خطر ناقلان بیعلامت را جدی بگیریم/هر تب و سرفهای در کودکان " کرونا" نیست
اغلب بیماریهای ویروسی در کودکان علایمی مانند تب، ضعف، بیحالی، اسهال و غیره را ایجاد میکند برای همین نمیتوان هر تب و سرفهای را در کودکان، کرونا تلقی کرد اما در بزرگسالان بروز تب، لرز و سرفه خشک را باید کرونا در نظیر بگیریم.
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از تسنیم از گرگان، شاید خیلی از مردم این جمله را شنیده باشند که " بچهها کرونا نمیگیرند" اما ابتلای کودکان و حتی نوزادان چند روزه به این بیماری، نشان داد کرونا توجهی به جنسیت و سن و سال افراد ندارد.
متأسفانه بین مبتلایان به کرونا و جانباختگان در اثر این بیماری کودکان و نوزادان هم قرار دارند؛ هرچند آمار رسمی درباره از میزان شیوع این بیماری بین کودکان منتشر نشده اما کافی است گذرتان به بیمارستانهای اطفال افتاده باشد تا شاهد تعدد بستری کودکان مبتلا به کرونا باشید.
رعایت دستورالعملهای بهداشتی به ویژه ماسک زدن، رعایت فاصله فیزیکی و شستشوی مداوم دستها دیگر مختص بزرگسالان نیست بلکه خانوادهها باید کرونا را بین کودکان جدی بگیرند. از سوی دیگر احتمال اینکه کودکان ناقلان بیعلامت باشند نیز وجود دارد و توصیه کارشناسان بهداشتی براین است که تا حد امکان کودکان را از افراد سالمند که در معرض خطر بیشتری قرار دارند، دور نگه داریم.
سراجالدین عارفنیا، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و فوق تخصصی بیماریهای عفونی در این باره اظهار داشت: این تصور غلط که کودکان به کرونا مبتلا نمیشوند را خانوادهها باید از ذهن خود پاک کنند، زیرا هم کودک و حتی نوزاد کرونایی در بیمارستانها بستری هستند و هم اینکه متأسفانه جزو قربانیان این بیماری هم به شمار میروند. هرچند اغلب این کودکان دارای بیماریهای زمینهای هم هستند.
وی افزود: تعریف ما از کودکان سنین زیر 16 سال را شامل میشود و رعایت مسائل بهداشتی در این گروه سنی مانند بزرگسالان باید با دقت انجام شود.
عارفنیا با بیان اینکه علایم بیماری در کودکان مبتلا به کرونا عمدتا خفیفتر از سایر گروههای سنی است، گفت: کرونا در کودکان اغلب علایم غیراختصاصی دارد و یا کاملا بیعلامت است. بنابراین نگرانی ما درباره ابتلای کودکان و ناقل شدن آنان است.
وی درباره علایم بیماری کرونا در کودکان بیان داشت: تب، سردرد، لرز، درد بدن، اسهال، ضعف، بیحالی، گلو درد و سرفه عمدهترین علایم کرونا در کودکان است که خانوادهها باید آنها را جدی بگیرند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی اطفال این توضیح را هم داد که چون ویروسهای دیگر نیز معمولا اغلب این علایم را در کودکان ایجاد میکنند شاید 99 درصد این موارد هم کرونا نباشد؛ چون در سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا اغلب این علایم مشترک است. اما در بزرگسالان با شروع تب، لرز و سرفه خشک باید فرض را بر کرونا بگذاریم مگر با آزمایش خلاف آن ثابت شود.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه کودکان هم کرونا نگیرند باید ماسک بزنند و همه دستورالعملهای بهداشتی را به ویژه در محیط بیرون از منزل از جمله مدارس رعایت کنند.
عارفنیا گفت: توصیه مهم و جدی به خانوادهها این است که تا حد امکان کودکان را به سمت پدربزرگها و مادربزرگها نفرستند چون سنین بالا به شدت در معرض ابتلا هستند و شدت بیماری در آنان نیز بیشتر است. ما نگران این هستیم که سایر افراد خانواده از طریق کودکان مبتلا شوند؛ برای همین تا حد امکان باید نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی حساسیت داشته باشیم.
وی افزود: علاوه براین پدربزرگ و مادربزرگها و حتی پدر و مادرها نیز تا حد امکان از بغل کردن کودکان خود خودداری کنند مگر اینکه کسی نوزاد شیرخوار داشته باشد و در این صورت مادر هم باید در حین شیر دادن به نوزاد ماسک بزند.
ارسال نظر