گلستان از 6 استان با بیشترین مهاجر پذیری است
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی گلستان گفت: 6 استان کشور و از جمله گلستان طبق نتیجه دو سرشماری نفوس و مسکن سال های 90 و 95 بیشترین مهاجر پذیری را دارند.
به گزارش گلستان24؛مهدی ملاغلامعلی روز یکشنبه در نشست خبری با رسانه ها به مناسبت 30 اردیبهشت روز ملی جمعیت اظهارکرد: در مجموع خالص مهاجرت در استان اعم از مهاجر ورودی و خروجی در فاصله این دو سرشماری منفی بوده است.
وی با بیان اینکه در حوزه تغییر مکان مهاجرین در داخل استان گلستان 54 هزار و 996 نفر جابجایی ثبت شده است، گفت: از این تعداد حدود 18هزار نفر شهر به شهر، 10 هزار نفر شهر به روستا، 15 هزار و 500 نفر روستا به شهر و 11 هزار و 300 نفر آبادی به آبادی بوده است.
ملاغلامعلی همچنین مهاجرت 25 هزار نفر از شهر به شهر، پنج هزار و 500 نفر از شهر به آبادی، یکهزار و 600 نفر از روستا به شهر و 900 نفر از آبادی به آبادی از سایراستانهای کشور به گلستان را اعلام کرد و افزود: در مجموع 34 هزار و 286 نفر مهاجر از سایر استانها به گلستان وارد شده اند.
به گفته وی؛ از مهاجرین وارد شده به گلستان به ترتیب بیشترین با 21 درصد از تهران، 16 درصد از سیستان و بلوچستان، 13 درصد از خراسان رضوی، 11 درصد از مازندران، هشت درصد از سمنان و پنج درصد از خراسان شمالی است.
وی به مهاجرت گلستانی ها به دیگر نقاط نیز کشور نیز اشاره کرد و افزود: در این مدت 51 هزار و 848 نفر از استان خارج شده اند که بیشترین آن به ترتیب حدود 39 درصد به تهران، 12 درصد به مازندران، 11 درصد به سمنان و 9 درصد به خراسان رضوی اختصاص دارد.
به گزارش ایرنا مهاجرت شامل هر نوع جابجایی و تغییر محل سکونت فرد در بین دو سرشماری از جمله برای یافتن کار، انتقال شغلی، تحصیل، پایان تحصیل، خدمت وظیفه، دستیابی به مسکن پایدار و تغییر آب و هوایی اطلاق می شود.
ملاغلامعلی همچنین از ثبت ورود 414 نفر خارجی به گلستان خبر داد و افزود: از این تعداد، 116نفر معادل 28 درصد از کشور افغانستان هستند.
وی به شاخص امید به زندگی در گلستان طبق سرشماری نفوس و مسکن سال 95 اشاره کرد و گفت: در این استان امید به زندگی برای مردان 70.8 سال و برای زنان 74.2 سال است، درحالی که میانگین کشوری آن به ترتیب 72،5 و 75،9 سال برای مردان و زنان است.
به گزارش ایرنا مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان نیز بر پایه قرار دادن آمار ثبت احوال در برنامه ریزی ها، تشکیل اتاق فکر برای حل آسیب ها و استفاده از ظرفیت بخش های مختلف در توسعه استان تاکید کرد و گفت: امروز حاشیه نشینی یکی از معضلات در استان بوده که باید برای مقابله با این آسیب با استفاده از آمار ثبت احوال برنامه ریزی انجام گیرد.
عبدالرضا چراغعلی همچنین به آمار متناقض دستگاه ها از وضعیت کودکان بازمانده از تحصیل در استان اشاره کرد و بدون بیان آماری گفت: ملاک آمار در این مورد اطلاعات ثبت احوال استان است.
وی با اشاره به اینکه مهاجرت پنهان در استان وجود دارد، افزود: تاکنون 65 منطقه در گلستان به عنوان سکونتگاه غیررسمی شناسایی شده است که به عنوان مقصد مهاجران به شمار می رود.
چراغعلی همچنین اعتبارات سال گذشته مقابله با آسیب های اجتماعی در استان را 100 میلیارد ریال بیان کرد و افزود: اقدامات انجام شده و میزان اعتبارات تناسبی با حجم بالای آسیب ها ندارد.
وی خواست که رسانه ها در کمک به دستگاه ها برای کاهش آسیب ها مشارکت پررنگ داشته باشند.
سرپرست اداره کل ثبت احوال گلستان هم گفت: استمرار شعار فرزند کمتر زندگی بهتر در سال های گذشته، سیاست مناسبی برای امروز نیست.
ابوبکر دولو افزود: لازم است در این زمینه به توصیه های رهبری توجه و عمل شود تا از این ظرفیت در تداوم توسعه کشور بیشتر بهره برداری کنیم.
وی همچنین با ارائه گزارشی از وضعیت چهار واقعه جمعیتی استان، گفت: سال 96 نسبت به 95، در استان ازدواج هشت درصد و ولادت 1،1 درصد کاهش و طلاق 3،8 درصد و وفات 2،9 درصد افزایش داشته است.
دولو؛ رتبه گلستان را در میان استانهای کشور در ولادت، ازدواج، فوت و طلاق به ترتیب هفت، 13، 16 و 23 اعلام کرد.
وی درباره صدور کارت ملی هوشمند، افزود: در سال قبل 407 هزار و 538 نفر برای دریافت کارت هوشمند ملی پیش ثبت نام داشتند که 73 درصد از کل جمعیت واجد شرایط استان را شامل می شود.
به گفته وی؛ برای رفاه بیشتر مردم علاوه بر دفاتر پیشخوان پست، 6 ایستگاه سیار یپش ثبت نام دریافت کارت هوشمند ملی راهاندازی شده که خدمات این طرح برای سالمندان، افراد ناتوان و افرادی که به هر طریقی نمیتوانند به صورت حضوری در ادارات ثبت احوال و دفاتر پیشخوان حاضر شوند، است.
وی با بیان اینکه کارت ملی هوشمند 15روزه صادر می شود، افزود: مهلت متقاضیان برای دریافت کارت ملی هوشمند تا پایان سال 97 تمدید شده است.
استان گلستان طبق سرشماری و نفوس مسکن سال 95، یک میلیون و 869هزار نفر جمعیت دارد که از اقوام و مذاهب مختلف هستند.
ارسال نظر