حضور فعالانه جهادگران بسیجی در میدان مقابله با کرونا/ از تهیه و توزیع بستههای معیشتی تا کفن و دفن جانباختگان کرونایی
بیش از ۸ ماه از شیوع بیماری کرونا در کشور و به تبع آن در استان گلستان میگذرد و در این مدت جهادگران بسیجی دوشادوش دیگران به مردم خدمترسانی میکنند و لحظهای این میدان را ترک نکردهاند.
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از تسنیم از گرگان ، مردم در سالهای اخیر بهویژه در زمان بحرانها و حوادث مختلف همواره سپاه و بسیج را در کنار خود دیدهاند. به گفته سردار حزنی، دبیر قرارگاه محرومیتزدایی سپاه؛ این مجموعه جزو اولین نهادهایی است که در زمان بحران یا حادثه وارد منطقه میشود و آخرین نهادی است که از آنجا خارج میشود. مصداق این جمله را مردم گلستان به خوبی در حوادث یکی دو سال اخیر دیده و درک کردهاند.
در سیل گلستان که از فروردین 98 این استان را درگیر کرد بیشتر از یکسال و نیم میگذرد اما سپاه و بسیج سازندگی همچنان در مناطق سیلزده مشغول خدماترسانی هستند. در اواخر پارسال هم که بیماری کرونا همهگیر شد، بار دیگر رویکرد مردمیاری بسیج و سپاه به نمایش گذاشته شد.
همه توان از نیروی انسانی متخصص و بسیج جامعه پزشکی تا تجهیزات و امکانات درمانی، ضدعفونی اماکن و معابر اصلی شهرها و روستاها، کمک به خانوادههای آسیب دیده از شیوع این بیماری و غیره بار دیگر نشان داد بسیج " از مردم و برای مردم" است.
قرارگاه پدافند زیستی سپاه نینوای استان گلستان از زمان شیوع کرونا تاکنون همواره جلسههای منظمی برای همافزایی، هماهنگی و ساماندهی اقدامات برای مقابله با این بیماری برگزار کرده است. جهادگران بسیجی در این مدت ساماندهی شدهاند و در کنار همه اقداماتی که در رزمایش کمک مومنانه داشتند، کارگاههای کوچک و خانگی تولید ماسک راه انداختند؛ غسل و کفن و دفن جانباختگان کرونایی را برعهده گرفتند.
حالا چند هفتهای است که وضعیت در گلستان تقریبا به ثبات نسبی رسیده است. 4 شهر در وضعیت سفید، یک شهر (بندرگز) در وضعیت قرمز و بقیه شهرها در شرایط زرد هستند. با این حال طبق گزارشهای وزارت بهداشت، این استان همچنان در وضعیت هشدار یا همان خطر محسوس قرار دارد.
در این شرایط اما پایگاههای مقاومت بسیج، فعالتر از گذشته در حال کمک و یاری رساندن به خانوادههای آسیب دیده هستند.
سیدموسی حسینی، جانشین سپاه نینوای استان با بیان اینکه مقابله با کرونا را وظیفه خود میدانیم، اظهار داشت: گروههای جهادی باید مقابله با کرونا را ماموریت خود بدانند و باور داشته باشند انجام این ماموریت مستلزم آن است که تعامل و هماهنگی کامل با شبکههای بهداشت برقرار شود.
وی افزود: از ابتدای شیوع کرونا نیروهای بسیجی در قالب بسیج اقشار از جمله بسیج طلاب، بسیج جامعه پزشکی، بسیج اصناف و غیره فعالیتهای خوبی را برای مقابله با کرونا انجام دادند.
جانشین سپاه نینوای استان گفت: یکی از اقداماتی که در ماههای نخست شیوع کرونا به صورت مستمر انجام میشد ضدعفونی معابر و اماکن عمومی بود که تجهیزات و نیروی انسانی سپاه و بسیج در این بخش با ظرفیت کامل به کار گرفته شد.
وی با بیان اینکه سپاه به عنوان یک نهاد پیش رونده و پیش برنده برای مقابله با کرونا در کنار شبکه بهداشت و درمان استان قرار دارد، اظهار داشت: هر جایی که نیاز به کمک باشد، سپاه و بسیج ظرفیت عظیم مردمی خود را به کار میگیرند. در زمان ابتدای همهگیری کرونا که با کمبود ماسک مواجه بودیم گروههای جهادی با راهاندازی 600 کارگاه کوچک و خانگی، این کمبودها را برطرف کردند.
حسینی بیان داشت: از ظرفیت بسیج طلاب برای غسل و کفن و دفن اموات کرونایی استفاده شده و بسیج اصناف نیز برای نظارت بر بازار و کنترل رعایت دستورالعملهای بهداشتی نیز در میدان حضور دارند.
وی خاطر نشان کرد: امروز کشور درگیر موج سوم بیماری کرونا شده اما خوشبختانه وضعیت در استان گلستان به همراه یکی دو استان دیگر کمی بهتر است، همه باید کمک کنیم تا جلوی شکلگیری موج سوم همهگیری این بیماری در استان گرفته شود و برای این کار سپاه همه توان و ظرفیت خود را در اختیار شبکه بهداشت و درمان قرار خواهد داد.
حسینی ادامه داد: سپاه نینوا در نظر دارد به منظور رعایت دستورالعملهای بهداشتی با همکاری شبکه بهداشت نسبت به ایجاد ایستگاههای امر به معروف رعایت پروتکلهای بهداشتی اقدام کند زیرا با اجرای این رزمایش به نقش ایجابی و فرهنگ سازی کمک میشود.
یکی دیگر از اقدامات ماندگار بسیج و سپاه در ایام شیوع کرونا، دستگیری از خانوادههای نیازمند و آسیب دیده از این بیماری است.
آنطور که جانشین فرمانده سپاه نینوای استان گفته تاکنون حدود 250 هزار بسته معیشتی با کمک پایگاههای مقاومت بسیج، خیران، نهادهای حمایتی و انقلابی، دستگاههای اجرایی و غیره تهیه و بین خانوادههای نیازمند توزیع شده است.
ارسال نظر