انتقاد کشاورزان از نحوه توزیع سوخت کشاورزی؛
رونق بازار سیاه سوخت کشاورزی در استان
دبیر خانه کشاورز استان گلستان گفت: تصمیمهای غیرکارشناسی و ناعادلانه دولت در توزیع سوخت کشاورزی، سبب رونق بازار سیاه سوخت کشاورزی در استان گلستان شده است.
به گزارش گلستان 24؛اللهقلی ایمانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گرگان با اشاره به اجرای تصمیمات غیرکارشناسی در توزیع سوخت اظهار داشت: کشاورزان تولیدکنندگان جامعه هستند و ضمن اینکه اشتغال خود را حفظ میکنند در امنیت غذایی کشور تاثیر بسزایی دارند. فعالان عرصه کشاورزی با اقدامات خود به استقلال کشور کمک میکنند تا دست بیگانگان با این کینهدوزیها کوتاه شود.
دبیر خانه کشاورز استان گلستان تاکید کرد: امروز باید بیاندیشیم مسئولان چگونه با این تولیدکننده همراهی و همفکری میکنند و دغدغههای این قشر زحمتکش و مظلوم جامعه را کاهش میدهند. در بحث سوخت کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان سیاستگذار سوخت در استانها تعیین شده و در سطوح مختلف بین 30 تا 50 لیتر برای تراکتورها در نظر گرفته میشود.
وی گفت: برای نمونه اگر یک تراکتوربه ازای 5 هکتار عملیات زراعی یکهزار لیتر سوخت دریافت میکند، این تراکتور برای 20 هکتار باید سوخت بیشتری دریافت کند. طبیعی است که این توزیع عادلانه نیست و باید سوخت را براساس میزان زمین بین زارع تقسیم کرد و تنوع کشت و تعداد عملیات زراعی را نیز درنظر گرفت.
ایمانی اظهار داشت: زمینهای جنوبی کشور 2 بار کشت میشود و زمینهای شمالی یک بار زیر شخم میرود و اینکه این اراضی از سوخت یکسان بهرهمند شوند، عادلانه نیست. ما اعتقاد داریم که مصرف سوخت باید بهینه شود و کشاورزان نیز پول اضافی ندارند که تراکتورها را روشن بگذارند و باید براساس نیاز کشاورزان سوخت توزیع شود.
دبیر خانه کشاورز استان گلستان به ساماندهی چاههای غیرمجاز اشاره کرد و افزود: اعتقاد داریم که چاه غیرمجاز نباید باشد و باید ساماندهی شود. بیش از 70 درصد کشاورزان گلستانی برای سوخت خود مراجعه نمیکنند چراکه برای بهرهمندی از سوخت باید پروانه چاههای خود را تمدید کنند که برای آن بیش از 6 تا 7 میلیون کشاورزان باید به یک حساب نامعلوم بریزند تا کنتور بگیرند.
وی افزود: با توجه به اینکه کشاورزان فریب چنین شرکتها را بارها خوردند پول را به حساب این شرکتها واریز نمیکنند و از سوخت یارانهای صرفه نظر میکنند و برای تهیه سوخت خود به بازار آزاد مراجعه میکنند و از این رو راه دلالی و بازار سیاه مشخص میشود. نحوه توزیع که همکاران آب منطقهای و جهاد کشاورزی استان انجام میدهند سبب شده کشاورز نیازمند به سوخت برای خرید گازوئیل به ازای هر لیتر سوخت 700 تومان بپردازند.
ارسال نظر