اترک، ظرفیتی برای توسعه گلستان
درهای منطقه ویژه اقتصادی «اترک» به روی سرمایهگذاران باز است
از آنجایی که گلستان در سالهای اخیر با مشکلات عدیده اقتصادی مواجه شده و به نوعی در این سالها از قافله توسعه عقبمانده و از سویی به دلیل آن که اقتصاد این استان بر پایه کشاورزی آن هم از نوع سنتی شکل گرفته است منطقه ویژه اقتصادی «اترک» میتواند به عنوان ظرفیتی مناسب برای توسعه بخشهای مختلف استان محسوب شود.
به گزارش گلستان 24 ، در سالهای اخیر عدم ورود سرمایهگذارن داخلی و خارجی به پروژههای مختلف را میتوان یکی از مشکلات اساسی در بنبست توسعه اقتصادی کشور و به تبع آن در گلستان برشمرد. بروکراسیهای زائد اداری، دشوار بودن صدور مجوزات و نامناسب بودن زیرساختهای لازم از جمله عواملی بود که سرمایهگذاران چندان رغبتی به حضور در عرصه نداشتند اما در چند سال گذشته به دلیل ثابت شدن اهمیت حضور سرمایهگذاران، اقدامات مناسبی برای حضور آنها در فعالیتهای اقتصادی کشور فراهم شده است.
در کنار دهها ظرفیت تاریخی، طبیعی و اقلیمی گلستان که هر یک میتواند معبری برای ورود سرمایهگذاران در این حوزهها باشد، نباید از ظرفیتهای همچون همسایگی گلستان با کشورهای حوزه سیآیاس و وجود مرزهای مشترک ریلی و زمینی با این کشورها غافل شد بدون تردید از این ظرفیتها میتوان در سایه استقرار صنایع بزرگ و ایجاد طرحهای صنعتی در استان بهره کافی برد و برای گلستان محروم اشتغال و توسعه را رقم زد، در این میان یکی از ظرفیتهای گلستان برای ورود سرمایهگذاران به این دیار، منطقه ویژه اقتصادی اترک است.
ایجاد منطقه ویژه اقتصادی اترک به وسعت یک هزار هکتار در مرداد سال 1384 و با هدف توسعه طرحهای صنعتی در کشور و نیاز گلستان به اشتغال پایدار و کمک به کاهش بیکاری به تصویب رسید عملیات زیرساختهای شهرک یکهزار هکتاری اترک از سال 1388 آغاز شده است.
از آنجایی که گلستان در سالهای اخیر با مشکلات عدیده اقتصادی مواجه شده و به نوعی در این سالها از قافله توسعه عقب مانده و از سویی به دلیل آن که اقتصاد این استان بر پایه کشاورزی آن هم از نوع سنتی شکل گرفته است منطقه ویژه اقتصادی اترک میتواند به عنوان ظرفیتی مناسب برای توسعه بخشهای مختلف استان محسوب شود.
*سهل بودن ورود سرمایهگذاران به مناطق ویژه اقتصادی
یک کارشناس مسائل اقتصادی استان گلستان در خصوص ویژگیهای شهرک هزار هکتاری اترک برای ورود سرمایهگذاران در گفت و گو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: مناطق ویژه اقتصادی از حمایتها، تسهیلات و تخفیفات قانونی برخوردار هستند که این امر ورود سرمایهگذران به این مناطق را سهل میکند.
راضیه مفتاح تصریح کرد: نزدیکی اترک به مرکز استان که در فاصله 40 کیلومتری از گرگان قرار دارد، وجود فرودگاه بینالمللی، احداث راه آهن گرگان به اینچهبرون و عبور خط آهن از مجاورت منطقه ویژه اقتصادی عواملی است که موجب رونق تجاری این منطقه خواهد شد.
وی گسترش تجارت خارجی، جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی، افزایش تولید داخلی و توسعه صادرات غیرنفتی، ایجاد اشتغال و افزایش نیروی انسانی متخصص، تنظیم بازار کالا و ارائه خدمات عمومی را از جمله اهداف شکلگیری منطقه ویژه اقتصادی برشمرد.
کارشناس مسائل اقتصادی استان با بیان اینکه به منظور تشویق تولید در مناطق ویژه اقتصادی معافیت گمرکی تا سقف ارزش افزوده کالای تولیدی ارائه میشود، افزود: واردات ماشینآلات، خط تولید، ابزار و اثاثیه اداری در مناطق ویژه بدون عوارض گمرکی و صدور مجوز ساخت و پایان کار به صورت رایگان انجام میشود که این عوامل موجب رغبت سرمایهگذاران برای ورود به عرصههای اقتصادی خواهد شد.
