رئیس اداره منابع آب کردکوی،بندرترکمن،گمیشان و بندرگز:
کشاورزان از کشت محصولات پرآبطلب خودداری کنند
رئیس اداره منابع آب کردکوی،بندرترکمن،گمیشان و بندرگز از ثبتنام 405 حلقه چاه کشاورزی فاقد پروانه در شهرستانهای کردکوی، بندرترکمن، گمیشان و بندرگز خبر داد.
به گزارش گلستان24،حسن درویشی صبح امروز در گفت و گو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: 405 حلقه چاه کشاورزی فاقد پروانه در شهرستانهای کردکوی، بندرترکمن، گمیشان و بندرگز ثبتنام کردند.
وی تصریح کرد: در منطقه غرب استان گلستان تعداد 405 حلقه چاه کشاورزی فاقد پروانه ثبتنام کردند که از این تعداد 200 مورد آنها تعیینتکلیف شدند و منجر به صدور مجوز موقت گردید.
*405 حلقه چاه کشاورزی در منطقه غرب استان گلستان ثبتنام کردند/ با صدور 43 مورد چاهها موافقت نشد
رئیس اداره منابع آب کردکوی،بندرترکمن،گمیشان و بندرگز ابراز کرد: تعداد 405 حلقه چاه کشاورزی در منطقه غرب استان گلستان ثبتنام کردند که از این تعداد با صدور 43 مورد چاهها موافقت نشد.
درویشی علت عدم صدور برخی از چاههای آب در غرب استان گلستان را به دلیل عدم رعایت حریم با چاههای مجاور عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته شرایط خشکسالی و کاهش نزولات باران را شاهد بودیم که این عامل باعث کاهش آب رودخانهها و درنتیجه کاهش تغذیه آبهای زیرزمینی ما خواهد شد.
* کشاورزان بر اساس سقف مجاز خودشان اقدام به کشت محصول کنند و از کشت محصولات پرآبطلب خودداری کنند
رئیس اداره منابع آب کردکوی،بندرترکمن،گمیشان و بندرگز ابراز کرد: از کشاورزان میخواهیم با توجه به تداوم خشکسالی و کاهش بارندگی در سطح استان داریم کشاورزان چاههایی که مجوز دارند بر اساس سقف مجاز خودشان اقدام به کشت محصول کنند و از کشت محصولات پرآبطلب خودداری کنند و چاههای غیرمجاز به هیچعنوان برای بهرهبرداری از آب اقدام نکنند.
درویشی گفت: مجلس شورای اسلامی در سال 1389 قانون را به عنوان تعیین تکلیف چاههای آب فاقد پروانه بهرهبرداری در زمینه کشاورزی را مصوب کرد.
وی تصریح کرد: بر اساس این قانون که ماده واحد است و وزارت نیرو موظف شد ضمن اطلاعرسانی فراگیر و موثر به ذینفعان طی دو سال پس از ابلاغ این قانون برای تمامی چاههای کشاورزی فعال و فاقد پروانه که قبل از پایان سال 1385 حفر شدند و توسط وزارت نیرو و دستگاههای تابعه شامل شرکتهای آب منطقهای در استانها میشود شناسایی شدند و با رعایت حریم چاههای مجاور اقدام به صدور پروانه بهرهبرداری کنند.
رئیس اداره منابع آب کردکوی، بندرترکمن،گمیشان و بندرگز یادآور شد: برای چاههای تعیین تکلیف که شامل چاههایی میشود که تا پایان سال 1385 به صورت غیرمجاز حفاری شدند شرایط برای پروانههای بهرهبرداری وجود دارد.
درویشی ابراز کرد: متقاضیان پس از اینکه در سامانه مربوطه ثبتنام کردند درخواست آنها مورد بررسی قرار میگیرد و در صورتی که چاه آنها با منابع آبی مجاور که شامل چاههای مجاز اطراف آنها میشود حریم کافی را داشته باشد اقدام به صدور مجوز اولیه میشود و در راستای صدور پروانه بهرهبرداری نیاز است سیستم آبیاری تحت فشار را به طور کامل اجرا کنند و کنتر هوشمند آب و برق نیز روی این چاهها باید نصب شود در اینصورت پروانه سه ساله برای آنها صادر میشود.
وی ادامه داد: پس از پایان سه سال نیاز به تمدید پروانه بهرهبرداری دارند و پروانههایی که در قالب چاههای تعیین تکلیف در کمیسیون صدور پروانههای آبمنطقهای صادر میشوند متقاضیان در صورت اینکه اعتراضی به رای کمیسیون چه مثبت چه منفی صدور پروانه داشته باشند میتوانند طبق تبصره 5 اعتراضات خود را در قالب کمیسیون به عنوان کمیسیون رسیدگی به امور آبهای زیرزمینی که متشکل از قاضی، نماینده سازمان جهادکشاورزی استان و نماینده شرکت آبمنطقهای است ارسال کنند.
ارسال نظر