گلستان یکی از استانهای پیشرو در زمینه اصلاحنژاد است/ تغذیه دامها باید مدیریت شود
مدیر امور دام سبک سازمان جهادکشاورزی استان گلستان با بیان اینکه گلستان یکی از استانهای پیشرو در زمینه اصلاحنژاد در سطح کشور محسوب میشود، گفت: سازمان جهادکشاورزی استان گلستان با انجام اصلاحژنتیک به دنبال این است که دامها در سطح استان پربازده شود.
به گزارش گلستان 24 ؛ غلامعلی هلاکو صبح امروز در گفت و گو با خبرنگار ما در گرگان اظهار کرد: استان گلستان یکی از استانهای پیشرو در زمینه اصلاحنژاد در سطح کشور محسوب میشود و سازمان جهادکشاورزی استان گلستان به دنبال این است که دامها در سطح استان پربازده شود و دامداران استان گلستان در زمینه ترکیب ژنتیکی با سازمان جهادکشاورزی همکاری داشته باشند.
وی با بیان اینکه پرورش گوسفند در سطح استان گلستان به چند روش انجام میشود، تصریح کرد: برای آنکه بالاترین راندمان و درآمد را در گوسفندداری داشته باشیم نیاز است که یک سری موارد را در گوسفندداریها اجرایی کنیم یکی از این فعالیتها مدیریت در اصلاحنژاد است که از دامهای پربازده و دامهایی که باعث افزایش دوقلوزایی میشوند برای اصلاحنژاد استفاده کنیم و دامهایی که برای افزایش وزن بالاتر در گلهها مورد استفاده قرار میگیرند.
*گلستان جزو استانهای پیشرو در زمینه اصلاحژنتیک است/ افزایش راندمان دامها با استفاده از اصلاحژنتیک صورت میگیرد
مدیر امور دام سبک سازمان جهادکشاورزی استان گلستان با اشاره به اینکه اصلاحنژاد بر روی دامها چندین سال است که در گلستان اجرایی میشود، ابراز کرد: استان گلستان جزو استانهای پیشرو در زمینه اصلاحژنتیک است و سازمان جهادکشاورزی استان گلستان به دنبال تثبیت این نژادها است تا بتوانیم در زمینه اصلاحژنتیک برای افزایش میزان تولید گوشت استفاده کنیم.
هلاکو با بیان اینکه با استفاده از اصلاحژنتیک میتوانیم میزان راندمان دامها را در سطح استان گلستان افزایش دهیم، خاطرنشان کرد: استفاده از روش اصلاحژنتیک باعث میشود که سه بار زایش در دامها را در طول سال داشته باشیم که این روند روبه رشدی است.
* اصلاحژنتیک باعث افزایش دوقولوزایی و چندقلوزایی در دامها میشود/ دامداران گلستانی در زمینه ترکیب ژنتیکی با سازمان جهادکشاورزی همکاری داشته باشند
وی با اشاره به اینکه اصلاحژنتیک باعث افزایش دوقولوزایی و چندقلوزایی در دامها میشود، یادآور شد: با مدیریت در پرورش دامهای بومی و استفاده از روش اصلاحژنتیک میتوانیم چندقلوزایی را در دامها داشته باشیم.
مدیر امور دام سبک سازمان جهادکشاورزی استان گلستان بیان کرد: جیرههای مناسب در زمان قبل از جفتگیری دام را انجام میدهیم تا باعث افزایش تعداد تخمک در دام شویم و این کار سبب افزایش چندقلوزایی در دام خواهد شد.
هلاکو افزود: ما به دنبال این هستیم که دامها در سطح استان پربازده و افزایش پیدا کنند و دامداران استان گلستان در زمینه ترکیب ژنتیکی با سازمان جهادکشاورزی همکاری داشته باشند.
* دامداران؛ برههای خودشان را با وزن کمتر از نرمال وارد بازار نکنند
وی مدیریت تغذیه دام را بسیار حائز اهمیت برشمرد و ابراز کرد: مدیریت صحیح در تغذیه دامها باعث میشود که در مدت زمان کمتر به بازدهی بالاتری دست پیدا کنیم.
مدیر امور دام سبک استان گلستان ابراز کرد: متاسفانه دامداران؛ برههای خودشان را با وزن کمتر از نرمال (30 الی 35 کیلو) وارد بازار میکنند در حالی که اگر وزن بره را تا مرز 45 الی 50 کیلو برسانیم و سپس وارد بازار کنیم باعث افزایش 6 هزار تن میزان گوشت در سال خواهد شد و دامدار تا سقف 400 میلیون تومان درآمد در سال خواهد داشت.
انتهای پیام/فارس
ارسال نظر