بهرهمندی رانندگان ماشینهای سنگین از قانون مشاغل سخت و زیانده
مدیرکل بیمه تأمین اجتماعی گلستان گفت: رانندگان ماشینهای سنگین که رابطه حقوقی و مزدبگیری با شرکتها داشته باشند میتوانند از قانون مشاغل سخت بهرهمند شوند.
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از فارس از گرگان، کمتر فردی در جامعه را میتوان مشاهده کرد که از مزایای بیمه آگاه نباشد، در واقع هر فردی که در محیطهای کاری تعریف شده و قانونی مشغول به فعالیت باشد باید توسط کارفرما تحت پوشش بیمه قرار بگیرد.
با این وجود هنوز در برخی مشاغل ابهاماتی در خصوص چگونگی برخورداری بیمهشدگان از مزایای بیمه وجود دارد از طرفی با شیوع ویروس کرونا در چند ماه اخیر برخی افراد یا کار خود را از دست دادند یا به صورت پارهوقت به کارشان ادامه میدهند این عوامل موجب شده تا در برخی موارد کارفرمایان نسبت به پرداخت کامل حق بیمه طی یک ماه اقدام نکنند از این رو و برای روشن شدن یکسری ابهامات در خصوص برخی مشاغل که تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند گفتگویی با حسین زنجانی مدیر کل بیمه تأمین اجتماعی گلستان انجام شده است که در زیر میخوانید.
فارس: برخی رانندگان ماشینهای سنگین نسبت به اینکه بیمه تأمین اجتماعی، شغل آنها را جزو مشاغل سخت محسوب نمیکند گلایهمند هستند در این رابطه توضیح بفرمایید.
زنجانی: رانندگانی میتوانند از قانون مشاغل سخت بهرهمند شوند که رابطه حقوقی و مزدبگیری با شرکتها داشته باشند در واقع رانندگان ماشینهای سنگین به دو گروه تقسیم میشوند گروه اول افراد مالک هستند که با انعقاد قرارداد نسبت به بیمه خود اقدام کردهاند این گروه جزو بیمه شدگان خاص محسوب میشوند.
گروه دوم رانندگان ماشینهای سنگینی که مشمول قانون کار هستند این افراد میتوانند از قانون مشاغل سخت استفاده کنند به دلیل آنکه رانندگان در شرکتهایی فعالیت دارند که ماهیانه حقوق دریافت میکنند.
برای این گروه کمیتههای مشاغل سخت و زیانآور تشکیل میشود و اگر در این کمیته تصویب شود که راننده در ردیف شغلهای سخت و زیان آور است با ۲۰ سال پرداخت متوالی حق بیمه و ۲۵ سال سابقه متناوب میتوانند از قانون مشاغل سخت و زیانده استفاده کنند.
* بهرهمندی همسران بانوان مشمول بیمه قالیبافی از خدمات بیمه تأمیناجتماعی
فارس: خانمی که بیمه قالیبافی دارد آیا میتواند فرزند و همسرش را نیز تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دهد؟
زنجانی:در ماده ۵۸ قانون تأمین اجتماعی به صراحت به این موضوع اشاره شده است بانوانی که بیمه قالیبافی هستند در صورتی که همسرانشان ۶۰ سال تمام و یا از کار افتاده باشد میتوانند آنها را بیمه کنند هم چنین اگر همسران این بانوان هیچ گونه دفترچهای از سایر صندوقها نداشته باشند یک فرم تعهد از آنها گرفته میشود و برای فرزندانشان دفترچه خدمات درمانی صادر خواهد شد.
فارس: تأخیر در پرداخت حق بیمه افرادی که در دستگاههای اجرایی به صورت قراردادی مشغول به کار هستند آیا مشکلی در سوابق بیمه آنها ایجاد میکند؟
زنجانی: برای بیمهشدگانی که به صورت قرار دادی در دستگاههای اجرایی مشغول به فعالیت هستند چنانچه دستگاه اجرایی حق بیمه را با تأخیر پرداخت کند سابقه برای بیمهشدگان منظور میشود از این بابت جای نگرانی نیست اما اگر چند ماه گذشت و واحد اجرایی نسبت به واریز حق بیمه اقدام نکرد فرد بیمهشده در کمیته رسیدگی به اشتغال سازمان میتواند فرم پر کند به این ترتیب برای این افراد بیمه منظور میشود و دستگاه اجرایی از نظر پرداخت حق بیمه بدهکار خواهد شد.
فارس: وضعیت بیمهشدگانی که ماهیانه ۱۵ روز کار میکنند به چه صورت خواهد بود؟
زنجانی: قانون کار پنج ساعت کار در روز را پیشبینی کرده است اگر افراد چهار روز کار کنند باید به سایت بیمه تأمیناجتماعی مراجعه و ببینند کارفرما برای آنها چند روز بیمه پرداخت کرده است طبق ماده ۱۰۱ قانون تأمین اجتماعی و ماده ۳۹ ما تا ۶ ماه اجازه بررسی سوابق بیمهشدگان را داریم اگر بیمهشده در این فاصله ۶ ماه به بیمه مراجعه کرد قانون چنین اجازهای به ما داده است در صورتی که کارفرما به تکلیف خود عمل نکرد ما ورود پیدا کنیم و ۱۵ روز ما به تفاوت را برای بیمه شده پرداخت کنیم تا سابقه بیمهشده ۳۰ روز شود.
ارسال نظر