تغییرات استانی در مهمترین نهاد تربیتی ؛

بنظر می رسد اولین تغییر در دولت دوازدهم در مهمترین سازمان تربیتی استان یعنی آموزش و پرورش اتفاق می افتد جایی که چهار نفر مدعی این کرسی اند .

 گزینه های احتمالی مدیر کلی آموزش و پرورش گلستان + سوابق

به گزارش گلستان24؛بعد از روی کار آمدن دولت دوازدهم و پیروزی مجدد حسن روحانی ، جابجایی استانداران در دستور کار دولت قرار گرفت و در همین هفته گلستان نیز استاندار جدید خود را شناخت.

به نظر می رسد بعد از معارفه رسمی "مناف هاشمی" در روزهای آتی شاهد جابجایی هایی در سطح مدیران کل خواهیم بود.

در آخرین گمانه زنی ها جابجایی محتمل مدیرکل آموزش و پرورش گلستان به دلیل تحصن ها ی پرتکرار و ادامه دار و  نارضایتی مربیان پیش دبستانی و حق التدریسی های استان پیش بینی شده است .

البته این اعتراضات در سطح کشوری نیز درحال انجام است.

"محمد رضا وطنی" در 11 آذرماه 92 بعد از تودیع و معارفه پر حاشیه  که بعنوان پر سر و صداترین تغییرات دولت یازدهم در استان گلستان نام گرفت، نخستین مدیرکل آموزش و پرورش دولت تدبیر و امید بود که بجای "عیسی پایین محلی" بر صندلی ریاست تکیه زد.

 

مدیر بازنشسته ای که ریاست آموزش و پرورش علی آباد کتول را برعهده داشته داشت .

او از فعالان سیاسی و نزدیک به اصلاح طلبان مشارکتی است که رقیب سرسختی چون "تقی ایزد" را کنار زد و با اعتماد استاندار، نماینده ولی فقیه استان و نمایندگان مجلس تاکنون بعنوان مرد اول آموزش و پرورش استان شناخته می شود .

کارشناسان آموزش و پرورش معتقدند؛ آموزش و پرورش گلستان همچنان از سیاسی کاری و سیاست زدگی رنج می برد به دلالیل متعدد( اعمال نظر نمایندگان تا برخی تشکل های تندرو) جابجایی بیش از 22 مورد در سطح مدیریت شهرستان ها با فشارهای اطرافیان که اموزش و پرورش استان را دستخوش تغییرات کرده است.

نقاط قوت وطنی

اما موافقان حضور وطنی، او را مدیری قاطع در اجرای برنامه های ابلاغی عنوان می کنند و عملکرد وی را در حوزه عمرانی و ساخت و مقام سازی مدارس استان مطلوب ارزیابی کرده اند.

امروز تنها 30 درصد از مدارس استان تخریبی است حال آنکه قبل از سال 92 نیمی از مدارس تخریبی بودند و همه اینها در زمان اوضاع نابسامان اقتصادی در کشور انجام شده است .

عملکرد آموزشی استان گلستان با ارتقای چندین پله ای تک رقمی و به 9 رسیده است و طی دو سال گذشته، در ارتقای رتبه آموزشی کشور رتبه نخست را کسب کرده است.(البته برخی از کارشناسان موارد خارج از کلاس را در کسب این رتبه دخیل می دانند.)

آنها می گویند، نگاه شهرستانی وی باعث تمرکز زدایی فعالیت ها از مرکز استان شده است .

نقاط ضعف وطنی

اما منتقدان این مدیر کهنه کار آموزش و پرورش، قومی گرایی وی را مضر برای آموزش و پرورش استان عنوان می کنند و معتقدند؛ نباید از سه همشهری و هم نژاد در مسند معاونتهای(معاونت توسعه و پشتیبانی، معاونت پرورشی و معاونت پژوهشی )استفاده می کرد و حضور خانم "هما عقیلی" بر ریاست کردکوی نیز علیرغم شایستگی های فراوان غیر تخصصی و بیشتر شوی تبلیغاتی برای بکارگیری خانم ها جهت ماندن بر سمند مدیر کلی بوده است .

آنها معتقدند وطنی بواسطه علی آبادی بودن تمام امکانات و بودجه هایی که بواسطه سفرهای مسئولان به استان جذب می شود به شهر خود گسیل کرده است ، جابجایی فاز دوم سهم باشگاه فرهنگیان از گرگان به علی آباد کتول و نیمه کاره ماندن آن در این شهرستان موید این مطلب است.

مخالفان وطنی همچنین نادیده گرفتن ساختار نیروی انسانی در سطح ادارات و مدارس، حذف معاونت پرورشی در مدارس، خود رایی برای کاهش نیروی انسانی و عدم جذب و بلاتکلیف مربیان پیش دبستانی و حق التدریسی ها، عدم موفقیت در جذب سرمایه و ارتباط محدود با تشکلات فرهنگی از دیگر دلایل مخالفت با وی عنوان می کنند .

به گفته مخالفان وی؛ عدم مشارکت و مشورت از بزرگان آموزش و پرورش نیز یکی از نقاط منفی وی می باشد .

گزینه های مدیرکلی آموزش و پرورش گلستان

تقی ایزد ؛ رقیبی قدیمی و البته شایسته

اما گزینه های مطرح برای مدیرکلی آموزش و پرورش گلستان را می توان به "تقی ایزد" از پاسداران قدیمی و فرمانده گردان مسلم بن عقیل لشکر 25 کربلا ، جانباز شیمیایی 70 درصد وگزینه اتحادیه انجمن های اسلامی استان گلستان و نزدیک به آیت الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در گلستان می باشد که سابقه مدیریت فرهنگی دارد.

 

او در سال 92 نیز رقیب جدی برای وطنی بوده است. بسیاری بر این باورند که حق تقی ایزد حداقل یک دوره چهار ساله مدیر کلی آموزش و پرورش بود تا بتواند به دانش آموزان و حوزه آموزش و پرورش خدمت کند .

نصراله کشیری مدعی همیشه حاضر مدیر کلی

اما "نصرالله کشیری" مدیر فعلی آموز ش و پرورش گرگان دانشجوی دکترای مدیریت صنعتی  است ، او معاونت دانشگاه فرهنگیان در دوره دولت دهم بوده است .

 

او بواسطه فعالیت های عمرانی و مطالبه گری از مسئولان شهری در استان به مدیری عملگرا شهره است ولی یک بدی دارد که خیلی سریع از منتقدان خود مصخوصا رسانه ها شکایت می کند .

ابراهیم قدمنان گزینه مجمع فرهنگیان ایران اسلامی

ابراهیم قدمنان، مدیرکل فعلی پژوهش استانداری گلستان است .وی از فعالان اتحادیه انجمن های اسلامی و بازنشسته آموزش و پرورش است .

وی بخشدار گرگان در دوره اصلاحات و مدتی هم در اتاق تعاون استان فعالیت داشته است.

 

او ازسوی مجمع فرهنگیان ایرانی اسلامی استان نیز حمایت می شود و با توجه به تفاهم اخیر این مجمع با استاندار جدید گلستان درصد شانس او برای کرسی مدیر کلی آموزش و پرورش بالا ارزیابی می شود .

 احسان گوهری پرتجربه و با سابقه

"احسان گوهری راد" رئیس فعلی اداره مشارکت های آموزش و پرورش گلستان که از سال 76 تاکنون در سمت های مختلف در اداره کل آموزش و پرورش استان مشغول به فعالیت و به نوعی باسابقه ترین گزینه از حیث اشرافیت در آموزش و پرورش محسوب می شود .

 

بسیاری غراوی نماینده شرق گلستان در مجلس و همشهری او را مرد تعیین کننده برای انتخاب مدیرکل عنوان می کنند از این رو گوهری راد مورد حمایت این نماینده مجلس ست.

اما نکته حائز اهمیت در این هیاهوی محافل سیاسی، شام های عیانی و جلسات شبانه طیف های مختلف در استان؛ انتخاب فردی متخصص ، متعهد با تجربه مدیریتی ، فرهنگی و به دور از بازی های سیاسی برای بزرگترین ارگان دولتی در استان است تا بتواند راهبردهای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را که از سوی رهبر معظم انقلاب تاکید می شود، به طور کامل پیاده سازی کند .

علی ای حال باید دید؛ از گزینه های مطرح نمایندگان، تشکل های معلمان، انجمن اسلامی معلمان و مستقل چه کسی ردای مدیرکلی آموزش و پرورش استان گلستان را به تن خواهد کرد.

سازمانی که به یک نفس تازه و مدیری با انگیزه بالا برای خدمت با یک کفش آهنی نیاز دارد تا بتواند مطالبات بر زمین مانده فرهنگیان و دانش آموزان را پاسخ دهد .

/ گلستان ما

ارسال نظر

آخرین اخبار