مسئول مطبوعات ارشاد گلستان:
وجود ۹۹ رسانه در استان گلستان/ عدم انتشار روزنامهای در استان
کارشناس مسئول مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان گفت: براساس آمار ۹۹ رسانه در استان گلستان داریم که ۳۴ مورد آن پایگاه خبری و الکترونیک است و ۶۵ نشریه و روزنامه هستند.
به گزارش گلستان24؛ایرج رمضانی عصر امروز در گفتوگو با خبرنگاران استان گلستان درباره نمایشگاه بینالمللی مطبوعات اظهار داشت: نمایشگاه مطبوعات امسال از 5 تا 12 آبان ادامه دارد و بسیاری از نشریات و خبرگزاریهای مکتوب و الکترونیک شرکت کردند.
وی تصریح کرد: از نظر فصل و فضا برای برگزاری نمایشگاه بین المللی مطبوعات زمان خوبی در نظر گرفته شده و نزدیک به 630 رسانه در این نمایشگاه حضور دارند و همچنین از ظرفیت نشریات استانی و برخی نشریات استانی در استانها نیز استفاده شده است.
کارشناس مسئول مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان یادآور شد: به نظر میرسد استقبال از نمایشگاه نسبت به سال گذشته تغییر چندانی نداشته و با رشد روزافزون رسانهها ممکن است بازخورد رسانهها با دلایل مختلفی مانند دغدغههای مردم و وضعیت معیشتی مانع این شده باشد که مردم به مطبوعات بپردازند، یا اینکه اطلاعرسانی درستی در استانها انجام نشده است.
رمضانی افزود: اعتقاد دارم به جایگاه رسانههای استانی نیاز است که اهمیت بیشتری در نمایشگاه مطبوعات داده شود و مکانهای بهتری را برای این نشریات در نظر گیرند.
وی گفت: متاسفانه در نمایشگاه، رسانههای برند در جایگاههای اصلی قرار میگیرد، در حالی که نشریات محلی استانی بیشتر نیاز به معرفی و تبلیغات دارند و بسیاری از این نشریات توان این را ندارند که در این نمایشگاه مجدد شرکت کنند.
کارشناس مسئول مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان افزود: چند سالی است اداره کل ارشاد استانها را در جایگاهایی در نمایشگاه قرار میدهند که بازدیدکننده کمی دارد و آن طور که باید و شاید نمیتواند نشریات استانهایشان را معرفی کنند و این مورد اعتراض مدیران ارشاد استانها در این نمایشگاه است.
رمضانی تاکید کرد: در سالهای گذشته نیز این مهم مورد نقد مدیران ارشاد استانها قرار گرفته و امسال نیز بدتر از سالهای پیش مکان مناسبی برای جایگاه اداره کل فرهنگ و ارشاد دیده نشده و خیلی از مسئولان خبر ندارند که در طبقه فوقانی نمایشگاه نیز نمایشگاه مطبوعات ادامه دارد.
وی گفت: استانهایی بین 300 تا 400 رسانه و 10 تا 15 روزنامه دارند که به علت مکان نامناسب در نمایشگاه مطبوعات دیده نمیشوند.
کارشناس مسئول مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان یادآور شد: براساس آمار 99 رسانه در استان گلستان داریم که 34 مورد آن پایگاه خبری و الکترونیک است و 65 نشریه و روزنامه هستند که 22 مورد آن هفتهنامه است که میتواند دکههای روزنامه فروشی را رونق دهد.
رمضانی تاکید کرد: در استان گلستان روزنامه وجود ندارد و نشریاتی که فعال هستند انتشار نامنظم دارند و زمانی که آگهی داشته باشند و شمارهای که برایشان مقرون به صرفه باشد، منتشر میکنند.
وی افزود: برخی نشریات کیفیت ندارند و در 4 صفحه نشریه به چاپ میرسانند که 2 صفحه آن آگهی است و ما بقیه اطلاعاتی است که از رسانههای دیگر گرفتند و عمدتا این مطالب را مردم در فضای مجازی مطالعه میکنند.
کارشناس مسئول مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان افزود: یکی از ضعفهای نشریات استان گلستان نبود گزارش و تحلیل است چرا که گزارش و تحلیل در نشریات کهنه نمیشود، متاسفانه در استان کمبود گزارشگر حرفهای و تحلیلگر خوب در نشریات احساس میشود.
رمضانی تاکید کرد: برخی افرادی که خود را مطبوعاتی میدانند بیشتر با نگاه مادیات مجوز نشریات را میگیرند و رسالت روزنامهنگاری برایشان مهم نیست.
وی یادآور شد: هیئت نظارت مجوز نشریات را میدهد، و این جای نقد دارد که افردی که پیشینه مالی و جایگاهی در روزنامهنگاری ندارند مجوز نشریه میگیرند.
کارشناس مسئول مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان تاکید کرد: در سامانه جامع رسانهای کشور روزنامههایی که اعلام وصول نداشته باشند پس از مدتی از سیستم لغو میشوند و بر این اساس چند رسانه از استان از گردونه خارج شدند.
رمضانی درباره حواشی خانه مطبوعات استان هم گفت: بیان شد که یک سری افراد را فرهنگ و ارشاد حذف کرده و باید گفت عضویت در خانه مطبوعات پروسهای دارد که در آن متقاضی درخواست میدهد و در مرحله بعد در انتظار تائید مدیر مسئول قرار میگیرد و پس از آن خانه مطبوعات و ارشاد تائید میکنند و زمانی که تائید نهایی میشود اداره کل ارشاد استان دسترسی به سامانه ندارد و این شائبه به وجود آمد که فرهنگ و ارشاد اسلامی این افراد حذف کرده، که این درست نیست و معاونت مطبوعاتی مدارک را جهت بازنگری و بررسی مجدد به خانه مطبوعات ارسال میکند.
وی درباره عدم عضویت بسیاری از خبرنگاران خبرگزاریها در خانه مطبوعات افزود: خبرگزاریها و پایگاههای تحلیلی در فضای مجازی بار عمده تولید خبر استان را دارد، و تعداد خبرنگاران زیادی دارند و ما براساس شرایط عضویت را انجام میدهیم.
کارشناس مسئول مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان گفت: این مشکل به علت آن است که این افراد از دفتر مرکزی در تهران تائید نشدند و این مسئله درون سازمانی است و باید خود خبرگزاریها پیگیر باشند چرا که تا زمانی که نماینده آن در استان تائید نشود نمیتواند خبرنگاران خود را در استان به عضویت خانه مطبوعات در بیاورد.
ارسال نظر