جنگل النگدره در جنوب غربی شهر گرگان از جمله مشهورترین جنگل‌های ایران و یکی از ۷ منطقه گردشگری برتر کشور است که در کنار جنگل ناهارخوران سمبل گردشگری شهر گرگان قرار دارد.

طرح حفاظت پارک جنگلی النگدره گامی بلند برای احیای طبیعت استان

به گزارش گلستان ۲۴؛ زندگی های شهری و محیط های آپارتمانی باعث روی آوردن بیش از پیش مردم به طبیعت و طبیعت گردی شده  است. تردد وسایل نقلیه و عابرین باعث کوبیدگی خاک می شود و ادامه داشتن این روند باعث نابودی تدریجی جنگل می شود .

استفاده بیش از حد از ظرفیت پارک جنگلی النگدره باعث از بین رفتن فضای جنگلی شده است.

 

محمدی کارشناس اداره منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت:کوبیدگی خاک در جنگل النگدره  کاملا مشهود است و در مناطق جلگه ای که مردم به آن دسترسی بیشتری دارند بیشتر دیده می شود که موضوع  نگران کننده ای است که حیات جنگل را به مخاطره می اندازد.

 

بی توجهی به سلامت طبیعت باعث افزایش مخاطرات طبیعی و از بین رفتن این میراث گرانبها برای آیندگان می شود.

ناصری رئیس جنگل کاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: در هنگام بارندگی کوبیدگی خاک منجر به ایجاد روان آب و خروج آن از جنگل  می شود  و آب درون خاک جذب نمی شود، در چنین شرایطی وقتی که بذر روی خاک قرار می گیرد رطوبت خود را از دست می دهد وتجدید حیات نخواهد کرد و دیگر نهالی که آینده جنگل راتشکیل بدهد وجود نخواهد داشت.

 

جاده سلامت در النگدره

یحیی ستوده نیا رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری گرگان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با اشاره به  آغاز احداث مسیر چوبی در النگدره به طول هزارو ۵۰۰ متر از سال ۹۶اضافه کرد: هدف از تاسیس این مسیر ایجاد بستری ایمن برای پیاده‌روی  در دل جنگل و جلوگیری از کوبیدگی خاک است.

 

ممنوعیت تردد خودروها در روزهای زوج

تردد زیاد وسایل نقلیه  در جاده النگدره و گاز‌های سمی حاصل از سوخت این وسایل  از دیگر عوامل تهدید کننده جنگل است، ممنوعیت تردد خودرو ها سه روز در هفته و استفاده از خودرو های برقی ازاقدامات انجام شده برای جلوگیری از نابودی جنگل است که این امر نه تنها باعث کاهش آلودگی صوتی و آلودگی هوا می شود بستری نیز برای استفاده امن خانواده های برای پیاده روی و دوچرخه سواری است .

طرح ها و اقدامات انجام شده در پارک جنگلی النگدره می تواند الگویی برای حفاظت و احیای جنگل های استان و همچنین کشور باشد.

 

سیل اخیر استان  به ما یاد آور شد که  حفاظت و احیای طبیعت وظیفه تک تک ماست اگر همه دست به دست هم بدهیم می‌توانیم تغییر اساسی ایجاد کنیم و شاید ظرف چند سال آینده شاهد این باشیم که میزان ویرانی محیط ‌زیست و همچنین بلایای طبیعی ناشی از ویرانی طبیعت کاهش پیدا کند.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار