مناقشه «منابع طبیعی» و «مردم» بر سر مالکیت زمین در منطقه سیلزده آققلا
نماینده مردم گرگان و آققلا ضمن تشریح وضعیت حوزه انتخابیه سیلزدهاش گفت: بعضی از مردم روستاهای آققلا در زمینهایی زندگی میکردند که مالکیتشان در هالهای از ابهام بوده است. سازمانهای متولی میگویند که لزوم ارائه تسهیلات به این افراد این است که متعهد شوند که فقط بر بخشی از زمین مالکیت داشته باشند. اگر سیلزده این شرط را نپذیرد، برای او خانه نمیسازند.
به گزارش گلستان ۲۴؛ نورمحمد تربتینژاد در گفتوگو با ایسنا در خصوص آخرین وضعیت مناطق سیلزده گرگان گفت: دو سه روز گذشته بازدیدی از مناطق سیلزده داشتم. خانههای تخریبی در شهرستان آققلا به همت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حال ساخت است و بین ۲۰ تا ۳۰ درصد هم پیشرفت داشته است. ساکنین خانههای در حال ساخت اما در حیاط همان خانهها چادر زده و زندگی میکنند.
نماینده مردم آققلا در مجلس افزود: حرف ساکنان این خانهها این است که نمیتوانند به طور طولانی در چادر زندگی کنند. این نارضایتی کاملا طبیعی است. فرض کنید خانوادهای در یک خانه دو یا سه خوابه زندگی میکرده و حالا مجبور است ک فقط در یک چادر کوچک زندگی کند.
تربتینژاد مطالبه اصلی چادرنشینان سیلزده را «سرعت بازسازی منازل» دانست و گفت: البته بنیاد مسکن به خوبی وظیفه خود را انجام داده و هماکنون نیز در حال کار هستند اما حرف من به عنوان نماینده این است که اگر ساخت و ساز تا زمستان طول بکشد، مشکلات چند برابر میشود. پیشنهاد ما نمایندگان سرعت بیشتر ساخت و ساز در این مناطق است.
وی مشکل مالکیت و مناقشات میان مردم و بعضی سازمانها را جدی دانست و تاکید کرد: بعضی از مردم در این مناطق در زمینهایی زندگی میکردند که مالکیتی بر آن نداشتند یا مالکیتشان در هالهای از ابهام بوده است. سازمان منابع طبیعی ادعا کرده است که این زمینها برای من بوده است. مثلا فردی ۱۰۰۰ متر زمین داشته و ۵۰ سال در این زمین زندگی کرده است. او در آن زمین خانهای داشته که سیل خانه او را خراب کرده است. سازمانهای متولی میگویند که لزوم ارائه تسهیلات به این فرد این است که متعهد شود که فقط ۲۵۰ یا ۳۰۰ متر از زمین برای او بوده است و باقی به سازمان منابع طبیعی تعلق دارد. اگر سیلزده این شرط را نپذیرد، برای او خانه نمیسازند و با او قرارداد نمیبندند.
تربتینژاد ادامه داد: مردم میگویند اگر سیل نمیآمد خانه و زمین برای ما بود و کسی هم ادعای مالکیت نکرده بود. اما منابع طبیعی میگوید که در صورتی تسهیلات ارائه میکنیم که زمینهای اضافی در ملکیت ما باشد. این مناقشات در بعضی از روستاهای آققلا قابل مشاهده است و ساخت مسکن در این موارد شروع نشده است.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درمورد وضعیت کشاورزان گفت: وزارت جهاد کشاورزی براساس گزارشهای کارشناسانش خسارتهای ۱۰۰ درصدی را ارزیابی کرده و تسهیلاتی به آنها میدهد. متاسفانه اولویت با خسارتهای ۱۰۰ درصدی است و کسانی که کمتر از ۱۰۰ درصد خسارت دیدهاند، از این وضعیت ناراضی هستند. بعضی از کشاورزان هم ادعا دارند که خسارت ۱۰۰ درصدی دیدهاند و وزارت جهاد کشاورزی قبول نمیکند.
تربتی نژاد در پایان در خصوص مدارس سیلدیده در این منطقه اظهار کرد: من از مدارس سیلزده هم بازدید داشتم. پس از چند ماه، بازسازی مدارس تازه شروع شده است. این در حالی است که مهر ماه مدارس باز میشود و وقت کمی تا آن زمان وجود دارد.
ارسال نظر