پژوهشگران استرالیایی دریافتند که حافظه ایمنی افرادی که به کرونا مبتلا شده اند، احتمالا آنان را تا هشت ماه در برابر عفونت مجدد محافظت می کند که این یافته امیدها برای محافظت دراز مدت واکسن های ضدکرونا را افزایش می دهد.

بارقه های امید برای افزایش مدت زمان محافظت واکسن ها در برابر کرونا
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از بهداشت نیوز، پژوهشگران استرالیایی برای نخستین بار کشف کردند که افرادی که به ویروس کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند، دارای حافظه‌ ایمنی هستند تا به مدت حداقل هشت ماه در برابر عفونت دوباره محافظت شوند.
 
این پژوهش قوی‌ترین مدرکی است که نشان می دهد به احتمال زیاد واکسن‌های ضد ویروس SARS-CoV-۲برای دوره‌های طولانی نتیجه خواهند داد.
 
پیش از این، پژوهش‌های بسیاری نشان داده‌اند که موج نخست پادتن‌ها در برابر ویروس کرونا پس از چند ماه نخست کاهش می‌یابند و نگرانی‌هایی را ایجاد کرد که افراد ممکن است به سرعت ایمنی را از دست بدهند.
 
این پژوهش جدید، این نگرانی‌ها را از بین می‌برد.
 
این پژوهش نتیجه‌ یک همکاری چند مرکزه به رهبری مِنو وان زِلم، استادیار در گروه ایمن‌شناسی و آسیب‌شناسی دانشگاه موناش استرالیا با اتحاد پژوهش‌های آلفرد، بیمارستان آلفرد و انستیتو بورنت است و در بخش ایمن‌شناسی نشریه معتبر Natureمنتشر شد.
 
این مقاله نشان می‌دهد که سلول‌های ویژه در سیستم ایمنی به نام سلول‌های Bخاطره، عفونت ناشی از ویروس را به یاد می‌آورند و اگر دوباره مورد چالش قرار گیرند - از طریق مواجهه دوباره با ویروس - یک پاسخ ایمنی محافظ از طریق تولید سریع پادتن‌های محافظت‌کننده ایجاد می‌کنند.
 
پژوهشگران یک گروه ۲۵ نفره از بیماران کووید-۱۹ را به کار گرفتند و ۳۶ نمونه‌ خون گرفته‌شده از این افراد از روز چهارم پس از عفونت تا روز دویست و چهل و دوم پس از عفونت را مورد بررسی قرار دادند.
 
پژوهشگران مانند سایر پژوهش‌ها - که تنها پاسخ پادتن را بررسی می‌کنند - دریافتند که پادتن‌های ضد ویروس ۲۰ روز پس از عفونت آغاز به کاهش کردند.
 
با این حال - مهمتر اینکه، همه‌ بیماران همچنین دارای سلول‌های Bخاطره (MBC) بودند که یکی از دو ترکیب ویروس SARS-CoV-۲را تشخیص دادند، پروتئین‌های سنبله و نوکلئوکپسید.
 
این سلول‌های Bخاطره ویژه‌ی ویروس تا هشت ماه پس از آلودگی به صورت پایدار وجود داشتند.
 
بنابراین اگر فردی دوباره به ویروس آلوده شود، کارکرد سلول‌های Bخاطره (MBC) یک پاسخ ایمنی محافظ از طریق حافظه‌اش ایجاد می‌کنند و بنابراین فرد را در برابر عفونت دوباره محافظت می‌کنند.
 
این تجزیه و تحلیل تاکید می‌کند که کاهش پادتن‌های سرم در دوره‌ نقاهت، ممکن است نشان‌دهنده‌ کاهش ایمنی نباشد، اما در عوض کاهش پاسخ ایمنی با توسعه و پایداری حافظه سلول Bرا نشان می‌دهد.
 
به گفته‌ استادیار وان زِلم، این نتیجه‌ها امید به کارایی هر واکسنی در برابر ویروس جدید کرونا می‌دهند و همچنین توضیح می‌دهند که چرا در بین میلیون‌ها نفری که در جهان، تست مثبت ویروس کرونا داشتند، نمونه‌های بسیار کمی از عفونت دوباره‌ واقعی وجود داشته است.
 
او گفت :"این نتیجه‌ها هم هستند، زیرا نشان می‌دهند که به طور قطعی، بیمارانی که به ویروس کووید-۱۹ مبتلا شدند، در واقع ایمنی در برابر ویروس و بیماری را حفظ می‌کنند."

 

ارسال نظر

آخرین اخبار