مشاور عالی سازمان محیط زیست کشور ؛
پارک ملی گلستان هوشمند می شود/خطر انقراض گونه قوچ،میش و مرال در پارک ملی گلستان
مشاور عالی سازمان حفاظت از محیط زیست کشور گفت : پارک ملی گلستان هوشمند می شود.
به گزارش گلستان24؛سعید نمکی مشاور عالی سازمان محیط زیست کشور ظهر امروز پنج شنبه (۲۳ آذر) در آیین نکوداشت ۶۰ سالگی حفاظت از پارک ملی گلستان در سالن اجتماعات این پارک، گفت: پارک ملی گلستان در محدوده استان گلستان خواهد ماند و برای ارتقای مدیریت آن، رئیس پارک از طرف رئیس سازمان محیط زیست کشور انتخاب خواهد شد و مدیرکل محیط زیست گلستان، قائم مقام سازمان محیط زیست کشور خواهد بود.
سعید نمکی تصریح کرد: برای انتخاب مدیر پارک، چند شاخص را در نظر داشتیم که نخستین سیاست مدیر باید رفاقت و صمیمت با مردم منطقه باشد و دیگر اینکه مشارکت جوامع محلی به ویژه شورای راهبردی و هیئت امنا را داشته باشد و شاخص مهم اینکه مدیر باید در خود پارک ملی مستقر باشد.
وی افزود: با رایزنیهای انجام شده، آقای تیموری از استان یزد، که فعالیتهای درخشانی در زمینه استفاده از بخش خصوصی داشته با حکم دکتر کلانتری، به عنوان مدیر جدید پارک ملی گلستان معرفی شد.
وی خاطر نشان کرد: قرار است همه پارکهای ملی کشور، هوشمند شود و نخستین پایلوت هوشمندسازی، در پارک ملی گلستان به عنوان برنامه ملی انجام خواهد شد، تا کوچکترین آتشسوزی و یا آسیب را سیستم هوشمند مشخص و اعلام کند.
مشاور عالی سازمان محیط زیست کشور تاکید کرد: امسال برای نخستین، منابع اعتباری، پارکهای ملی کشور، ۳ برابر رشد یافت و قرار است از صندوقی که برای توسعه ملی برنامه ریزی کردیم، در حمایت از طبیعت ایران، از محل صندوق حاملهای انرژی که مبلغ قابل توجه است، در عرصه محیط زیست سرمایه گذاری کنیم و معتقدیم که در عرصه سلامت و طبیعت هر قدر هزینه کنیم، سرمایه گذاری است.
خطر انقراض قوچ ، میش و مرال
مشاور عالی سازمان محیط زیست کشور همچنین درباره گونه های مهم پارک ملی گلستان گفت : گونه پستانداران پارک ملی به ویژه قوچ و میش و مرال در پارک ملی گلستان به شدت کاهش یافته و در حال انقراض است.
وی با بیان اینکه آمارها در سال 57 نشان می دهد در پارک ملی گلستان 18 هزار میش و قوچ وجود داشت افزود : این تعداد امروز این تعداد به کمتر از 3 هزار گونه رسیده و زنگ خطر انقراض این گونه ها به صدا در آمده است.
نمکی گفت: مهمترین ارکان نگهداری طبیعت در کشورهای پیشرفته, شکارچی های قدیمی هستند که اسلحه خود را کنار گذاشته و از طبیعت نگهداری می کنند و ما نباید شکارچیهای دارای پروانه را در مقابل خود بدانیم, زیرا پشت این تفکر, مغلطهکاری است و آتشسوزی جنگلها نیز به همین علت روی می دهد.
سید مناف هاشمی با تاکید بر حفاظت از اهمیت محیط زیست افزود:اعتقاد و باور ما بر این است که باید با همراهی و همکاری مردم طبیعت، جنگلها، محیط زیست و پارک ملی گلستان را حفظ کرد و در اتفاقات اخیر در آتشسوزیها، بدون کمک مردم نمیتوانستیم در مواجه با آتشسوزی موفق باشیم.
استاندار گلستان افزود: پارک ملی گلستان، در حوزه محیط زیست و سلامت سرآمد است و بهترین نقطه توریستی محسوب میشود که تلاش داریم مردم در حد مقدورات بتوانند از این طبیعت استفاده کنند.
دکتر هاشمی یادآوری کرد: حافظان زیادی در این پارک در این ۶۰ سال، تلاش کردند و افرادی زیادی در این مسیر به عنوان شهید محیط بان، به شهادت رسیدند که باید این افراد، همیشه مورد توجه قرار گیرند.
استاندار گلستان در زمینه توسعه استان تاکید کرد: در حوزه توسعه و توازن توسعه، تکلیف میدانیم که برای شرق و غرب و مرکز استان، تفاوتی قائل نباشیم و با این نگاه که در گذشته به شرق گلستان بیمهری شده، نگاه و توجه ویژهای به شرق گلستان داشته باشیم و توجه ویژهای به شرق در بودجه ۹۷ خواهیم داشت.
وی یادآور شد:اعتبارات استانی، اعتبارات کلانی نیست و باید از طریق اعتبارات ملی بتوانیم در حل مشکلات و معضلات کمک بگیریم و علاوه بر این در حوزه توسعه استان، از بخش خصوصی استفاده کنیم.
ارسال نظر