بازار کساد کسب و کار در گلستان
استانهای گلستان، اردبیل و قم به ترتیب دارای بدترین وضعیت محیط کسبوکار در این فصل ارزیابی شدند که تحلیل این اتفاق چیزی جز سقوط آزاد در محیط کسب و کار نیست.
به گزارش گلستان 24 ، انتشار نقشه موضوعی شاخص استانی محیط کسب و کار نشان داد که استانهای گلستان، اردبیل و قم به ترتیب دارای بدترین وضعیت محیط کسب و کار و استانهای همدان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی به ترتیب دارای بهترین وضعیت محیط کسبوکار نسبت به سایر استانها در این فصل ارزیابی شدهاند، این در حالی است که مسوولان استان گلستان شعار امید به مردم میدهند و جذب سرمایهگذار بیشتر به جوک اقتصادی و بازی با افکار عمومی تبدیل شده است و خروجی سرمایهگذاری در این خطه شمالی در حد فیلم و عکسِ یادگاری باقی مانده است.
استان گلستان به دلیل داشتن مسوولان اقتصادی ناکارآمد همچنان درجا میزند و وضعیت فضای کسب و کار دچار سردرگمی شده است که باید هر چه زودتر برای این وضعیت ناخوشایند تدبیر شود.
یک کارشناس مسائل اقتصادی در استان گلستان با اشاره به اینکه فضای کسب و کار در این استان ناخوشایند و نافرم است از ادبیات اقتصادی مسوولان انتقاد کرد و گفت: استان گلستان حمایت لازم در جذب سرمایهگذار را ندارد.
وی که نخواست نامش فاش شود در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان افزود: مدیریت در فضای کسب و کار به قدری ضعیف است که مسوولان نمیتوانند کار را در حوزه تولید و اقتصاد پیش ببرند و مشکلات این بخش بسیار عدیده است.
*هیچ چیز سر جای خودش نیست
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به یکسری بهانههای زیستمحیطی، تامین اجتماعی و امور مالیاتی که خروجی آن عدم موفقیت جذب سرمایهگذاری در استان بوده است، تصریح کرد: تاکنون سرمایهگذاری وارد استان نشده که سرمایهاش تبدیل به سرمایهگذاری پایدار شود، فرآیند کارهای اداری، بروکراسی پیچیده، عدم هماهنگی و همکاریهای محلی باعث شده تا استان در جذب سرمایهگذار کارنامه ناموفقی برجای بگذارد.
وی؛ تنگنظری در انجام سرمایهگذاری را یک معضل اساسی در استان خواند و بیان کرد: برای ایجاد یک پایانه در گنبدکاووس آنقدر تنگنظری وجود دارد که حتی روستاهای همجوار مداخلهگری کرده و میگویند زمین برای اجرای چنین پروژهای نمیدهیم، دخالت افراد محلی در فعالیت واحدهای تولیدی برای ایجاد گمرک از دیگر مشکلات است که نشان میدهد عملا هیچ چیز سر جای خودش نیست.
*5 تا 7 درصد از منابع آبی استان گلستان برای صنعت هزینه میشود
این کارشناس اقتصادی افزود: یک فرد جنب کارخانه تولیدی خودش تلاش داشت تا برای تامین آب مبادرت به حفر چاه کند اما روستائیان اجازه ندادند و گفتند با این کار آب منطقه قطع میشود.
وی با اشاره به اینکه حدود پنج تا هفت درصد از منابع آبی استان گلستان برای صنعت هزینه میشود، ابراز کرد: برای همین اندازه آب باید زمان زیادی مصروف شود تا مجوز آب بدهند، فرآیند تبدیل اراضی بسیار دشوار است همه این موارد روی محیط کسب و کار قطعا تاثیرگذار خواهد بود.
*منابع بانکی را از حوزه تولید خارج کردند/ گلستان در جذب سرمایهگذار کارنامه موفقی ندارد
این کارشناس مسائل اقتصادی در استان گلستان با اشاره به اینکه شرکتهای بزرگ حسابهای خودشان را از استان خارج کردند، اظهار کرد: حدود اختیارات بانکها در استان گلستان بسیار ناچیز است، منابع بانکی را از حوزه تولید خارج کردند و به سمت ربا، بورس و سفتهبازی سوق دادند که این موارد در فضای کسب و کار اثرگذار بوده است.
وی با بیان اینکه استان گلستان در جذب سرمایهگذار و حمایت همهجانبه از سرمایهگذاران کارنامه ناموفقی بر جای گذاشته است، تاکید کرد: مسوولان استان فقط به گرفتن فیلم و عکس دل خوش کردند و بعد هم میبینیم که هیچ اتفاقی نمیافتد.
*فرجام بیسرانجام پروژههای کلان اقتصادی در گلستان
این کارشناس مسائل اقتصادی در استان گفت: بوق و کرنای راهاندازی واحد ماشینسازی در گنبدکاووس که سال قبل با حضور استاندار گلستان انجام گرفت هیچ گاه از خاطر مردم فراموش نمیشود مسوولان باید اکنون بگویند وضعیت این واحد به کجا رسیده است؟ اصلا آثاری از این واحد وجود ندارد.
وی فرجام بیسرانجام در پروژههای شهرک متالوژی، بندرخواجهنفس، بندرخشک، پایانه غلات اینچهبرون، فولاد 6 میلیون تنی را در حد شعار و جوک اقتصادی دانست و گفت: وضعیت بندر خواجهنفس بغرنج است، یک سرمایهگذار در این پروژه به دنبال سرمایهگذار دیگری میگردد و این مسئله را بیشتر به یک جوک تبدیل کرده است، مسوولان برای وضعیت کسب و کار استان نباید با افکار عمومی بازی کنند.
انتهای پیام/
منبع : فارس
ارسال نظر