مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان:
برای اجرای پروژههای آبخیزداری گلستان 386 میلیارد تومان نیاز است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: برای اجرای پروژههای آبخیزداری استان گلستان 386 میلیارد تومان نیاز است.
به گزارش گلستان 24 ؛ ابوطالب قزلسفلو صبح امروز در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان که با حضور نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد، اظهار کرد: در دنیا چیزی به عنوان کنترل سیل مطرح نیست باید تلاش برای کاهش خسارت و مدیریت حوادث غیرمترقبه متمرکز شود.
وی از مهمترین دلایل وقوع سیلاب را در شیب زیاد برخی حوزههای آبخیز عنوان و تصریح کرد: در حوزه تاویر شیب حوزه بالای 80 درصد بود گاهی برای حرکت ابرها و بارش ها شدت سیل را تعیین میکند.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان با اشاره به شرایط توپوگرافی استان گفت: 96 زیرحوزه کوچک از غرب به شرق استان کشیده شده است، بزرگترین زیرحوزه در استان مربوط به شهرستان مراوهتپه است.
قزلسفلو با اشاره به اینکه استان گلستان تراکم جمعیتی بالایی دارد، ابراز کرد: ما در خروجی زیرحوزههای استان نگران هستیم بارش در هر نقطهای که اتفاق بیفتد این نگرانی وجود دارد با توجه به اینکه خاک شرق گلستان لسی است ضریب خسارت بالایی را پس از بارندگیهای شدید به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه زمان تمرکز کوتاهی برای تصمیمگیری وجود دارد، گفت: سه خروجی حوزههای آبخیز در هنگام بارش وضعیت نگرانکنندهای دارد مناطق مسکونی و ابنیهها در این نقاط با آسیب بیشتری مواجه میشوند.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان با اشاره به تغییر اقلیم و تغییر الگوی بارش در استان تصریح کرد: تعداد روزهای بارندگی کاهش یافته و شدت بارشها افزایش داشته است که این موضوع باعث شده تا استان گلستان سیلابهای زیادی را تجربه کند.
قزلسفلو افزود: در سالهای 1370 و 1395 بیش از 120 سیل کوچ و بزرگ در استان گلستان به وقوع پیوست که این موارد نشان ازآگاهی و توجه بیشتری دارد.
وی گفت: در سال زراعی و آبی که اواخر آن را سپری میکنیم سه بلیه طبیعی را پشتسر گذاشتیم در آذرماه سرمازدگی غیرعادی دمای 15 درجه زیر صفر را پشتسر گذاشتیم از طرفی استان با خشکسالی شدید روبرو شد و 100 هزار هکتار از مزارع گندم برداشت نشد از سویی دیگر درگیر سیل هم شدیم.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان با اشاره به اینکه این شرایط تغییرپذیر نیست، افزود: باید با شرایط سازگار شویم و چارهای نداریم جز آنکه خودمان را تطبیق دهیم در استان گلستان به شدت نیاز داریم که آبها را مدیریت کنیم، سرانه آب به زیر هزار مترمکعب رسیده که این وضعیت نگرانکننده است.
قزلسفلو با اشاره به سدسازهای سنگی ملاتی در علیآبادکتول گفت: پشت این سد 18 هزار مترمکعب سنگ و رسوبات درشت دانه قرار گرفت که نشان میدهد ایجاد سد در جلوگیری از اتفاقات خسارتزا بسیار بااهمیت است.
انتهای پیام/
منبع : باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر