​اسماعیل خانیان گفت: در صورت تامین بذر مورد نیاز باقلا کم تانن رقم «مهتا» می توانیم برای سال ۱۴۰۰ این باقلا را با ۳۰ درصد کنجاله سویا و ذرت وارداتی جایگزین کنیم.

کاهش وابستگی صنعت طیور به خارج از کشور/ تهیه شجره و حفظ اصالت اسب

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از شبستان از گرگان، «سعید اسماعیل خانیان» شامگاه امروز (سه شنبه ۱۴ مرداد) در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به اقلیم کشور در تمامی نقاط مرغ، گوسفند و گاو پروش داده می شود.

 

رئیس موسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور ادامه داد: در پرورش دام های سنگین به منظور تولید شیر با توجه به تامین علوفه آن در کشور معضلات کمی وجود دارد ولی در حوزه پرورش مرغ هم در حوزه مرغ اجداد و هم از نظر جیره غذایی وابسته به خارج از کشور هستیم.

 

اسماعیل خانیان یادآور شد: با توجه به تحریم های ظالمانه کشور به این نتیجه رسید که از منابع داخلی برای تامین نهاده های بخش پرورش طیور استفاده شود.

 

وی به لاین مرغ نژاد آرین اشاره کرد و افزود: فعالیت های گسترده ای برای تحقیقات در خصوص این لاین و مسائل ژنیتکی انجام شده است و همچنین به دنبال جایگزینی کنجاله سویا و ذرت با استفاده از منابع داخلی هستیم که در این رابطه استان گلستان بر روی باقلا «مهتا» کم تانن کار کرده است.

 

رئیس موسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور متذکر شد: این باقلا بدون تانن انرژی خوبی دارد و می تواند جایگزین ذرت در جیره غذایی شود.

 

اسماعیل خانیان با بیان اینکه باقلا به دلیل وجود تانن مشکلات گوارشی برای جذب پروتئین در طیور ایجاد می کند که رقم «مهتا» به دلیل پایین بدون میزان تانن می تواند مورد استفاده در جیره غذایی قرار گیرد، افزود: معضل زیادی برای واردات کنجاله سویا و ذرت داریم و برای حل این مشکل باید ابتدا شرایط کشت باقلای بدون تانن فراهم شود و در برنامه تناسب اراضی کشور شود و مناطق مناسب برای کشت این محصول مشخص شود.

 

وی افزود: در صورتی که بذر کافی برای کشت باقلا «مهتا» در اختیار کشاورزان قرار گیرد از سال آینده می توانیم آن را وارد جیره طیور قرار دهیم و می توانیم برای سال 1400 نسبت به جایگزینی 30 درصد کنجاله سویا و ذرت وارداتی اقدام کنیم.

 

رئیس موسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور متذکر شد: موسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور در 6 حوزه از جمله تغذیه و استفاده از پسماندهای بخش کشاورزی برای تغذیه دام، تولید علوفه های مقاوم به خشکی از جمله چغندر علوفه ای با عملکرد 200 تن در هکتار، اصلاح نژاد و سنتز بز و گوسفند و اصلاح نژاد گروهی با همکاری دامداران  فعالیت می کند.

 

اسماعیل خانیان با بیان اینکه موسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور نزدیک به 20 سال است که بر بحث موضوع اصلاح نژاد ملک زنبور عسل فعالیت می کند، افزود: دو سال است ملک اصلاح شده ایرانی در اختیار زنبورداران قرار گرفته است و هر کلنی با استفاده از این ملکه 10 کیلو عسل تولید می کند و رفتار تهاجمی و زمستان گذرانی خوبی را این نژاد نشان می دهد.

 

وی متذکر شد: موسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور وظیفه قانونی برای تهیه شجره و هویت دام های اهلی دارد و بر روی گونه اسب که نژاد اقتصادی به شمار می رود در این رابطه اقدام شده است و  شجره آنها را به صورت روش های مولکولی انجام می دهیم تا بتوانند اسب داران اصالت اسب خود را حفظ کنند.

 

رئیس موسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور متذکر شد: فرآوری محصولات دامی نیز موسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور فعالیت دارد و تعریف استاندارد برای صنایع لبنی سنتی را به صورت بهداشتی و صنعتی پیگیری می کنیم تا این محصولات با برند آن روستا یا منطقه وارد بازار شود و تاکنون برای سه محصول این برند سازی اتفاق افتاده است.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار