مدیر برنامه جامع سلامت گلستان:

مدیر پروژه برنامه جامع سلامت استان گلستان با اشاره به ضرورت اجتماعی شدن حوزه سلامت، گفت: کانون سلامت محله در شهرستان‌های استان راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش گلستان24؛ رحمان بردی اوزونی دوجی در جمع مسوولان شهرستان گنبدکاووس در سالن فرمانداری ویژه این شهرستان با اشاره به اینکه مهم‌ترین هدف ما در برنامه جامع سلامت استان گلستان اجتماعی شدن سلامت است، اظهار کرد: در فرآیند اجتماعی شدن سلامت نیز مهم‌ترین گام و حرکت مشارکت همه آحاد مردم در حوزه سلامت و تلاش برای ارتقای شاخص‌های آن در جامعه است.
 
وی با بیان اینکه برای تحقق این مهم باید چهار گام مهم را با مشارکت یکیدیگر برداریم، افزود: اگر همه توان‌ها و انرژی‌ها را در استان گلستان معطوف به این چهار گام نکنیم قطعا نخواهیم توانست در بخش سلامت به توفیقات مدنظرمان برای توسعه استان برسیم.
 
مدیر پروژه برنامه جامع سلامت استان گلستان گام نخست در مسیر اجتماعی شدن سلامت را شناخت، سازماندهی، توانمندسازی و بکارگیری منابع انسانی، مالی و فیزیکی خارج از بخش سلامت دانست و خاطرنشان کرد: باید برای موفقیت در اجرای طرح از توان و کمک همه نهادهای خارج از حوزه سلامت نیز کمک گرفت زیرا تنها ۲۵ درصد مولفه‌های سلامت در درون این حوزه متمرکز شده است.
 
دوجی تحقق پوشش همگانی سلامت به ویژه اقشار محروم و کمتر برخوردار را دومین گام در مسیر اجتماعی شدن سلامت عنوان کرد و گفت: سومین گام در این مسیر بدون تردید ادغام خدمات مرتبط به پیشگیری و کنترل خواهد بود که می‌تواند کمک بسیار بزرگی به تحقق این مهم کند.
 
وی با تاکید بر اینکه مشارکت همه آحاد مردم در حوزه سلامت که قبلا هم از آن به عنوان مهم‌ترین گام یاد کردیم گام چهارم حرکت برای اجتماعی شدن سلامت است، ادامه داد: این چهار گام به صورت یک فرآیند کاملا سازمان یافته از سوی سازمان جهانی بهداشت پیشنهاد شده که در کنار آن به تبادل اطلاعات و دانش سازمان‌های مرتبط و تحلیل سیاست‌های سازمانی نیز تاکید شده است.
 
مدیر پروژه برنامه جامع سلامت استان گلستان با اشاره به اینکه نقطه آغاز مشارکت‌های ساختارمند مردمی کردن سلامت، راه‌اندازی کانون سلامت محله است، تصریح کرد: این کانون‌ها تجربه موفقی است که در شهر تهران اجرایی شده و نتایج بسیار خوبی را نیز در پی داشته است.
 
دوجی با بیان اینکه اعضای این کانون از همان اعضای محل و با آرای مردم انتخاب می شوند، اضافه کرد: کانون‌های سلامت محلات می‌تواند به عنوان مبدا حرکت‌های نوین در مردمی کردن سلامت و اجتماعی شدن آن به شمار آمده و در حوزه کارکردی نیز به مرور موجب رشد شاخص‌های سلامت در جامعه شود.
 
وی با تقدیر از برخی ادارات و نهادها در سطح استان گلستان که همکاری با دانشگاه علوم پزشکی و شبکه‌های بهداشت و درمان شهرستان‌ها را در دستور کار قرار داده‌اند: گفت: این اتفاق باید به عنوان یک الگو میان ادارات و نهادها نهادینه شود.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار