عرب احمدی گفت: یک هزار و ۳۰۰ تن کود از ۲۸ اسفند تاکنون بین کشاورزان آق قلایی توزیع شده است.

۱۳۰ هزار تن کود در بین کشاورزان آق قلایی توزیع شد/ شیوع بیماری های قارچی در مزارع گندم و جو

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از شبستان از گرگان، «علی اکبر عرب احمدی» امروز (چهارشنبه 20 فروردین) در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: شاهد بارش های خوبی در سطح استان شهرستان آق قلا بودیم و این در حالی است که در ماه دی و بهمن سال گذشته بارش خوبی در سطح شهرستان نداشتیم و در اواخر اسفند و اوایل فروردین شرایط جوی به سود کشاورزان بود.

 

مدیر جهاد کشاورزی آق قلا ادامه داد:  نیاز است که در مزارع گندم، جو و کلزا کشاورزان با توجه به تغذیه گیاهی از کود ازته به عنوان سرک استفاده کنند.

 

وی افزود: اقدامات خوبی در این خصوص انجام شده و یک هزار و 300 تن کود از 28 اسفند تاکنون بین کشاورزان آق قلایی توزیع شده است و توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی این است که 100 کیلوگرم سولفات آمونیوم را با 50 کیلوگرم کود ازته در سطح یک هکتار کشاورزان استفاده کنند.

 

مدیر جهاد کشاورزی آق قلا با بیان اینکه توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی در عملکرد مزارع گندم و جو در این ایام بسیار تأثیرگذار است، ابراز داشت: در این ایام کشاورزان نباید از مبارزه با بیماری های قارچی در مزارع غافل شوند.

 

عرب احمدی متذکر شد: شاهد رطوبت بالایی در شهرستان آق قلا هستیم و رطوبت خاک 70 درصد گزارش شده است و این مهم بستر مناسبی برای بروز و ظهور بیماری های قارچی مثل زنگ زرد و زنگ قهوه ای گندم فراهم کرده است.

 

وی بیان کرد: کشاورزان از ظرفیت کارشناسان پهنه برای بازدیدهای میدانی اراضی خود استفاده کنند و در زمانی که مزارع به 10 درصد خوشه دهی رسید نیاز است که یک مرحله سم پاشی انجام دهند.

 

مدیر جهاد کشاورزی آق قلا یادآور شد: مرحله بعدی سمپاشی بسته به رشد قارچ و بیماری دو هفته تا 10 روز پس از مرحله نخست سمپاشی است.

 

عرب احمدی بیان کرد: با ظهور بیماری قارچی مبارزه با آن سخت و پرهزینه تر خواهد بود و امیدواریم همه دست به دست هم بدهیم و بتوانیم در افزایش تولید غلات کوشا باشیم و به مرز خودکفایی برسیم.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار