صنایع گلستان از آب سدها استفاده نمیکنند
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان با اشاره به استفاده اندک بخش صنعت استان از آبهای سطحی گفت: هر یک از سدهای "گلستان" و "بوستان" می توانند سالانه پنج میلیون متر مکعب از نیاز بخش صنعتی منطقه را تامین کنند.
به گزارش گلستان ۲۴؛ سیدمحسن حسینی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: یکی از دلایل بهره مندی اندک صنعت گلستان از ظرفیت آبهای سطحی، دور بودن صنایع تولیدی از سدها و نیز هدایت سرمایه گذاری بخش صنعت به نواحی شمال غربی استان است.
وی بیان کرد: شرکت آب منطقهای گلستان برای استفاده از منابع آبی تخصیصی این سدها که در شرق استان ساخته شدهاند، طرح ایجاد خط انتقال از مسیر رودخانه گرگانرود به شمال غربی استان را پیشنهاد داده و از سرمایه گذاری بخش خصوصی برای مطالعه، اجرا و بهره برداری آن نیز استقبال می کند.
به گفته وی، استفاده از منابع آبی زیرزمینی در تامین نیاز صنایع گلستان باعث کمبود بیشتر منابع استان شده است که سرمایه گذاری در تامین این ماده حیاتی بویژه از طریق منابع سطحی را بیش از پیش ضروری کرده است.
سد مخزنی گلستان در سال ۱۳۷۹ و بوستان در سال ۱۳۸۴ با هدف مهار سیلاب، جمع آوری آبهای سطحی منطقه، تامین آب زراعی و صنعت مورد بهره برداری قرار گرفتند.
اکنون سد بوستان با ظرفیت آبگیری ۳۱ میلیون متر مکعب دارای یک میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب آب و سد گلستان نیز با ظرفیت ۴۲ میلیون متر مکعب، چهار میلیون مترمکعب ذخیره قابل بهره برداری دارد.
مهندس حسینی همچنین از آمادگی اختصاص ۱۰ میلیون متر مکعب آب سد نرماب مینودشت برای تامین نیاز صنعت استان خبر داد و گفت: این سد که اکنون دارای پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد است تا پایان امسال آبگیری می شود.
به گفته وی ساخت سد نرماب مینودشت از سال ۹۱ آغاز شده و ظرفیت ذخیره سازی ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب را دارد.
به گزارش ایرنا در دهه اخیر ایجاد زیرساخت برای سرمایه گذاری در بخش صنعت گلستان، جزو اولویت های مسوولان استان قرار گرفت که یکی از این زیرساخت ها، تامین آب پایدار برای سرمایه گذاری و بخش صنعت است.
اکنون در گلستان نیاز آب بیش از هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی صنعتی و کشاورزی فعال در شهرکها و نواحی صنعتی، شهرک هزار هکتاری اترک و خارج از این مناطق از طریق حفر چاه تامین می شود که کاهش ذخایر زیرزمینی را بدنبال داشته است.
مطابق دادههای شرکت آب منطقه ای گلستان در این استان از ۲.۵ میلیارد متر مکعب آب در دسترس شامل یک میلیارد و ۲۱۰ میلیون متر مکعب زیر زمینی و ۸۸۸ میلیون متر مکعب آب سطحی، ۸۴ درصد آن به بخش کشاورزی، ۱۰ درصد برای شرب و سه درصد هم برای هریک از حوزه های صنعت و محیط زیست در نظر گرفته می شود.
میانگین سرانه آب تخصیصی برای هر گلستانی بین ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ متر مکعب در سال است.
آب مورد نیاز استان گلستان در افق ۱۴۰۴ برای بخشهای شرب و بهداشت، محیط زیست، صنعت، خدمات و نیز کشاورزی حدود ۶۵۰۰ میلیون متر مکعب پیش بینی میشود در حالیکه توانمندی منطقه حدود ۲۵۰۰ میلیون متر مکعب است.
گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم آب و هوایی زمین در شمال کشور قرار دارد و طبق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت در ۳۳ شهر و حدود یکهزار و ۷۵ روستای آن زندگی می کنند.
ارسال نظر