رئیس اداره پنبه سازمان جهاد کشاورزی گلستان:

رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان از تدارک 2 هزار تن بذر سویا در سطح این استان خبر داد.

کشاورزان گلستانی کشت سویا را به عنوان کشت دوم خود انتخاب کنند

به گزارش گلستان24؛قریب به ۵۰ سال در استان گلستان کشت زراعت سویا سابقه دارد و زراعت سویا به عنوان یکی از تناوب‌های بسیار خوب گندم محسوب می‌شود زیرا ریشه گیاه سویا عملیات تثبیت ازت را انجام می‌دهد و مقداری از ازت را به خاک بر می‌گرداند و خاک را برای زراعت بعدی آماده می‌کند و در صورتی که بقایای سویا به خاک برگردانده شود باعث حاصلخیزی خاک خواهد شد.

کشاورزان با رعیات تاریخ کاشت زراعت سویا می‌توانند عملکرد محصول خود را ارتقا بخشند با توجه به بررسی‌هایی که در این زمینه صورت گرفت به ازای هر روز تاخیر در کاشت سویا قریب به ۳۵ کیلو به صورت روزانه از عملکرد کشاورزان کاسته می‌شود.

در سال ۱۳۹۶ قریب به ۳ هزار و ۴۰۰ تن بذرسویا در سطح استان گلستان تدارک داده شد و ۱۳ مرکز خرید دانه‌های سویا برای خرید محصولات زراعی سویا در این استان فعال بود.

در سال گذشته نیز بذور سویا به صورت یارانه‌ای در اختیار کشاورزان قرار گرفت و به ازای هر کیلو بذر سویا یکهزار و ۶۰۰ تومان یارانه از سوی دولت پرداخت شد.

بر این اساس بر آن شدیم تا مصاحبه‌ای با علی موسی‌خانی رئیس اداره پنبه و دانه‌های روغنی سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان داشته باشیم که خواندن این مطالب خالی از لطف نیست.

در سال جاری چه میزان بذر سویا در سطح استان گلستان تدارک دیده شده است؟

موسی‌خانی: ۲ هزار تن بذر سویا در استان گلستان تدارک دیده شده است که این بذور شامل ارقام سامان، کتول، جی‌کا و ویلیام است و کشاورزان با گرفتن معرفی‌نامه می‌توانند برای دریافت بذور سویا به مراکز مجاز توزیع بذر مراجعه کنند و بذور خود را دریافت کنند.

برداشت محصولات کلزا در سطح استان گلستان به اتمام رسیده است و خوشبختانه عملکرد بسیار خوب محصولات کلزا را در سطح استان گلستان شاهد بودیم و کلزاکاران نیز از عملکرد محصول خودشان راضی و خشنود هستند.

با توجه به اینکه زمان برداشت گندم در استان گلستان فرا رسیده است کشاورزان چه محصولی را به عنوان کشت دوم می‌توانند در سطح مزارع خود استفاده کنند؟

موسی‌خانی: برداشت گندم در سطح مزارع استان گلستان در حال انجام است و به کشاورزان توصیه می‌کنیم که بعد از برداشت محصولات گندم، کشت سویا را به عنوان کشت دوم خود انتخاب کنند.

کشت زراعت سویا قریب به ۵۰ سال در استان گلستان سابقه دارد و یکی از تناوب‌های بسیار خوب برای گندم محسوب می‌شود زیرا ریشه گیاه سویا عملیات تثبیت ازت را انجام می‌دهد و مقداری از ازت را به خاک بر می‌گرداند و برای زراعت بعدی خاک را آماده می‌کند و درصورتی که بقایای سویا به خاک برگردانده شود باعث حاصلخیزی خاک خواهد شد.

آیا بذور سویا به صورت یارانه‌ای در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد؟ چه میزان یارانه به ازای هر کیلو بذر سویا برای کشاورزان در نظر گرفته شده است؟

موسی‌خانی: بذور سویا به صورت یارانه‌دار در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد و در سال جاری به ازای هر کیلو بذر کلزا ۱۵۰۰ تومان یارانه از سوی دولت پرداخت می‌شود.

کشاورزانی که در مزارع خود سیستم آبیاری بارانی دارند می‌توانند کشت مستقیم را در بقایا انجام دهند و بعد از اینکه کشت سویا را در مزارع خود انجام دادند از آبیاری بارانی استفاده کنند.

مصرف باکتری همواره مورد توصیه ما بوده است و گیاه سویا این قابلیت را دارد که با استفاده از باکتری‌هایی که در خاک وجود دارد ازت هوا را در خاک تثبیت کند و علاوه بر اینکه این گیاه از ازت استفاده می‌کند مقداری از ازت در خاک باقی می‌ماند.

خوشبختانه در سال جاری موضوع آتش زدن بقایای گیاهی بسیار کمتر از گذشته شده است و کشاورزان با ادوات و تجهیزاتی که در دست دارند سعی می‌کنند که بقایای گیاهی در مزارع خود را حفظ کنند و آن را به خاک برگردانند.

کشاورزان هر چه سریع‌تر اقدام به کشت سویا کنند تا شاهد عملکرد بهتری در سطح مزارع خود باشند براساس بررسی‌هایی که صورت گرفت و به ازای هر روز تاخیر در کاشت سویا قریب به ۳۵ کیلو به صورت روزانه از عملکرد کشاورزان کاسته خواهد شد.

/فارس

ارسال نظر

آخرین اخبار