مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت:

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با تشریح سیمای مرگ ایرانیان علل بیش از 90 درصد مرگ و میر در ایران را ناشی از بیماری‎های غیرواگیر دانست.

 90 درصد مرگ و میر در ایران به علت بیماری‎های غیرواگیر است

به گزارش گلستان24؛احمد کوشا ظهر امروز در کارگاه کشوری اجرای سند بیماری‎های غیرواگیر در برنامه سلامت شغلی که در هتل شهاب گرگان برگزار شد، اظهار کرد: بیماری‎های واگیر طی چند سال اخیر به عنوان بزرگترین چالش جامعه انسانی بود و هزینه‎های هنگفتی برای کنترل و پیشگیری این بیماری‎ها مصروف می‎شد اما با ارتقای نظام سلامت پیشرفت‎های خوبی برای کنترل بیماری‎های واگیر حاصل شد.

وی بیماری‎های غیرواگیر را یکی از عمده‎ترین مشکلات در حوزه بهداشت دانست و تصریح کرد: تصادفات، بیماری‎های قلبی عروقی، فشار خون، دیابت، بیماری‎های تنفسی مزمن، سرطان و سکته جزو بیماری‎های غیرواگیر است که بیش از 90 درصد مرگ و میر در ایران ناشی از این گروه بیماری‎ها است.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به سیمای مرگ ایرانیان در سال 1394 بیان کرد: تعداد مرگ در سال 1394 حدود 327 هزار و 525 نفر بود که سهم بیماری‎های عفونی و انگلی 1.6 درصد، عوارض حاملگی و زایمان 0.1 درصد، مجموع و علل بیماری‎های غیرواگیر و غیر عوارض حاملگی و زایمان 98.3 درصد، قلب و عروق 46 درصد، سرطان 15.9 درصد، حوادث 10.26 درصد، بیماری‎های تنفسی 6.99 درصد، دیابت 5.4 درصد و سایر 15.62 درصد برآورد شده است.

کوشا؛ نخستین عامل مرگ و میر در ایران را ناشی از بیماری‎های قلب و عروق عنوان کرد و گفت: دومین عامل مرگ و میر در ایران مربوط به سرطان است و حوادث در مرتبه بعدی قرار می‎گیرند.

وی تاکید کرد: در شرایطی که بیشترین آمار مرگ و میر به بیماری‎های غیرواگیر و زمینه‎های رفتاری مردم برمی‎گردد باید فرهنگ مردم صحیح شود تا کاهش تلفات انسانی را در جامعه شاهد باشیم.

سیدمهدی صداقت مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان گلستان نیز در این کارگاه گفت: 150 هزار شاغل و 18 هزار راننده برون‎شهری داریم که 10 هزار راننده را معاینه کردیم اما برنامه‎ای برای استفاده از ظرفیت معاینه رانندگان و شاغلان وجود ندارد، ارزیابی خطر در گروه شغلی که کاملا در معرض مشکل و در دسترس هستند  متاسفانه وجود ندارد.

وی از فقدان برنامه منسجم و مدون در این حوزه ابراز انتقاد کرد و افزود: حدود چهار سال قبل کارمندان مورد ارزیابی و سنجش سلامت قرار گرفتند اما برنامه مدونی در این زمینه وجود ندارد تا از نظر تحرک و ظرفیت‎های قلبی تنفسی مورد ارزیابی قرار بگیرند و مداخله‎هایی انجام دهند تا وضع جسمی آنها بهتر شود.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان گلستان با بیان اینکه در حوزه سلامت شاغلان واقعا کم‎کاری شده است، گفت: آمارهای استان در این زمینه تکان‎‎دهنده است که باید توجهمسوولان متولی در این زمینه بیشتر شود.

/ فارس

ارسال نظر

آخرین اخبار