مدیرکل منابع طبیعی گلستان گفت: بیشترین جنگل‌های سوزنی برگ کشور در استان گلستان واقع شده، جنگل‌های انبوه و فشرده‌ای با قدمت 30 تا 40 ساله که در کف جنگل‌های استان ایجاد می‌شود در ماه‌های گرم سال به ویژه مرداد همچون انبار باروت ضمن به‌صدا در‌آمدن زنگ خطر حریق در استان مستعد آتش‌سوزی است.

زنگ خطر حریق در انبار باورت جنگل‌های سوزنی‌برگ گلستان

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان، ابوطالب قزل سفلو اظهار کرد: اولویت در بحث حریق مسئله پیشگیری بوده و با توجه به همکاری دستگاه‌های دیگر و اطلاع از روزهای گرم سال که پیش‌بینی حریق در آنها امکان‌پذیر است و همچنین با اطلاع‌رسانی و برقراری اقدامات ترویجی این مهم امکان‌پذیر است.

وی با اشاره به نکته تمایز‌کننده استان گلستان از استان‌های دیگر که بحث حریق را حساس‌تر می‌کند، تاکید کرد: یک نکته متمایزکننده، مرز بین زمین‌های زراعی و عرصه‌های جنگلی در استان است که به صورت محیطی حدود 6 هزار و 800 کیلومتر عرصه‌های جنگلی و مراتع استان با زمین‌های کشاورزی مرز مشترک دارند و کشاورزان عزیز نیز عموما بعد از برداشت محصول، کاه و کلش محصولات خود را آتش می‌زنند و همین مسئله گاهی باعث آتش‌سوزی‌های گسترده می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی گلستان با اشاره به فراوانی گونه‌های سوزنی‌برگ در سطح استان و حتی حاشیه شهر ادامه داد: بیشترین جنگل‌های سوزنی برگ کشور در استان گلستان واقع شده، جنگل‌های انبوه و فشرده‌ای که قدمت 30 تا 40 ساله دارند و با توجه به پوشش گیاهی که در کف این جنگل‌ها ایجاد می‌شود در ماه‌های گرم سال به ویژه مرداد با انبار باروت مواجهه هستیم.

قزل‌سفلو در خصوص اقدامات انجام شده اظهار داشت:  اقدامات ترویجی و اطلاع‌رسانی از مهمترین اقداماتی ست که هر ساله انجام می‌شود، اقدام مهم دیگر احداث آتش بر در مرز مشترک بین جنگل‌ها و زمین های زراعی به ویژه در نقاط حساس است.

وی افزود: ایجاد کشیک‌های منظم و فشرده و به کارگیری دیده‌بان‌ها و همچنین ایجاد سایه‌بان‌ها در مناطق حساس و استقرار نیروها به صورت شبانه‌روزی از دیگر اقدامات جلوگیری از حریق و پیشروی آن است که همه این‌ها در دستور کار ما قرار دارد.

قزل‌سفلو همچنین با اشاره به امضای تفاهم‌نامه بین سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور عنوان کرد: در امر حریق دهیاری‌ها پیشانی کار هستند که با اقداماتی در زمینۀ ارتقای فرهنگ پیشگیری از حریق در جنگل‌ها و مراتع و مساعدت در اطفای حریق‌ در چارچوب وظایف مدیریت‌های محلی می‌توانند کمک شایانی داشته باشند.

رئیس کارگروه اطفا حریق شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان ضمن تشکر و قدردانی از همکاری مردم ادامه داد: حساسیت بسیار خوبی در بین مردم استان ایجاد شده و هر دودی در هر نقطه که مشاهده می‌شود مردم از طریق سامانه 1504 به نیروهای ما اطلاع داده تا به موقع در صحنه حضور داشته باشند، در نتیجه ما در کشف حریق مشکل خاصی نداریم، همچنین در هنگام آتش‌سوزی نیز نیروهای داوطلب مردمی گاها زودتر از نیروهای ما به محل می‌رسند و این نشان از حساسیات بالای مردم در بحث حریق است.

مدیرکل محیط زیست استان گلستان نیز در این نشست گفت: به طور قطع امسال با بحران حریق مواجه خواهیم بود برای همین باید از حالا اقدامات پیشگیرانه را انجام داد و از ظرفیت سایر دستگاه‌ها نیز استفاده کرد.

محمدرضا کنعانی افزود: منابع طبیعی و محیط زیست دو جز لاینفک بوده و در همه حال در کنار یکدیر همکاری متقابل دارند.

وی با اشاره کمبود امکانات و نیاز به تخصیص اعتبار گفت: به دنبال تهیه طرح جامع پیشگیری و اطفای حریق برای مناطق تحت مدیریت هستیم که نیازمند تخصیص اعتبار است.

جلسه کارگروه اطفا حریق جنگل‌ها و مراتع با حضور دستگاه‌های اجرایی و به میزبانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان در سالن جلسات یگان حفاظت منابع طبیعی استان برگزار شد.

اعضای کارگروه اطفا حریق استان شامل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، مدیرکل محیط زیست، اداره کل مدیریت بحران، اداره کل هواشناسی و صدای سیمای استان هستند که هر کدام به بیان ایرادات و اقدامات و همکاری‌های خود پرداختند.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار