سرپرست شرکت آب منطقه‌ای گلستان گفت: از میزان آب زیرزمینی که در استان گلستان مطالعه شده است و به عنوان آب زیرزمینی تجدیدپذیر وجود دارد، در حال حاضر حدود 97 درصد آن برداشت می‌شود.

13 درصد برداشت آب‌های زیرزمینی تجدیدپذیر به صورت غیرمجاز استحصال می‌شود

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای گلستان، سیدمحسن حسینی اظهار کرد: حدود 13 درصد از این برداشت‌ها به صورت غیرمجاز و مابقی به صورت مجاز استحصال می‌شود. 

وی افزود: طبق محاسبات وزارت نیرو، میزان آبی که نهایتا از سفره های آب زیرزمینی می‌تواند استخراج شود، نباید بیش از 75 درصد باشد که در استان ما بیش از 97 درصد است و لازم است کاهش یابد. 
حسینی بیان کرد: اشکال مصرف بیش از حد از سفره‌های آب زیرزمینی که توسط عده‌ای «آبخوان خوار» صورت می‌گیرد، ابتدا ضرر و زیانی است به صاحبان چاه‌های مجاز وارد کرده و برنامه‌ریزی‌های اقتصادی آنان را به هم می‌ریزد و نکته مهم‌تر این است که استفاده بیش از حد از آب زیرزمینی موجب نشست زمین و آسیب به زیرساخت‌ها و در نهایت نابودی و مرگ آبخوان‌ها می‌شود که هر سه ضررهای جبران‌ناپذیری را به استان وارد می‌کنند. 
سرپرست شرکت آب منطقه‌ای استان تصریح کرد: طرح احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی برای صیانت از آب‌های زیرزمینی چند سالی در حال اجراست که از مهم‌ترین برنامه‌های این طرح، فرهنگ‌سازی مصرف بهینه از آب در بین عموم و به ویژه کودکان و نوجوانان با اجرای طرح‌هایی مانند «داناب و سواد آبی» است، همچنین انسداد چاه‌های غیرمجاز و نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌های مجاز از دیگر برنامه‌های این طرح است. 
حسینی با بیان اینکه بیش از 95 درصد از آب شرب استان از آب زیرزمینی تامین می‌شود، گفت: تسریع در اتمام سد نرماب و پیگیری ردیف اجرایی برای سدهای «شصتکلا» و «قره‌چای» رامیان که اهداف تامین آب شرب نیز دارند از جمله برنامه‌های شرکت آب منطقه‌ای استان برای تامین آب شرب از منابع آب سطحی در استان است.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار