مسئولان گلستانی از استاندار گرفته تا دادستان مرکز استان، ادعای وکیل "سمنا" یا همان ستاد مردمی نجات آشوراده را مبنی بر دستور توقف طرح گردشگری در این جزیره را تکذیب کردند.

ادعای توقف طرح گردشگری آشوراده تکذیب شد

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از تسنیم از گرگان، طرح گردشگری آشوراده هم مانند بسیاری از پروژه‌های دهن‌پُرکن دیگر صرفا ابزاری برای تبلیغات  بوده و هست. طرحی که اجرایش "هیچ" دستاوردی برای گلستان و گلستانی‌ها نخواهد داشت، این را مدیرکل سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان که اکنون معاون اقتصادی استاندار گلستان است گفته بود.

موضوع گردشگری در تنها جزیره ایرانی دریای خزر، همیشه محل مناقشه بوده و هست. جزیره‌ای که در پی بالا آمدن آب در دهه‌های گذشته همان اندک ساکنانش هم آن را ترک کردند و الان بیشتر شبیه یک جزیره متروکه شده است.

در سفر آذرماه سال 93 اعضای دولت به استان گلستان بود که اجرای طرح گردشگری آشوراده از سوی نماینده ولی‌فقیه و استاندار به‌عنوان یکی از مطالبات اصلی مردم مطرح شد. دولت هم برای اجرای طرح قول‌هایی دارد؛ موافقان و مخالفان نیز از همان زمان دغدغه‌های خود را به هر طریقی اعلام کردند.

با ملغی شدن کامل کتابچه طرح پیشین، مطالعه دوباره در منطقه آشوارده با حضور مشاور منتخب اداره کل حفاظت محیط‌‌‌ زیست استان آغاز شد. سال 94 رضا مروتی معاون عمرانی وقت استانداری گلستان از ارسال طرح مطالعاتی آشوراده به سازمان حفاظت محیط‌ زیست برای بررسی و انطباق با موازین محیط ‌زیستی خبر داد و پس از 18 ماه و در سال 95 این طرح موفق به دریافت تایید نهایی شد. همچنین بنابر آخرین اعلام رسمی سازمان محیط ‌زیست کشور در اردیبهشت سال 96، آنچه در طرح اولیه ارائه و بررسی شد مورد موافقت قرار گرفت.

روزها و ماه‌ها می‌گذشت اما اتفاقی در آشوراده رخ نمی‌داد تا اینکه استاندار معزول گلستان سیدمناف هاشمی اوضاع را برای دومین سفر روحانی به گلستان در دی ماه سال 97 فراهم کرد. روحانی در این سفر هم بار دیگر بر اجرای طرح گردشگری آشوراده تأکید کرد و آن را ظرفیتی برای توسعه اقتصادی و گردشگری گلستان دانست. امیدها برای اینکه آشوراده تبدیل به کیش شمال کشور شود، زنده شد و نماینده ولی‌فقیه در استان و استاندار سابق نیز با حضور در جزیره آشوراده کلنگ‌ اجرای آن را به زمین زدند.

چند ماهی نگذشت که ستاد مردمی نجات آشوراده علیه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و مدیرکل سابق آن در استان گلستان شکایت و دادستان بندرترکمن نیز علیه آنان اعلام جرم کرد. طبق گفته‌های کنعانی مدیرکل محیط زیست استان این شکایت قرار بود در دادسرای کارکنان دولت در تهران رسیدگی شود.

چند روز قبل وکیل سمنا در گفت‌وگو با اسکان‌نیوز ادعا کرده بود که دستور توقف طرح گردشگری آشوراده از سوی معاونت قضائی دادستان کل، به دادستان گرگان ابلاغ شده، چرا که طبق مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری، صدور مجوز منطقه گردشگری در مناطق چهارگانه ممنوع است.

در همین باره هادی حق‌شناس استاندار گلستان با اشاره به آخرین صحبتی که با دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان داشت گفت: تاکنون چنین موضوعی به استان ابلاغ نشده است.

حجت‌الاسلام سیدرضا سیدحسینی دادستان مرکز استان نیز با بیان اینکه چنین چیزی به استان ابلاغ نشده است اظهار داشت: طرح طبیعت‌گردی در جزیره آشوراده در یک سال و نیم گذشته غیرفعال بوده و ضمن اینکه چنین چیزی هم به استان ابلاغ نشده است.

وی گفت: اجرای طرح طبیعت‌گردی این جزیره منع قانونی ندارد و اگر مجوزها برای ادامه طرح گرفته شود ما نیز از اجرای آن حمایت خواهیم کرد.

در حالی که جنگ زرگری دولتی‌ها با یکدیگر و با انجمن‌های محیط زیستی بر سر آشوراده و طرحی که ابتدا و انتهایش مشخص نیست، برقرار است؛ بازخوانی صحبت‌های مدیرکل سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان درباره این طرح خالی از لطف نیست.

 ابراهیم کریمی در گفت‌وگو با تسنیم گفته بود سر و صدایی که بیرون وجود دارد با اتفاقاتی که قرار است در آشوراده رخ دهد، زمین تا آسمان فرق می‌کند. طرحی که برای آشوراده نهایی شد "هیچ تأثیری در گردشگری استان نخواهد داشت". طرح گردشگری آشوراده فقط در حد یک طرح طبیعت‌گردی، پیاده‌روی و پرنده‌نگری است. اینکه یک گردشگر بتواند به جزیره برود ماهیگیری کند، پرنده ببیند و در کلبه روستایی غذایی بخورد، این همه طرح گردشگری آشوراده است.

او گفته بود: به‌طور متوسط در ایام نوروز روزانه 200 هزار مسافر و گردشگر به شهرستان بندرترکمن می‌روند در حالی که براساس طرح، فقط 500 نفر از آنان امکان رفتن به آشوراده را پیدا خواهند کرد. طرحی که برای آشوراده مصوب شده تأثیری در ماندگاری مسافر و گردشگر در استان نخواهد داشت.

این در حالی است که هفته قبل دین‌پرست، معاون اقتصادی وزیر کشور که به گلستان سفر کرده بود در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان گفته بود هر استان یک پروژه مهم خود را به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور معرفی کرده تا مشکلات و موانع آن برطرف شود. در همین راستا 31 پروژه از سوی استان‌ها معرفی شده که گلستان هم طرح گردشگری جزیره آشوراده را پیشنهاد کرده است.

به‌نظر می‌رسد دولتی‌ها تلاش می‌کنند به هر طریق ممکن ولو نیم‌بند این طرح را که تأثیری در اقتصاد گردشگری گلستان ندارد، اجرایی کنند و در سوی دیگر هم برخی فعالان محیط زیستی نیز سعی دارند با ادعای دلسوزی برای آشوارده، جلوی اجرای آن را بگیرند. واقعا معلوم نیست این "هیاهو برای هیچ" تا چه زمانی ادامه دارد.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار