از این رو جمعی از جوانان فعال فرهنگی، اجتماعی و رسانهای گنبدکاووس در قالب مجمع وفاق اسلامی چند سالی است که با هدف تقویت وحدت و همدلی در شهرستان و البته بروز و ظهور برادری در گنبدکاووس و معرفی آن به سرتاسر گیتی اقدام به برگزاری مراسم افطاری وحدت میکنند، اقدامی که با استقبال نخبگان و فعالان فرهنگی، اجتماعی، علمی و سیاسی اهل تشیع و تسنن قرار گرفته و در سالهایی که این برنامه اجرا شده است توانسته خروجیهای مفیدی را نیز از خود به یادگار بگذارد.
در سال جاری اما افطاری وحدت در گنبدکاووس با چاشنی مقاومت و ایستادگی کار خود را به منصه ظهور رسانید و با دعوت از عبدالناصر ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران به نوعی نمادین و البته واقعنگر اتحاد، همبستگی و یکدلی شیعه و سنی را از مرزهای جغرافیایی ایران اسلامی نیز فراتر برده و نشان داد که این مراسم با آرمانی جهانی پا به عرصه جهاد فرهنگی و اجتماعی گذاشته است.
امسال مراسم افطاری وحدت به نامی جذابتر و با مسمی یعنی افطاری وحدت و مقاومت تغییر نام داد تا یکبار دیگه موضوع فلسطین که مساله اول جهان اسلام است را یادآوری کرده و آرمان آزادی قدس شریف را در اذهان همه مردمان خونگرم شیعه و سنی دیار جرجان زمین بازآفرینی کند.
در مراسم افطاری وحدت و مقاومت امسال که با حضور قریب به 200 تن از چهرههای سرشناس شهرستانی و استانی برگزار شد، از برادران تشیع حاضر در جلسه میتوان به حجتالاسلام محمود ترابی امام جمعه، حجتالاسلام محمدرضا ابراهیمی مدیر حوزه علمیه منتظریه، حسین گلچینی رئیس دانشگاه دولتی، علیرضا قربانی رئیس سابق دانشگاه پیام نور، حجتالاسلام امین قرائی معاون اداره کل اوقاف و امور خیریه، بهمن نشاطی شاعر، حسن جعفری مدیر مجموعه فرهنگی فاطمیون، مهدی باقریان مدیر بنیاد فرهنگی طهورا، سیدعلی کریمیان مدیر انجمن دوستداران کتاب، حجت تولی مدیر کانون علمی دانش پژوهان گنبدکاووس نام برد و از میان برادران اهل تسنن نیز به امانقلیچ شادمهر استاد ادبیات ترکمن و پژوهشگر مذاهب اسلامی، آخوند خلیل صیادی فارغالتحصیل دانشگاه الازهر و استاد دانشگاه عشق آباد، آنا محمد آقپور نیکوکار و فعال اجتماعی، سید مهدی جلیلی شاعر و نویسنده،آنهمحمد قرنجیک عضو شورای اسلامی شهر، فرشید عاشوری قهرمان پارالمپیک والیبال نشسته کشور، توی محمد ایازی شاعر و عبدالمناف آقارکاکلی فعال رسانهای ترکمن صحرا اشاره کرد.
در این جلسه که با محور وفاق اجتماعی و فرهنگی تشکیل شده بود قرآن کریم به عنوان میراث ارزنده رسول اعظم (ص) آغازگر و پایانبخش برنامه بود و قاریان شیعه و سنی هر یک با صوتی دلنشین دلهای مهربان حاضران را بیش از پیش به یکدیگر متصل کردند.
نخبگان و فعالان فرهنگی و علمی یک به یک پشت تریبون رفته و با ادای احترام به پیامبر مهربانیها و میهن و انقلاب اسلامی از وحدت و لزوم تحکیم و تعمیق آن حول دستورات الهی سخن گفتند و بر وفاق اجتماعی و برادری و حمایت از مظلومان عالم اعم از شیعیان بحرین و سنیهای فلسطین عزیز تاکید کردند.
عبدالناصر ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز در این جلسه با تکیه بر آیات و روایات قرآن ضمن دعوت همگان به چنگ زدن به ریسمان الهی و وحدت عملی در جامعه از برادری و صمیمت موجود در میان شیعیان و اهل تسنن در ایران اسلامی به ویژه استان گلستان و شهرستان گنبدکاووس قدردانی کرد.
وی در تبیین موضوع لزوم وحدت جامعه اسلام برای دفاع از هویت دینی در سرزمینها و بلاد اسلامی با تشبیه حکام فعلی برخی کشورهای عربی به شاه سفاک ایران بر این نکته اشاره کرد که برای از بین بردن ظلم راهی جز اتحاد امت اسلامی وجود ندارد.
انتهای این مراسم با اقامه نماز جماعت و سفره همدلی و مهربانی افطار در میهمانی خدا همراه بود که بیان صمیمیت و دلدادگی برادران و خواهران شیعه و سنی از توان و ظرفیت قلم و خطوط رسانه بیرون است.
به هر تقدیر این حرکتهای اجتماعی و مردمی که توسط گروههای خودجوش فرهنگی و اجتماعی در اقصی نقاط کشور شکل میگیرد می تواند مصداق بارز و شفافی از آتش به اختیاری باشد که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید کردند و قطعا میتوان با تزریق نظرات کارشناسی و محتوایی هر روز بر غنا و خروجی مفید آنبیافزایم تا در شرایطی که بسیاری از ساختارهای فرهنگی کشور مشغول روزمرهگی و برنامههای روتین بیفایده و کمفایده هستند با حرکاتی خودجوش و مردمی به کمک فرهنگ، تمدن و هویت ایران و انقلاب اسلامی آمد و گوش به فرمان فرمانده میدان جهاد فرهنگی گامی هرچند کوچک اما موثر در این مسیر برداشت.
انتهای پیام/
منبع : فارس
ارسال نظر