سیل «کمبود مصالح» در مناطق سیلزده گلستان/ دردهای سیلزدگان التیام نیافت
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان گلستان گفت: کمبود عوامل اجرایی و مصالح ساختمانی بازسازی واحدهای مسکونی در مناطق سیلزده گلستان را با کُندی همراه کرده است.
به گزارش گلستان ۲۴؛ گرچه سیلی سیل بر گونههای طبیعت با گذشت سه فصل ناپدید شده است اما هنوز درد آن بر زخمهای ترکمنصحرا خودنمایی میکند.
سیل خسارتبار فروردینماه امسال و ویرانیهای پس از آن، تنها سیل و سرما و بیخانمانی و گرمای طاقتفرسا در ذهنهای مردم سیلزده دشت ترکمن عبور میکند.
گرچه وعدههای مسؤولان ارشد کشور از وزیر کشور گرفته تا استاندار گلستان «ساخت خانههای خسارتدیده از سیل تا قبل از آغاز فصل سوز و سرما بود» اما این وعدهها هنوز روی خوش اجابت را به خود ندیده و با گذشت حدود 9 ماه از وقوع سیل ویرانگر در گلستان چرخ بازسازی واحدهای سیلزده استان به کُندی میچرخد.
البته در کنار وعدههای شیرین و بیشمار برخی مسؤولان، ارگانهای مختلف همچون سپاه، بسیج، بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفین، کمیته امداد و بهزیستی برای رفع بحرانهای ناشی از سیل تلاشهای فراوانی داشتند اما واقعیت آن است که بسیاری از این اقدامات در عمق گستردگی سیل کمرنگ جلوه کرده و خسارتدیدگان سیل نسبت به پایان خوش شاهنامهای که مسؤولان به آنها وعده دادند تردید دارند.
حال با عقبنشینی وعدهها، مسؤولان ابراز امیدواری کردند تا پیش از رسیدن فصل زمستان منازل سیلزدگان بازسازی شود، سیلزدگان گلستان هم که کمکم سرمای سوزان فصل پاییز را به شب چله گره زدند امیدوارند در سرمای زمستان دلهای رنجدیده خود را زیر سقف خانهبازسازی شده خود تسلی دهند.
براساس برآورد انجام شده با وقوع سیل در گلستان ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به استان گلستان خسارت وارد شد که ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مربوط به بخش کشاورزی و ۲ هزار میلیارد تومان مربوط به بخش ابنیه و زیرساختها است.
همچنین بیش از 21 هزار واحد مسکونی در مناطق سیلزده استان گلستان دچار خسارت شد که از این میزان 7 هزار و 707 واحد مسکونی، احداثی است.
بررسیهای میدانی ما نشان میدهد ساختوسازها در مناطق سیلزده گلستان نسبت به ماههای گذشته روند کُندتری دارد و علاوهبر شرایط جوی نامناسب و ناپایداری هوا در منطقه کمبود نیروی انسانی و مصالح ساختمانی مزید بر علت شده تا سیلزدگان همچنان در انتظار التیام زخمهای خود باشند.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان گلستان در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: در استان گلستان بیش از 21 هزار واحد مسکونی در استان گلستان بر اثر سیل دچار خسارت شد که 70 درصد از این واحدها به عنوان واحدهای تعمیری و 7 هزار و 700 واحد معادل 30 درصد به عنوان واحدهای احداثی ارزیابی شده است.
داود خسروی با بیان اینکه پرونده اعطای تسهیلات تعمیری مناطق سیلزده گلستان تقریباً بسته شده است، تصریح کرد: همه واحدهای مسکونی تعمیری در مناطق سیلزده گلستان تسهیلات ارزانقیمت و بلاعوض را دریافت کردند و کار تعمیر آنها به اتمام رسیده و سیلزدگان در منازل خود ساکن شدند.
*اتمام دیوارچینی 32 درصد از واحدهای احداثی
وی با بیان اینکه خوشبختانه گلستان موفق شد در سه مرحله تسهیلات واحدهای احداثی را دریافت کند، بیان کرد: تاکنون 7 هزار و 707 واحد مسکونی احداثی برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شدند که از این میزان 6 هزار و 899 واحد مسکونی معادل 90 درصد پیکنی را آغاز کردند و 10 درصد باقیمانده نیز سهمیه آن اخیراً ابلاغ و تأمین اعتبار شده و در حال گذراندن مراحل اداری اعم از صدور پروانه و معرفی به بانک هستند.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان گلستان ادامه داد: از بین 6 هزار و 899 واحد مسکونی پیکنی شده در مناطق سیلزده گلستان، در 5 هزار و 908 واحد معادل 77 درصد عملیات فونداسیون، در 5 هزار واحد مسکونی معادل 65 درصد اجرای اسکلت و در 3 هزار و 500 واحد معادل 45 درصد اجرای سقف انجام شده است.
خسروی اضافه کرد: همچنین عملیات سفتکاری و دیوارچینی در 2 هزار و 446 واحد مسکونی معادل 32 درصد به اتمام رسیده و این واحدها قابل سکونت است.
وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی برای بهسازی و بازسازی واحدهای مسکونی سیلزده تصریح کرد: سیل ابتدای امسال بیش از 22 استان و 70 درصد کشور را درگیر خود کرد و استان گلستان همانند برخی استانهای سیلزده با کمبود اکیپها و عوامل نیروهای انسانی و حتی کمبود مصالح ساختمانی مواجه است.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان گلستان تأکید کرد: احداث 7 هزار و 707 واحد مسکونی سیلزده از محل سیل و ساخت 3 هزار واحد مسکونی نیز از محل اعتبارات ویژه در حال انجام است که برای ساخت این واحدهای مسکونی، کمبود مصالح ساختمانی از جمله شن، ماسه و ایتال مشاهده میشود.
*معضل «کمبود» و «گرانی» مصالح گریبانگر مناطق سیلزده گلستان
خسروی کمبود عوامل اجرایی و مصالح ساختمانی را از جمله علل کندی بازسازی واحدهای مسکونی در مناطق سیلزده گلستان عنوان کرد و یادآور شد: بهسازی و بازسازی 21 هزار واحد مسکونی سیلزده نشان از گستردگی خسارات سیل در گلستان دارد.
وی متذکر شد: استاندار گلستان نیز در جلسه قرارگاه بازسازی استان تدابیری برای رفع مشکل کمبود مصالح ساختمانی صادر کردند و امیدواریم به زودی در اختیار سیلزدگان قرار بگیرد، متأسفانه در حال حاضر علاوه بر کمبود مصالح ساختمانی با افزایش قیمت آن نیز مواجه هستیم.
/فارس
ارسال نظر