توسعه متوازن استان گلستان خواسته مشترک مسوولان گنبدی

همه مسوولان شهرستان گنبدکاووس با انتقاد از برخی تمرکزگرایی‌ها در مرکز استان گلستان از این موضوع ابراز نارضایتی کردند.

فریاد گنبدی‌ها علیه تبعیض در استان گلستان

به گزارش گلستان 24 ، شهرستان گنبدکاووس در شرق استان گلستان محوری‌ترین شهرستان این منطقه در استان گلستان است که به دلیل دارا بودن دو شهرک صنعتی تقریبا قلب تپنده اقتصاد و صادرات استان گلستان به شمار می‌رود و از آنجا که با بیش از 200 روستا رتبه اول کشور را از این حیث داراست همواره مورد توجه و دقت مسوولان سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور بوده است.

این شهرستان که پس از جدا شدن منطقه شرقی خزر از استان مازندران و تشکیل استان گلستان بیش از 6 شهرستان را از خود منتزع کرده است، همچنان بزرگترین شهرستان استان گلستان است و بعد از مرکز استان یعنی گرگان با بیش از 370 هزار نفر جمعیت دومین شهر پرجمعیت استان گلستان به شمار می‌آید.

ویژگی‌های منحصر به فرد این شهرستان آن‌قدر زیاد و مفصل است که بی‌تردید در مجال این گزارش و نوشته نمی‌گنجد و بی‌تردید باید برای آن دفتری بزرگ و بی‌شمار برگه تدارک دید تا آنها را با قلمی منصفانه به رشته تحریر درآورد.

تنوع بی‌نظیر قومیتی و مذهبی در گنبدکاووس در سرتاسر ایران اسلامی بی‌مثال است به شکلی که این شهرستان را می‌توان مینیاتوری از ایران اسلامی دانست و همه اقوام و مذاهب را با کثرت و قلت‌های متفاوت در آن مشاهده کرد که در برادری و برابری همزیستی مسالمت‌آمیزی را تجربه می‌کنند.

در حوزه جغرافیایی نیز بیایان‌های کویرگونه شمال این شهرستان که منتهی به اینچه‌برون و داشلی‌برون می‌شود از یک سو و ضلع جنوبی این شهرستان که به شهرستان آزادشهر و کوهپایه‌های آن می‌رسد از سویی دیگر تنوع اقلیمی خوبی را فراهم آورده است.

از سایر ویژگی‌های منحصر به فرد آن در استان گلستان اگر بخواهیم سخن بگوییم بی‌شک باید از مرزی بودن این شهرستان سخن گفت و تاریخی که بیش از هزاران سال تمدن و شهرنشینی را در این سرزمین حکایت می‌کند.

در حوزه ظرفیت‌های گردشگری و توریستی نیز بدون تردید باید گنبدکاووس را در صدر شهرستان‌های شمال ایران قرار داد، از این منظر که تنوع جاذبه‌ها در عین جذابیت و زیبایی آن در مجموع این شهرستان را با امتیازی بسیار فراتر از شهرستان‌های دیگر این منطقه در اوج مناطق توریستی شمال کشور قرار داده است.

بزرگترین برج آجری دنیا با قدمتی بیش از یک هزار سال، مقبره نوه بلافصل امام سجاد (ع) و تالاب‌های بین‌المللی سه‌گانه این شهرستان از یک سو و شهر تاریخی جرجان، سدهای متعدد دیدنی خاکی و بتنی، صنایع دستی بی‌نظیر به ویژه صنایع دستی ترکمن‌ها، بازارچه مرزی، دریاچه مصنوعی و موزه ملی فرش از سویی دیگر، تنها بخشی از جاذبه‌هایی است که هر گردشگری را با حضور در گنبدکاووس بی‌اختیار شیدای این سرزمین می‌کند.

به هر تقدیر آنچه مطمع نظر این گزارش است این موضوع خواهد بود که چرا پس از 17 سال از تشکیل استان گلستان، شهرستان گنبدکاووس با وجود ظرفیت‌های بی‌شمار و بی‌نظیر برای توسعه و پیشرفت همچنان با سرعت بسیار کند و لاک‌پشتی در این حوزه حرکت می‌کند و اما در مقابل شهرستان مرکز استان گلستان با سرعتی فراینده در مسیر رشد و توسعه با بودجه‌های دولتی می‌شتابد.

در برخی از حوزه‌ها نیز گنبدکاووس بدون تردید دارای ظرفیت‌های بسیار بیشتر و قابل‌تری از گرگان بوده است اما به دلیل نگاه‌های تمرکزگرا و مخالف توسعه متوازن در دولت‌های مختلف، این گنبدکاووس بوده است که از رشد و توسعه بازمانده و هیچ‎گاه رنگ و بویی از بودجه‌های کلان ملی و استانی برای توسعه را به خود ندیده است.

از این رو مسوولان شهرستان گنبدکاووس دیگر از شرایط این‌چنینی به ستوه آمده و لب به اعتراض گشوده‌اند تا نگذارند این روند ناعادلانه فرجام دیگری پیدا کند.

امام جمعه گنبدکاووس در خطبه‌های نماز جمعه این شهرستان و در تریبون رسمی با انتقاد از برخی تمرکزگرایی‌ها در مرکز استان گلستان، اظهار کرد: درخواست ما از مسوولان استانی نگاه عادلانه و همسان به همه نقاط استان گلستان است تا محرومیت و استضعفاف در این استان ریشه‌کن شود.

حجت‌الاسلام محمود ترابی با تاکید بر اینکه بنده از حقوق مردم کوتاه نخواهم آمد، افزود: مسوولان نگذارند که حرف‌ها به تریبون رسمی بکشد و سعی کنند قبل از آنکه صبر مردم و تحمل ما تمام شود مسائل بر حسب وظایف قانونی و رسالت‌های اخلاقی و دینی آنها در سطح استان حل و فصل شود.

نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگاران و اهالی رسانه با انتقاد از طرح مسائلی برای جابجایی گمرک گنبدکاووس به مرکز استان، تاکید کرد: این موضوع و طمع‌ورزی‌های دیگر درباره راه آهن گنبدکاووس و اتصال به خط ریلی بین المللی از مواردی است که موجب شده مردم از مسوولان استانی گلایه‌مند باشند.

قره‌جه طیار با بیان اینکه به هیچ وجه نخواهیم گذاشت حقوق گنبدکاووس به شهر دیگری منتقل شود، ادامه داد: مسوولان استانی باید توجه کنند که مردم گنبدکاووس متناسب با ظرفیت عظیم این شهرستان و حقوقی که از بودجه‌ها و اعتبارات استانی دارند انتظار نگاهی متوازن در توسعه و عمران در همه نقاط استان را خواهند داشت.

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان گنبدکاووس در جمع مدیران و مسوولان این شهرستان با اشاره به اینکه گنبدکاووس بیش از 20 درصد جمعیت و وسعت استان گلستان را دارد، اضافه کرد: انتظار ما از مسوولان استانی این است که سهم گنبدکاووس از بودجه استانی متناسب با ظرفیت‌های آن به این شهرستان واگذار شود.

عبدالقدیر کریمی با تاکید بر اینکه ظرفیت‌های بی‌شمار گنبدکاووس باید توسط مسوولان بخش‌های مختلف استان گلستان دیده شود، گفت: گنبدکاووس در طول سال‌های متمادی به دلایل نامعلومی از روند توسعه عقب مانده است و این عقب ماندگی تاریخی موجب شده بسیاری از استعدادهای این منطقه از شکوفایی و رشد باز بمانند.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه گنبدکاووس در جمع اعضای بسیج رسانه و خبرنگاران این شهرستان با اشاره به این که آبادانی و توسعه حق مردم گنبدکاووس است، تاکید کرد: مردم گنبدکاووس که به حق از بهترین و باصفاترین مردم استان گلستان هستند حق دارند از امکانات و اعتبارات استانی و ملی بیش از آنچه امروز در اختیار آنهاست استفاده کنند.

علی لشکربلوکی با اشاره به فاصله موجود در روند توسعه شهرستان‌های گرگان و گنبدکاووس، خاطرنشان کرد: این فاصله که بخشی از آن به یک گپ تاریخی در توسعه این شهرستان برمی‌گردد غیرمنطقی و حاکی از عدم توسعه متوازن در شهرستان‌های استان گلستان است.

این موضع‌گیری‌ها و بیانات نشان می‌دهد که عزم مسوولان گنبدکاووس در کنار اراده و همت مردم این شهرستان برای توسعه در مسیری واحد قرار گرفته است و این یک‌سویی و وحدت در مطالبه از مسوولان استان بی‌تردید می‌تواند در ادامه مسیر مسوولان استانی را نیز در این حرکت همراه کند زیرا در غیر این‌صورت و ادامه روند موجود برای ایجاد شکاف توسعه‌ای در شرق و غرب استان بی‌گمان مشکلات بسیار متعددی در همدلی و همبستگی مردم استان به وجود خواهد آمد که بسیار نامطلوب و به وجود آورنده هزینه‌های زیادی برای استان گلستان خواهد بود.

انتهای پیام/


منبع : فارس

ارسال نظر

آخرین اخبار