ترس خانواده های گلستانی برای آغاز سال تحصیلی/«ناقلان بی علامت» و«عدم دسترسی به شاد» دو دغدغه مهم
ناقلان بدون علامت، عدم دسترسی به موبایل و تبلت هوشمند و هزینه بالای اینترنت از دغدغه های خانواده های گلستانی در آستانه سال تحصیلی جدید است.
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از گلستان ما؛ تنها دو روز به آغاز سال تحصیلی جدید باقی مانده است و شرایط سخت بیماری کرونا و ترس از شیوع گسترده آنان نهتنها خانواده ها بلکه مسئولان را هم نگران کرده است.
اما با توجه به غیر قابل پیش بینی بودن پایان این این بیماری همه دولت ها پروتکل هایی را برای زندگی عادی مردم ترسیم کرده اند و همگان با رعایت آنها از گزند این بیماری در امان خواهند ماند.
آنطورکه مسئولان آموزش و پرورش استان اعلام کرده اند؛ در بازگشایی مدارس شهرستانهای با وضعیت قرمز کلاسها بهصورت غیرحضوری برگزار خواهد شدودر صورت اخذ مجوز از دانشگاه علوم پزشکی، در مدارس کوچک در روستاها و مناطق کمجمعیت با تعداد دانشآموز کم که امکان فاصلهگذاری اجتماعی وجود دارد، کلاسهای حضوری برگزارمی شود.
در شهرستانهای زرد که محتملترین شرایط در استان گلستان است، با احتمال زیاد کلاسها را بهصورت زوج و فرد خواهدبود. دانشآموزان هر کلاس به دو قسمت تقسیم میشوند و بهصورت زوج و فرد کلاسها حضور پیدا خواهند کرد.
در شهرستانهای با وضعیت سفید مشکلی برای برگزاری کلاسها وجود ندارد.
دغدغه های والدین گلستانی از نبود امکانات تا ناقلان بی علامت
اما باتوجه به آغاز سال تحصیلی در 15 شهریور ماه بسیاری از خانواده های گلستانی، دغدغه های خاص خود را برای حضور فرزندانشان درکلاس درس دارند .
در گفتگوی ما با والدین گلستانی بیشترین دغدغه ها برای حضور دانش آموزان در کلاس درس و بسته بودن فضا و قدرت سرایت بیماری، ناقلان بدون علامت، عدم دسترسی به موبایل و تبلت هوشمند و هزینه بالای اینترنت عنوان شده است.
هرچند آنها می گویند به فرزندان خود یاد می دهند که چطور از خود محافظت کنند اما نمی توان اعتماد کرد که همه این موضوع را رعایت کنند.
خانم مهدوی مادر دانش آموز گلستان به خبرنگار می گوید: بازگشایی مدارس ما را می ترساند از یک طرف ممکن است بیماران بدون علامت در مدرسه باشند و از طرفی آنفولانزا و سرما خوردگی هم در فصل پاییز شایع می شود.
وی می افزاید: هرچند آموزش های مجازی شاید از کیفی پایینی برخوردار باشد و یا بهتر بگویم دغدغه ای برای فرزندانم ایجاد نمی کند که درس بخوانند ولی می دانیم که سالم هستند و سال دیگر می توانند به مدرسه بروند.
این مادر گرگانی می گوید: تا روزهای پایانی برای فرزندم ثبت نام نکرده بودم اما گفتند که باید ثبت نام کنیم و سرویس مدرسه را هم انتخاب کنیم و از این بابت هم نگرانم در سرویس مدرسه ، میزو نیمکت، آبخوری، سرویس بهداشتی و ..همه و همه ممکن است آلوده باشند.
وی ادامه می دهد: شاید همه روزه کلاسها و ضدعفونی شود اما بازهم نمیتوان اعتماد کرد چرا که ممکن است یک ناقل روی نیمکت بنشیند و دانش آموز دیگری نیز روی همان نیمکت بنشیند حتی تصورش هم برایم ترسناک است.
سیده زهرا حسینی مادر کردکویی که دانش آموز ابتدایی دارد، می گوید: کودکان بخصوص ابتدایی ها شاید نتوانند نظافت را بخوبی انجام دهند و ضدعفونی کردن درست را انجام دهند و همین موجب شیوع کرونا و مبتلا شدن فرزندم شود.
وی که از نداشتن تلفن همراه هوشمند گلایه می کند و می گوید: یک گوشی هوشمند داریم که خودم استفاده میکنم و شاید همیشه در دسترس فرزندم نباشد و توان خرید تلفن دیگری هم ندارم و الان نیز باید لوازم التحریر هم تهیه کنم.
تشریح چگونگی بازگشایی مدارس استان
اما مدیرکل آموزش و پرورش برای رفع دغدغه های خانواده ها آخرین خبرها از بازگشایی مدارس را در گفتگوی زیر تشریح کرد.
احسان گوهری راد اظهار کرد:اصل بر برگزاری حضوری کلاس هاست، حضور دانش آموزان در کلاس های با مساحت مناسب و رعایت فاصله استاندارد به صورت عادی و در کلاس های با تراکم بالای دانش آموز به صورت حضوری در دو گروه در روزهای زوج و فرد خواهد بود.
وی افزود: در همه مناطق استان با اجرای پروتکل های جدید و شدید بهداشتی دانش آموزان به صورت حضوری در مدارس تحصیل خواهند نمود.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان تصریح کرد: ستاد ملی مقابله باکرونا تنها مرجع تصمیم گیری برای حضور یا عدم حضور دانش آموزان در استان ها و مناطق است.
وی بیان کرد: مدارس در تمامی مناطق استان با هر وضعیتی ملزم به رعایت حداکثری پروتکل های بهداشتی هستند و برنامه حضور دانش آموزان در کلیه مدارس حضوری و در کلاس های با تراکم بالا تقسیم دانش آموزان به دو گروه و حضور در روزهای زوج و فرد خواهد بود.
بیش از 60 درصد دانش آموزان به شاد دسترسی دارند
گوهری راد پیش از این گفته بود؛ تقریبا 100 درصد مدارس و بیش از 90 درصد معلمان به شاد دسترسی دارند اما حدود 40 درصد دانش آموزان گلستانی هنوزعضو شاد نیستند.
وی این را راهم اعلام کرده بود؛ برای دانشآموزانی که فاقد هرگونه وسیله ارتباطی هستند و 5 درصد از جمعیت دانش آموزی ما را استان را شامل می شوند، محتواهای آموزشی تهیه شده که در اختیار آنان قرار خواهد گرفت. از طرفی بخشی از دانشآموزان ما از گوشیهای هوشمند بیبهره هستند که تلاش کردیم با کمک خیران بخشی از نیازهای آنان را با جمعآوری تبلت و غیره برطرف کنیم.
باتوجه به این تنها دوروز به بازگشایی مدارس و حضور دانش آموزان در کلاس های درس مانده که ترس انتقال گسترده ی بیماری کرونا در بین خانواده ها وجود دارد.
ارسال نظر