روند همه‌گیری بیماری کرونا در استان گلستان نسبت به هفته‌های میانی تیرماه کمی کند شده و این را می‌توان در وضعیت بیمارستان‌ها و تعداد بیماران مشاهده کرد اما آیا می‌توان به این روند دل خوش کرد؟

آیا می‌توان به شیب نزولی کرونا در گلستان دل‌ خوش کرد؟

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از تسنیم از گرگان، انجام سفر در تعطیلات نیمه خرداد، عدم رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی، برگزاری مراسمات مختلفی مانند عروسی‌ها و مجالس ترحیم و نزدن ماسک و غیره سبب شد تا از اوایل تیرماه استان گلستان در لیست استان‌های قرمز از نظر شیوع کرونا قرار بگیرد.

چند هفته سخت و نفس‌گیر که کادر درمان بیشترین فشار را متحمل شدند، برخی بیمارستان‌ها گرچه هنوز تخت خالی داشتند اما اغلب برای تأمین اکسیژن بیماران بدحال با مشکل روبه‌رو بودند.

در برخی شهرستان‌ها البته اوضاع بدتر بود، خبرهایی که از گنبدکاووس می‌رسید نشان می‌داد ظرفیت بیمارستان پر شده و تخت خالی دیگری وجود ندارد، به اجبار برخی بیماران باید به شهرهای دیگر از جمله گرگان اعزام می‌شدند که آن هم مشکلات خاص خودش را داشت.

سفر دو معاون وزیر بهداشت به گلستان در این شرایط قرمز گویای وخیم بودن اوضاع بود تا در سریع‌ترین زمان برخی اقلام مورد نیاز از جمله دستگاه‌های اکسیژن‌ساز برای بیمارستان‌ها فراهم شود. از طرفی حضور معاون درمان وزیر بهداشت و بازدید از وضعیت بیمارستان‌های نیمه کاره نیز نشان می‌داد که وزارتخانه از همین الان به دنبال تمهید شرایطی است که در پاییز و زمستان و با اوج‌گیری احتمالی دوباره کرونا، در زیرساخت‌های بهداشت و درمان گلستان بار دیگر دچار مشکل نشود.

به هر روی پس از الزامی شدن استفاده از ماسک و برانگیختن حساسیت جامعه از سوی رسانه‌های استان درباره خطر این بیماری مرگبار، رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح وسیع‌تری اتفاق افتاد. وجود دو عید قربان و غدیر می‌توانست زحمات کادر درمان را به راحتی بر باد دهد اما خیلی از مردم این اعیاد را امسال متفاوت برگزار کردند و اغلب در خانه ماندند. هر چند با وجود هشدارها و اخطارهای متعدد برخی‌ها همچنان دورهمی‌ها و جشن‌های خانوادگی خود را برگزار کردند.

در روزهای اخیر اما مانند برخی از مناطق کشور شیوع کرونا در گلستان نزولی شده است. این را می‌توان در تعداد بیماران بستری در مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان مشاهده کرد اما آیا این روند نزولی در تعداد بستری‌ها می‌تواند امیدوارکننده باشد؟

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان، سراج‌الدین عارف‌نیا در این باره معتقد است چندان نمی‌توان به این روند دل‌ خوش کرد زیرا با توجه به اعیادی که پشت سرگذاشتیم بسیاری از بیماران مایل بودند در منزل دوران درمان را سپری کنند برای همین بار بستری‌ها کاهش پیدا کرده است.

اما نکته قابل تأمل این است که به رغم این روند نزولی اما گلستان همچنان در وضعیت قرمز به سر می‌برد؛ این یعنی نباید چندان به این آمارها دل خوش کنیم و بی‌خیال رعایت پروتکل‌های بهداشتی شویم.

باید چند روز دیگر منتظر ماند تا نتیجه مشارکت مردم برای کنترل این بیماری را در مدت دو هفته اخیر مشاهده کرد.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار