سالیانه در 5 تا 8 هزار هکتار از زمین های زراعی گلستان سیب زمینی کاشته می شود که فراوری این محصول و راه اندازی صنایع تبدیلی علاوه بر افزودن به سطح زیرکشت و بیشتر شدن درآمد کشاورزان، فرصت های شغلی جدید را برای جوانان استان ایجاد خواهد کرد.

نیاز سیب زمینی گلستان به فرآوری

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از ایرنا، قیمت پایین در زمان برداشت محصول، ماندگاری کم و نگرانی مداوم کشاورزان برای فروش سیب زمینی در هر سال زراعی از جمله دغدغه هایی است که از سوی مختار مهاجر رییس سازمان جهادکشاورزی استان، مرداد ماه امسال در کارگره تنظیم بازار استان مطرح و برای آن درخواست چاره جویی شد.
دولت برای جلوگیری از وارد شدن زیان به سیب زمینی کاران، این محصول را به صورت تضمینی خریداری می کند اما بخش عمده درآمدها همچنان به جیب دلالان می روند و به همین دلیل این اقدام رضایت سیب زمینی کاران گلستان را جلب نکرده است.
با این وجود مسوولان گلستان برای رفع نگرانی سیب زمینی کاران در کنار اجرای طرح های کوتاه مدت از جمله فعال کردن صادرات محصول به خارج از کشور به ویژه آسیای میانه و استفاده از طرح خرید تضمینی، طرح بلند مدت مانند ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری با هدف افزایش ارزش افزوده و ایجاد فرصت های شغلی جدید را در دستور کار قرار داده اند.
امسال ایجاد واحد فرآوری سیب زمینی در شهرستان رامیان گلستان با حمایت سازمان جهادکشاورزی استان به ثمر نشسته و این کارخانه با ظرفیت فرآوری سالیانه پنج تا 10 هزار تن محصول همزمان با دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
مدیرصنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی گلستان در این پیوند گفت که امسال 2 مجوز ایجاد واحدهای فرآوری سیب زمینی در استان صادر شد.
عید محمد فاروقی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: برای فرآوری سیب زمینی در بخش های نیمه آماده منجمد با ظرفیت 9 هزار تن، انواع اسنک با ظرفیت 9 هزار تن، پَره سیب زمینی با ظرفیت 9 هزار تن و چیپس با ظرفیت 6 هزار و 500 تن و ایجاد انبار با ظرفیت 20 هزار تن در شهرک صنعتی سرخنکلاته گرگان برای یک متقاضی مجوز صادر شده است.
به گفته وی با ایجاد این طرح علاوه بر کمک به رونق کشت سیب زمینی و رفع نگرانی بخشی از کشاورزان و ایجاد ارزش افزوده، 200 فرصت شغلی جدید ایجاد می شود.
گلستان از جمله استان های فعال درحوزه کشاورزی با 240 هزار بهره بردار و تولید سالانه بیش از 92 نوع گیاه زراعی و باغی است که سرمایه گذاری بیشتر در صنایع تبدیلی برای ایجاد ارزش افزوده، حمایت از کشاورزان و ایجاد فرصت های شغلی جدید در این بخش ضروری است.
طبق گزارش مسوولان جهادکشاورزی گلستان، در این استان 253 واحد صنایع تبدیلی با ظرفیت اسمی فرآوری نزدیک به سه میلیون تن محصول فعال است.
همچنین طبق گزارش 

 

ارسال نظر

آخرین اخبار