سیل به استان گلستان 5 میلیارد تومان خسارت زد
نماینده مردم گرگان با اشاره به خسارات ناشی از سیل در استان گلستان گفت: با کمکهای همهجانبه مردم از جایجای ایران و ارگانهای اجرایی الان مسائل مربوط به آبگرفتگی حل شده اما اکنون بیشتر مشکل ما بازسازی مناطق سیلزده است.
به گزارش گلستان۲۴؛ نورمحمد تربتینژاد در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا در توضیح آخرین وضعیت مناطق سیلزده استان گلستان از جمله شهر آققلا گفت: اولین مرحله سیل در شهرستان آققلا در بیستونهم اسفندماه سال قبل و اول فروردینماه امسال شروع شد که در اثر این سیل در شهر آققلا بیش از بیست روز آبگرفتگی به وجود آمد و در اثر آن محصولات دامی و کشاورزی و کارخانجات و شهرکهای صنعتی و عموم مردم درگیر سیل شدند.
نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: خوشبختانه به همت کمکهای خودجوش مردمی و تلاشهای دولت و ستاد مدیریت بحران استان و دستور مقام معظم رهبری مبنی بر کمک ارتش و سپاه مشکلات بعد از نزدیک به یک ماه آب گرفتگی در مرحله اول حل شد.
وی ادامه داد: متاسفانه بعد از چند روز پس از آن در اثر بارش باران و پاره شدن یکی دیگر از سیلبندها در شهرستان آققلا مجددا آبگرفتگی به وجود آمد. مردم شهرستان آققلا در این مدت سختیهای زیادی را تحمل کردند اما در اثر کمکهای همهجانبه مردم از جایجای ایران و ارگانهای اجرایی الان مسائل مربوط به آبگرفتگی حل شده اما اکنون بیشتر مشکل ما بازسازی مناطق سیلزده است که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برآورد خسارات مناطق مسکونی را شروع کرده است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی عنوان کرد: در حوزه خسارات وارده به مدارس تخریبی و نیمه تخریبی هم وزارت آموزش و پرورش برآوردی انجام داده است. در بخش کشاورزی هم شاخصهای معین برای برآورد خسارات و کمک به خسارت دیدگان درنظر گرفته شده و در حال انجام است.
تربتینژاد با بیان اینکه برآورد مجموع خسارات سیل در گلستان ۵ هزار میلیارد تومان است، اظهار داشت: الان بعد از رفع آب گرفتگی مردم به دنبال حل مشکلات بعد از سیل ازجمله بازسازی و نوسازی منازل خود هستند. ما باید از دولت بخواهیم که در اسرع وقت آن امکانات مالی را که باتوجه به میزان خسارات برآورد شده تخصیص دهد تا کشاورزان و دامپروران و سایر مردم بتوانند امکانات از دست داده خود را دوباره احیا کنند.
این عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه ۳۰۰هزار هکتار از اراضی زراعی استان گلستان در سیل اخیر زیر آب رفتهاند، عنوان کرد: ۱۰۰هزار هکتار از این از زمینها خسارت صددرصدی دیدهاند.
وی در پاسخ به این سوال که تلفات ناشی از سیل در شهرستان آققلا چهقدر بوده است؟، عنوان کرد: در آققلا تلفاتی ناشی از سیل نداشتیم ولی در گمیشان که یکی دیگر از شهرهای استان گلستان است شش نفر از امدادرسانان از نیروهای مردمی اهل تسنن که ترکمن نشین هستند و همچنین یکنفر از برادران شیعه که در قایق در حال امدادرسانی بودند به شهادت رسیدند و با دستور مقام معظم رهبری هم به عنوان شهید خدمت شناخته شدند.
نماینده اصلاحطلب مردم گرگان افزود: سیل در استان گلستان از شرقیترین مناطق استان شروع شده بود و در آن مناطق هم نه به دلیل بروز سیل بلکه به دلیل ریزش خانهها در اثر آبگرفتگی جان باختند که این هم ناشی از سیل در همان لحظه نبوده است.
تربتینژاد در پاسخ به این سوال که وضعیت بهداشت مناطق سیلزده این استان چگونه است و آیا تا به حال شیوع بیماری خاصی در این مناطق گزارش شده است؟، گفت: خوشبختانه تا آنجا که بنده خبر دارم تاکنون مراکز بهداشت و درمان استان گلستان و دانشگاه علوم پزشکی و دستگاههای خدماتی استان که در صحنه بودهاند بیماری یا مسائل بهداشتی که ناشی از سیل باشد را گزارش ندادهاند.
این عضو فراکسیون امید مجلس گفت: این نوع عوارض معمولا بعد از سیل رخ میدهد که مسئولان مربوطه باید در صحنه باشند تا اگر مواردی از بعضی بیماریهای ناشی از سیل وجود داشته باشد را بتوانند جلوگیری کنند.
این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یادآور شد: رودخانههایی که در استان گلستان قبلا خشک بودند هنوز آب دارند. سه رودخانه عمده در استان گلستان وجود دارد که گرگانرود هم از وسط آققلا میگذرد و به دریا ختم میشود، این سه رودخانه بزرگی بودند که در دو مرحله طغیان کرده بودند.
تربتینژاد گفت: الان با توجه به اینکه در آینده نزدیک بارشهایی پیشبینی نمیشود و فقط آب ناشی از ذوب شدن برفها وجود دارد و این هم به این دلیل که درجه حرارت به صورت ناگهانی اضافه نشده و تدریجی است اگر بارندگی دیگری ایجاد نشود ما انشاالله خطری نخواهیم داشت.
ارسال نظر