استاندار گلستان در دیدار با اعضای کمیته حمل و نقل بین المللی راه آهن کشور:
به دنبال تسریع در توسعه استان گلستان هستیم
استاندار گلستان با تاکید بر اینکه به دنبال تسریع در توسعه استان هستیم، اظهار کرد: اتصال راه آهن اینچه برون به گرمسار و همچنین گرگان به مشهد موجبات تحولات زیادی را در استان فراهم خواهد آورد.
به گزارش گلستان24؛ سید مناف هاشمی، استاندار گلستان، صبح امروز (۴ آبان) در دیدار با رئیس و اعضای کمیته حمل و نقل بین المللی راه آهن کشور، با اشاره به اهمیت خصوص ریلی، گفت: راه آهن و توسعه آن بهترین زیرساخت برای رونق اقتصادی استانی با ظرفیت های گلستان است که استان را به جنوب و شرق کشور متصل می نماید.
وی افزود: توسعه راه آهن نه تنها در توسعه اقتصادی که در توسعه گردشگری نیز نقش بسزایی دارد و استانی همچون گلستان را که دارای ظرفیت های گردشگری فراوان همچون آبشارها، ارتفاعات و بنادر است را به مردم، گردشگران و کشورهای اطراف بهتر معرفی می کند.
استاندار گلستان با تاکید بر اینکه به دنبال تسریع در توسعه استان هستیم، گفت: اتصال راه آهن اینچه برون به گرمسار و همچنین گرگان به مشهد موجبات تحولات زیادی را در استان فراهم خواهد آورد.
وی یادآور شد: راه آهن جمهوری اسلامی آنچه جهت تسریع در عملیات اجرایی راه آهن اینچه برون به گرمسار است را اعلام کند تا در ظرفیت استان همکاری های لازم در خصوص محیط زیست، امور اراضی و منابع طبیعی صورت گیرد.
استاندار گلستان راه آهن گرگان به مشهد را مطالبه سالیان دراز مردم استان دانست و افزود: در جلسه معارفه بنده در هیئت دولت، رئیس جمهور این مطالبه را دوباره یادآوری کردند و بر لزوم اجرای آن تاکید داشتند.
هاشمی یادآور شد: کشور قزاقستان به شدت نسبت به افزایش مناسبات و مراودات تجاری علاقه مند است اما متاسفانه در زمینه های ترانزیتی تجار ما مشکلاتی را با کشور ترکمنستان دارند که امیدواریم این مسائل هرچه زودتر مرتفع گردد تا بتوانید به اهداف تجارت با آسیای میانه دست یابیم.
حسین عاشوری، معاون راه آهن کشور و رئیس کمیته حمل و نقل بین المللی راه آهن جمهوری اسلامی نیز در این دیدار ایران با بیان اینکه این کمیته هر ماه در یکی از استان های مرزی به بررسی مسائل و مشکلات این حوزه می پردازد، گفت: سابقه خطوط ریلی در گلستان به 90 سال قبل برمی گردد و اتصال راه آهن کشور از طریق گلستان به ترکمنستان و قزاقستان با سرمایه گذاری مشترک 3 کشور این استان را بیش از پیش، مطرح کرد.
وی افزود: هدف اصلی این خط ریلی کوتاه تر کردن مسیر ایران به قزاقستان بوده است و صادرات ایران به آسیای میانه افزایش یابد و صادرات قزاقستان به ایران بهبود یابد و همچنین محصولات آنها سریع تر به خلیج فارس و آب های آزاد برسد.
وی با اشاره به پروژه برقی کردن راه آهن اینچه برون به گرمسار، گفت: این پروژه از طریق فاینانس و با قرارداد یک میلیارد دلاری از سوی طرف روسی اجرایی خواهد شد و اگر تفاهم نامه مشترک امضا شود، ظرف مدت 4-5 ماه آینده عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
عاشوری با بیان اینکه اینچه برون یکی از 19 ایستگاه مرزی و بین المللی راه آهن است، خاطر نشان کرد: افق 2 ساله ایستگاه اینچه برون، افقی مطلوب خواهد بود و ما امیدواریم شاهد افزایش مراودات تجاری با آسیای میانه و روسیه از طریق این ایستگاه باشیم.
/ ایرنا
ارسال نظر