لزوم توسعه آمران به معروف و نهی از منکر در جامعه
گرچه در کشور ۲۸ دستگاه متولی عفاف و حجاب در جامعه هستند ولی آنگونه که باید به موضوع اجرای قانون «حجاب» در جامعه توجه نمیشود.
به گزارش گلستان ۲۴؛ بدحجابی یک معضل اپیدمی شده در جامعه که گاهی به دلیل عدم آگاهی، لجبازی و یا از طریق مهرههای نفوذ مستکبران جهانی همچون مسیح علینژاد به ناهنجاریهای اجتماعی و جرمانگاری مثل کشف حجاب مبدل میشود.
گرچه در کشور 28 دستگاه متولی عفاف و حجاب در جامعه وجود دارد ولی آنگونه که باید به موضوع حجاب در جامعه توجه نمیشود و در نهایت بار همه مسئولیت بدحجاب و بیحجابی بر دوش نیروی انتظامی و آن هم با اقدامات صلبی و برخوردهای قانونی کشیده میشود.
عدم آگاهی از قانون حجاب در کشور
این در حالی است که موضوع قوانین حجاب در بسیاری از منشورهای سازمانها و نهادهای دولتی و خصوصی وجود دارد ولی مورد آموزش افراد جامعه قرار نگرفته است.
بسیاری از بانوان جامعه از اینکه قانونی به عنوان حجاب در کشور وجود دارد بیاطلاع هستند.
جرم عدم رعایت حجاب شرعی از لحاظ حصول نتیجه مجرمانه یک جرم مطلق است و صرف تحقق رفتار مجرمانه و تشکیل عنصر مادی در آن مرتکب را مستوجب مجازات قانونی میسازد، بر اساس تبصره ماده 638 قانون مجازات اسلامی تشکیل دهنده جرم عدم رعایت حجاب شرعی است و به موجب این ماده «هرکس علناً در انظار عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید علاوه بر کیفر عمل به حبس از 10 روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم می گردد و در صورتیکه مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمی باشد ولی عفت عمومی را جریحه دار می نماید، فقط به حبس از 10 روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.»
اما بسیاری از بانوان که با ظاهر ناآراسته در میادین عمومی حضور مییابند از این قانون بیاطلاع هستند و از سویی به دلیل آنکه متولی برای تذکر و یا اجرایی این قانون آنگونه که باید در جامعه وجود نداشته به تدریج بدحجابی در جامعه ترویج پیدا کرده است.
در سالهای اخیر با گسترش این پدیده بدحجابی افرادی که به فریضه دینی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه به چنین افرادی اقدام میکنند دچار مظلومیت شدند و از این رو برای نهادینه شدن این مهم در جامعه نمایندگان مجلس به قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر تاکید شد.
اما نیاز است بررسی شود چه عواملی باعث میشود که در حالی که بسیاری از افراد جامعه به رعایت قانون و مقرارت اهتمام دارند از قانون حجاب سرباز میزنند.
نخستین دلیل شاید عدم اطلاعرسانی در خصوص قانون حجاب در جامعه باشد، گرچه رسانههای مختلف به موضوع حجاب در جامعه و اهمیت این فریضه دینی پرداختند ولی کمتر از ناحیه قانون و مقررات به آن توجه شده است.
قطعا اکثر افراد جامعه معتقد هستند که رعایت قانون الزامی است و اگر مطلع باشند چنین قانونی در کشور وجود دارد خود را مکلف به رعایت آن میکنند.
قانون گریزی در همه جوامع پذیرفته نیست و نظم اجتماعی با قانون گریزی به هم میریزد و قطعا اکثریت افراد جامعه اعتقاد دارند که باید با افرادی که نافرمانی اجتماعی دارند برخورد شود.
ضرورت برخورد با بیقانونی اهمیت دارد و هر قانونی در هر کشوری به تصویب رسیده و جنبه اجرایی پیدا میکند باید همه شهروندان ملزم به آن قانون باشند.
برخی از بانوان به دلیل اهمالکاری در اجرای برخی از قوانین از سوی متولیان امر را دلیل بدحجابی در جامعه میدانند، گرچه این مهم به شرایط و تکلیف 28 دستگاه متولی عفاف و حجاب در جامعه برمیگردد ولی قطعا بیاطلاعی از قوانین و یا اهمالکاری در آن مانع از صلب قوانین و مقررات نمیشود و هر فردی باید خود را نسبت به قانون مکلف بداند.
اینکه بیان شود اگر کسی قوانین را رعایت نمیکند من هم رعایت نکنم، عذر بدتر از گناه است و همه قوانین مشخص است و برای جرم انگاری مجازاتی مشخص شده و چنین افرادی باید روزی خود را در دستان قانون ببینند.
«حجتالاسلام نورالله ولینژاد»، در خصوص عفاف و حجاب میگوید: حجاب سرمایه برای بانوان و زنان جامعه است و باید تلاش کنیم که این سرمایه برای بانوان محترم شمرده شود.
مدیرکل تبیغات اسلامی استان گلستان ادامه داد: زن یک حقی به نام حجاب دارد و این حق در گرانبهایی است که باید از آن حفاظت شود.
حجتالاسلام ولینژاد افزود: حجاب بهترین وسیله برای حفاظت از این دُرّ گران بها است.
لزوم توسعه آمران به معروف و نهی از منکر در جامعه
«حجتالاسلام سید رضا سیدحسینی» به حمایت از آمران معروف و نهی از منکر تاکید کرد و افزود: امر به معروف و نهی از منکر به شکل تذکر لسانی باید در سطح جامعه افزایش پیدا کند.
دادستان مرکز استان گلستان با بیان اینکه از آمران به معروف و نهی از منکر حمایت میشود، افزود: در بستر قانون حمایت از آمران به معروف و نهی از منکر وجود دارد و در برخی مسیرهای گرگان که کمحجابی و بیحجابی وجود دارد مثل النگدره و ناهارخوران حضور این افراد موثر است.
حجتالاسلام حسینی خاطرنشان کرد: در استان گروههایی نیز در این راستا فعالیت میکنند و قبل از انجام تذکر لسانی این افراد آموزشهای لازم را برای امر به معروف و نهی از منکر دیدند.
حجاب آثار فردی و اجتماعی زیادی دارد و اصلیترین عامل در توسعه جامعه انسانی بهشمار میرود و از این رو نیاز است که متولیان امر عفاف و حجاب علیرغم همه تلاشهای انجام شده پیش از این مهم به موضوع عفاف و حجاب اهمیت قائل شوند.
گرچه از سویی برنامههای زیادی در طول سال به موضوع عفاف و حجاب اختصاص یافته ولی عدم سند راهبردی و فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب به خوبی نشان میدهد که اقدامات انجام شده به افزایش ارتقاء سطح عفاف و حجاب در جامعه ختم نشده است.
گرچه شورای عالی انقلاب فرهنگی سند جامع عفاف و حجاب را در 5 فصل تدوین کرده و در این سند وظیفهمندی برای 34 دستگاه نیز تعریف شده اما باید توجه داشت پیش از این نیز تقسیم کار بین 28 دستگاه برای ترویج عفاف و حجاب در جامعه وجود داشته و نیاز است که راهبرد و اقدامات فرهنگی استراتژیک که بتواند در جامعه اثربخش باشد در چنین سندی دیده شود.
شبستان
ارسال نظر