روانشناس گلستانی:
نبود سواد رسانه ای موجب به دام افتادن نوجوانان درمسیر انحرافی شده است
عضو رسمی انجمن مشاوران آموزش و پرورش با تاکید بر رفتارشناسی نوجوانان درآشوب های اخیر کشور گفت: نبود سواد رسانه ای موجب به دام افتادن نوجوانان درمسیر انحرافی شده چرا که دچار ضعف درآموزش مهارت های مدیریت هیجان و مهارت هایی همچون نه گفتن، مهارت تفکر انتقادی حل مسئله هستند.
به گزارش گلستان24؛"محمود آذرخش "با بررسی ابعاد روانی پیرامون حضور نوجوانان در اغتشاشات چند روزه درکشور بویژه در گرگان، در گفتگو با خبرنگار کلاس بیست ؛ اظهار کرد: زمانی که تعداد زیادی جوانان و نوجوانان دریکجا حضور داشته باشند همنوایی گروهی را بیشتر می بینیم. در اینجا نوجوانان برمبنای احساسات و تاثیر همسالان به رفتارهای غیر منطقی بدون برنامه و هدفی دست زدند .
وی غلبه هیجانات را مختص سن نوجوان بیان کرد و افزود:حال اگر عده ای از نظر روانی آسیب دیده و دارای اختلالات سلوک باشند و ناسازگاری و یا در مدرسه توفیقاتی نداشتنداینها مستعد این رفتارها هستند تا ضعف های خود را پنهان کنند .
عضو رسمی انجمن مشاوران آموزش و پرورش ادامه داد: اینها تخریبگری بالایی دارند و پایبند به قانون نیستند، خودشان قدرت تصمیم گیری ندارند و طبق جمع رفتار می کنند که در حوادث اخیر شاهد این رفتارها بودیم.
ضرورت کسب مهارتهای مدیریت هیجان درافراد
آذرخش تصریح کرد: هرچه فرد مهارت نه گفتن، مهارت تفکر انتقادی حل مسئله داشته باشد کمتر در این برنامه ها قرار می گیرد چرا که با خود به تفکر و تجزیه و تحلیل می پردازند.
وی به کسب مهارت های مدیریت هیجانات تاکید کرد و گفت: شادابی در خانواده و در مدرسه باید اتفاق بیفتد تا شاهد آسیب ها در جامعه نباشیم.
کارشناس ارشد روانشناسی عمومی با اشاره به برنامه های تربیتی آموزشی مدارس اذعان کرد: حس انسان دوستی، احترام به قانون و حقوق شهروندی احترام به بزرگترها اموزش های کارآمدی هستند که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
نیازمند بازبینی برنامه های پرورشی مطابق با تغییرات روز هستیم
وی متذکرشد: درحوزه پرورشی نیازمند بازبینی برنامه ها مطابق با تغییرات روز هستیم . نمی شود با سیستم قدیمی بچه های امروزی را تربیت کنیم.
آذرخش با بیان اینکه همیشه اتفاقات رخ م یدهد و بعد به فکر آسیب شناسی می افتیم، ابراز کرد: باید ازهمان ابتدا با پدید آمدن رسانه های نوظهور روی سواد رسانه ای هم کار می کردیم.
وی بیان کرد: در استان گلستان سازمان سراج در حوزه فضای مجازی، آموزش هایی سواد رسانه ای را آغاز کرده است اما خانواده ها در کنار مسئولان باید عزم ملی پیرامون فرهنگ استفاده از تکنولوژی و فضای مجازی را کسب کنند.
ضعف در حوزه سواد رسانه نوجوانان را به بیراهه کشاند
مدرس آموزش خانواده در آموزش و پرورش افزود: فراخوان های اغتشاش از کانال های تلگرامی و شبکه های اجتماعی بود، اما باید گفت در این محیط همه چیز قابل اعتماد نیست و درخبر رسانی هم اشکالاتی وجود دارد و این ضعف در سواد رسانه ای موجب بیراهه رفتن نوجوانان و جوانان شده است .
عضو رسمی انجمن مشاوران آموزش و پرورش با بیان اینکه سواد رسانه ای یعنی تشخیص مطالب درست و منابع درست و موثق، افزود: عمدتا از افرادی در شبکه های اجتماعی سوءاستفاده می شود، دارای اختلالاتی هستند که درمانگری برای آنها اتفاق نیفتاده است بنابراین باید افراد را در سنین کودکی و نوجوانانی مورد بررسی قرار گیرند تا حضور افرادی با نشاط را در جامعه شاهد باشیم.
ارسال نظر