مقابله با آلودگی برای نجات خلیج گرگان
مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر گفت: راهکارهایی برای نجات خلیج گرگان و تالاب میانکاله در نظر گرفته شود که مهمترین مورد مقابله با آلودگی است.
به گزارش گلستان24؛ داریوش یوسفی کبریا به پسرویهای آب دریای خزر در 20 سال گذشته اشاره کرد و گفت: سطح آب از کاهش قابل توجهی برخوردار بود که به همین دلیل کانال ورودی اتصال دریای خزر به خلیج گرگان و تالاب میانکاله کم عمق شده است.
وی افزود: به دلیل این ارتباط ضعیف، سرعت رسوبگذاری بین کانال ورودی اتصال دریای خزر به خلیج گرگان و تالاب میانکاله افزایش یافته و در حال انسداد است.
مدیر مرکزملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر بیان کرد: موضوعی دیگر که مزید علت شده ورود انواع واقسام فاضلابها از طریق رودخانههای کوچک و مسیلها به حاشیه تالاب و خلیج است که آلودگیهای بسیاری دارد.
یوسفی کبریا تصریح کرد: مهمترین راه نجات خلیج گرگان و تالاب میانکاله، مقابله با آلودگی است چرا که تراز آب به شدت کاهش یافته و شوری آب از آب دریای خزر بیشتر شده که سبب انسداد ارتباط بین دریا و خلیج و تالاب شده است.
وی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) یادآور شد: کمیتهای با مدیریت استانداری استان گلستان و مشارکت استان مازندران تشکیل و اعتباری نیزاز منابع کشوربه آن اختصاص داده شده است که وظیفه این کمیته پیگیری، ارائه و اجرای راهکارهای اضطراری برای نجات این مجموعه است؛ چرا که این مهم بعد از نجات دریاچه ارومیه از مهمترین بحثهای کشوری است.
مدیرمرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر با تأکید بر اینکه تمام هدف این است که راهکار مناسبی اندیشیده تا ارتباطی ایمن و پایدار بین دریای خزر، تالاب میانکاله و خلیج گرگان ایجاد شود، خاطرنشان کرد: این راهکار میتواند شامل موضوعاتی همچون پمپاژ کردن آب، لایروبی و احداث کانال زیرزمینی باشد.
یوسفی کبریا اظهار داشت: خلیج گرگان تنها خلیج در حاشیه سواحل جنوبی دریای خزر در کشور بوده و تالاب حفاظت شده میانکاله نیزاز تالابهای بینالمللی محسوب میشود.
سامانه صدورمجوز فعالیت در بندر نوشهر راه اندازی شد
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان مازندران گفت :سامانه صدور مجوز فعالیت در منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر از ابتدای شهریورماه جاری را ه اندازی شد.
سیاوش رضوانی با اشاره به راه اندازی سامانه صدور مجوز فعالیت در منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر از ابتدای شهریورماه جاری گفت: این اقدام در راستای تکریم ارباب رجوع و ارائه خدمات مطلوب به ذینفعان و شرکت های خصوصی فعال در بندر نوشهر، کاهش فرآیند اداری و عدم مراجعه حضوری مشتریان صورت گرفت.
وی ارائه خدمات از طریق دولت الکترونیک، صرفه جویی در زمان و هزینه، تسهیل در امر صدور مجوز، بهره مندی از ۹% ارزش افزوده و اجرای کامل و شفاف قوانین و مقررات دستورالعمل مربوط به صدور مجوز فعالیت در مناطق ویژه را از مزایای راه اندازی این سامانه برشمرد.
رضوانی اظهار داشت: فعالان اقتصادی متقاضی مجوزفعالیت در منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر برای ثبت تقاضای الکترونیکی خود می توانند به نشانی www.Ispz.pmo.ir مراجعه و از تسهیلات و معافیت های مناطق ویژه استفاده کنند.
ارسال نظر