رییس اداره حیات وحش اداره‌کل محیط زیست گلستان از آغاز سرشماری پاییزه حیات وحش پارک ملی گلستان با محوریت گونه‌های قوچ و میش، کل و بز و آهو در این ذخیرگاه زیست‌کره خبر داد.

سرشماری پاییزه حیات وحش پارک ملی گلستان آغاز شد

به گزارش گلستان ۲۴؛ محمود شکیبا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس آخرین سرشماری حیات وحش پارک ملی گلستان تعداد قوچ، میش، کل و بز حاضر در این اکوسیستم بیش از پنج هزار راس برآورد می شود که این گونه‌ها هر سال در ۲ نوبت بهار و پاییز با هدف بررسی روند جمعیتی این گونه ها بصورت میدانی با استفاده از دوربین چشمی و تلکسوپ شمارش می شوند.

وی افزود : گروه های سرشماری متشکل از مجموعه مدیریت و کارکنان یگان حفاظت محیط زیست پارک ملی گلستان و سایر شهرهای استان در مدت سه روز اقدام به سرشماری حیات وحش این پارک خواهند کرد.

مهدی تیموری رییس پارک ملی گلستان نیز پیش‌تر در گفتگو با ایرنا گفته بود: با توجه به منابع آبی مناسب پارک ملی گلستان به دلیل افزایش بارش های پاییز و زمستان گذشته و کاهش تردد و حضور در عرصه های جنگلی به دلیل شیوع کرونا پیش بینی می‌شود امسال جمعیت گونه‌های جانواری علف‌خوار مانند قوچ و میش، کل، بز و آهو افزایش یابد .

پارک ملی گلستان بزرگ ترین و قدیمی ترین پارک ملی کشور با مساحت ۹۱ هزار و ۸۹۵ هکتار در شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی واقع است که در سال ۱۳۵۴ به عنوان ذخیرگاه زیست کره در زمره ۵۰ ذخیرگاه بیوسفری جهان در لیست یونسکو ثبت شد.

بخش ناچیزی از پارک ملی گلستان در سرزمین استان سمنان قرار دارد.

این پارک دارای سه نوع آب و هوای متفاوت خشک، نیمه خشک و نیمه مرطوب است که همین ویژگی باعث شده این پارک دارای پوشش گیاهی متنوع از استپ خشک تا جنگل انبوه باشد.

گونه های جانوری این پارک شامل آهو، پلنگ، تشی، خرس قهوه ایی، خرگوش، حشره خورها، راسو، روباه، روباه ترکمنی، رودک، سمور جنگلی، سیه گوش، شوکا، شنگ، قوچ و میش، کل و بز، گراز، گربه پالاس، گرگ، مرال، سمندر، قورباغه جنگلی، وزغ سبز، لاک پشت چهار چنگالی، مارمولک بی پا، مار آبی، مار قیطانی، گرزه مار و افعی قفقازی است.

گلستان در سال ۱۳۵۴ نخستین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیره‌گاه زیست محیطی کره زمین به ثبت رسیده است.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار