سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای:
دچار بحران جدی در نوع آموزش ها هستیم
سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای؛ ساختار تربیت نیروی انسانی را در بحث آموزش دارای مشکل بیان کرد و گفت: در کشور ما جهت گیری به سمت مقاطع ارشد و دکترا است، اما به تخصص و تکنسین کمتر توجه می شود.
به گزارش گلستان24؛ ناصر شمس شامگاه چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگاران در گرگان اظهار کرد: دچار بحران جدی در نوع آموزش ها هستیم و این درحالی بوده که تربیت متخصص و تکنسین باید در راس هرم تربیت آموزشی نیروی انسانی باشد.
وی ادامه داد: در بسیاری از رشته ها نیروی فارغ التحصیل دانشگاهی ما به لحاظ تخصص، توان خوبی ندارد که باید این جهت گیری ها تغییر کند.
به گفته وی؛ رسانه ها نیز کمک کنند تا فرهنگ تربیت نیروی انسانی فارغ التحصیل از دانشگاه ها با تخصص و مهارت کاری در بین خانواده ها و کل جامعه نهادینه شود.
شمس گفت: برای تربیت دانشجویان و فارغ التحصیلان به تعبیر مقام معظم رهبری 'پنجه کارآمد' به سمت ایجاد دانشگاه های فنی و حرفه ای رفته ایم، اما سهم زیادی در کل آموزش مهارت کشور نداریم.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای افزود: سهم کل آموزش مهارتی در مقاطع دانشگاهی 17 درصد بوده که سهم واحدهای فنی و حرفه ای 5 درصد و دانشگاه های علمی کاربردی 12 درصد است.
وی با یادآوری فعالیت 173مرکز فنی وحرفه ای با حدود 220 هزار دانشجو در کشور ،تصریح کرد: سهم 27 درصدی کل آموزش مهارتی در کشور (درمقاطع مختلف) تا پایان برنامه ششم توسعه باید به 50 درصد برسد.
شمس با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای گام هایی در این مسیر برداشته است، افزود که 70 درصد فارغ التحصیلان مراکز دانشگاهی فنی و حرفه ای جذب بازار کار می شوند.
وی گفت: دو سوم دانشجویان ما در مقطع کاردانی و مابقی در مقطع کارشناسی تحصیل می کنند و از این مجموعه دو سوم پسران و مابقی دختران بوده و در برنامه پیگیر برقراری تعادل بین آموزش این 2 قشر هستیم.
به گفته وی؛ 1200 کارگاه در کشور وجود دارد و 70 درصد دروس دانشگاه های فنی و حرفه ای کارگاهی است، هرچند نیازمند نوسازی وبهسازی تجهیزات فرسوده آن بوده و چشم انتظار یاری نیکوکاران و افزایش سرانه دانشجویان از سوی دولت هستیم.
وی بر توجه به آموزش با شرایط هر منطقه تاکید کرد و گفت: ارتباط ما با بخش صنعت و ارتباط با اتحادیه های مختلف باید ایجاد و برقرار شود که در برنامه توسعه کشور نیز این موضوع دیده شده است.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای به تبادل دانشجو و استاد با کشورهای دیگر اشاره کرد و افزود: در این مسیر گام هائی با کشورهای عراق، افغانستان، حاشیه خلیج فارس، قزاقستان، قرقیزستان برداشته شده و از سوی دیگر پیگیر جذب فارغ التحصیلان دانشگاه های خود در بازار کار این کشورها هستیم.
/ ایرنا
ارسال نظر