نگهداری 6 هزار کپور و کلمه مولد در بانک ژن زنده گلستان
رئیس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی در گرگان گفت: در حال حاضر 6 هزار مولد کپور و کلمه، 50 جفت مولد کلمه و کپور و 700 قطعه پیش مولد ماهی کلمه در مرکز بانک ژن نگهداری میشود.
به گزارش گلستان ۲۴؛ عباسعلی آقاییمقدم امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: مرکز ذخایر آبزیان آبهای داخلی در گرگان یکی از 11 مراکز تحقیقات و پژوهشکدههای موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور محسوب میشود.
وی با بیان اینکه زمینه فعالیت ما در خصوص آبزیپروری آبهای داخلی و منابع آبی داخلی، تالابها و خلیج و رودخانهها است، تصریح کرد: در سالی که گذشت 13 پروژه ملی خاص و ترویجی در خصوص آبزیپروری، ارزیابی ذخایر و فعالیتهای ترویجی انجام شد.
رئیس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی در گرگان تولید علم را یکی از وظایف مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی در گرگان برشمرد و یادآور شد: در این زمینه 32 مقاله علمی و پژوهشی و آیاسآی ارائه شد، همچنین ارائه 20 مقاله در همایشهای داخلی و ملی و تألیف یک جلد کتاب و ترجمه دو جلد کتاب از دیگر اقدامات ما بوده است.
آقاییمقدم تصریح کرد: در فعالیتهای انجامشده دو بخش پروژههای حاکمیتی و ملی و خاص وجود دارد که پروژه خاص به فعالیتهای استانی میپردازد.
وی اضافه کرد: مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی در گرگان در بخش پروژههای ملی، پروژه ارزیابی ذخایر ماهیان اقتصادی دریای خزر با هدف مدیریت بهرهبرداری ذخایر را با هدف تعیین میزان سقف، برداشت، تعیین میزان ذیتوده، تعیین زمان شروع و خاتمه بهرهبرداری، مدیریت اندازه چشمهتورها، رضد سایزهای چشمهتورهای غیراستاندارد، تحلیل اثر رهاسازی بچهماهیان در بازسازی ذخایر دنبال میکند.
رئیس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی در گرگان یادآور شد: سالانه ادارهکل شیلات استان گلستان به وسیله مراکز بازسازی، اقدام به تولید بچه ماهیان استخوانی و خاویاری میکند، این بچهماهیان برای کمک به ذخایر دریای خزر به دریا رهاسازی میشوند.
آقاییمقدم تأکید کرد: راهاندازی بانک ژن زنده کپور و کلمه دریای خزر از افتخارات سال گذشته بود، این مجموعه با هدف نگهداری مولدین کپور و کلمه و مولدسازی بچه ماهیان تولیدی و رهاسازی آنها به دریا ایجاد شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 6 هزار مولد کپور و کلمه، 50 جفت مولد کلمه و کپور و 700 قطعه پیش مولد ماهی کلمه در مرکز بانک ژن نگهداری میشود.
رئیس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی در گرگان با اشاره به هدف از راهاندازی بانک ژن کپور و کلمه گفت: با توجه به مشکلات پیش آمده در دریای خزر، ذخایر ماهیان دستخوش تغییر شدند لذا برای دسترسی دائم به مولدین بانک ژن کپور و کلمه را راهاندازی کردیم.
آقاییمقدم خاطرنشان کرد: خوشبختانه کشتی تحقیقاتی «گیلان» وابسته به موسسه تحقیقاتی علوم شیلات کشور پس از هشت سال وقفه به دریای خزر بازگشت، این کشتی تنها کشتی تحقیقاتی دریایی خزر است.
وی تصریح کرد: 700 میلیون تومان اعتبار برای تجهیز و توسعه ایستگاه تحقیقاتی «قرهسو» و مزرعه «آبشور گمیشان» از اعتبارات ملی و استانی جذب شد و این میزان اعتبار کمک زیادی به مجموعه ما داشته است.
ارسال نظر