*فراهم بودن زیرساختها برای حضور سرمایهگذاران در اترک
شهرک صنعتی هزار هکتاری اترک یکی از پروژههای مهم شرکت شهرکهای صنعتی گلستان محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی گلستان با بیان اینکه زمینه مساعدی برای ایجاد سرمایهگذاری در اترک فراهم است در گفت و گو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: مساحت شهرک صنعتی اترک هزار هکتار است که برای قطعات آن سند تفکیکی وجود دارد از طرفی به دلیل قرار گرفتن اترک در منطقه محروم دارای معافیت مالیاتی است و زمینها به قیمت مناسبی به فروش میرود.
حجتالله خلیلزاده تصریح کرد:امکانات زیربنایی مورد نیاز برای استقرار واحدهای صنعتی در این شهرک فراهم و تاکنون قراردادهایی با متقاضیان سرمایهگذاری در این شهرک منعقد شده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر آب و برق در اترک وجود دارد و عملیات گازرسانی و تلفن نیز تا پایان سال انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی گلستان گام بعدی در اترک را استقرار گمرک عنوان کرد و افزود: در شهرک صنعتی اترک 70 هکتار با شرایط گمرک فنسکشی شده است با این وجود معتقد هستیم باید شرایط بهتر از این شود.
خلیلزاده شهرک هزار هکتاری اترک را یکی پروژههای بزرگ استان برشمرد و گفت: سند مالکیت و تفکیکی برای این شهرک وجود دارد تا سرمایهگذاران برای ورود رغبت داشته باشند.
وی از عملیات آسفالت کردن ۲۵۰ هکتار از شهرک صنعتی اترک به عنوان یکی از اقدامات ضروری برای استقرار واحدهای صنعتی خبر داد و گفت: پروژه آسفالت، گازرسانی، فیبر نوری و مخابرات برای شهرک هزار هکتاری اترک با 40 میلیارد ریال انجام خواهد شد.
*زیر باز توسعه و ایجاد شهرک صنعتی جدید نخواهیم رفت
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی گلستان در ادامه به افزایش هزینههای مختلف در شهرکهای صنعتی استان اشاره کرد و گفت: شهرکهای صنعتی هزینههای مختلفی از جمله نگهبانی، فضای سبز، ایجاد تصفیه خانه، آب، برق و گاز دارد در واقع هزینه نگهداری شهرکها به شدت بالا رفته است از اینرو توسعه شهرکها در دستور کار قرار ندارد و متناسب با نیاز، سرمایهگذار و منابع مالی توسعه را در دستور کار قرار خواهیم داد.
خلیلزاده با بیان اینکه زیر بار توسعه و ایجاد شهرکهای صنعتی جدید در استان نخواهیم رفت، افزود: توسعه اگر بر مبنای منابع مالی و اقدامات کارشناسانه انجام شود از ان استقبال خواهیم کرد در غیر این صورت هیچ برنامهای برای توسعه شهرکهای صنعتی نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: ایجاد شهرکهای صنعتی در تمام شهرها اقدام درستی نبوده است متأسفانه در ایجاد شهرکهای صنعتی مسائل سیاسی دخیل بوده است از طرفی برخی نواحی و شهرکها توسط جهاد کشاورزی ساخته شده است از سال 1386 بر اساس قانون انتقال نواحی، این شهرکها از جهاد کشاورزی به شرکت شهرکهای صنعتی انتقال یافت بنابراین در ساخت برخی شهرکهایی که بدون برنامه ساخته شدهاند جهاد کشاورزی مقصر است.
بر اساس این گزارش، در حالیکه به دامنه مشکلات در حوزه کشاورزی استان هر روز افزوده میشود نمیتوان به این بخش به عنوان تنها و مهمترین منبع درآمد اقتصادی استان نگاه کرد، شهرک صنعتی هزار هکتاری اترک به واقع میتواند گشایشی عظیم در حوزه اشتغال و رشد اقتصادی استان ایجاد کند بنابراین با فراهم کردن زیرساختهای لازم در منطقه ویژه اقتصادی، میتوان درهای بیشماری را برای حضور سرمایهگذاران در استان باز کرد.
منبع : فارس
ارسال نظر