قیمت موبایل روند کاهشی در پیش گرفته است؟
برخی فعالان بازار موبایل، از کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی انواع مدلهای گوشی خبر میدهند اما گروهی از مردم تفاوت قیمتها را محسوس نمیدانند؛ در این میان نائبرئیس اتاق اصناف معتقد است اگر واردکنندگان، فاکتورهای فروش خود به مغازهداران را بر مبنای نرخ روز دلار اصلاح کنند، مصرفکنندگان کاهش قیمتها را احساس میکنند.
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از ایران جیب؛ ابراهیم درستی، رئیس اتحادیه کشوری صنف فروشندگان گوشی تلفن همراه، قیمت ها در این بازار را وابسته به نرخ ارز میداند و معتقد است اگر واردکنندگان فاکتورهای فروش خود به مغازهداران را اصلاح کنند، کاهش قیمتها در بازار محسوس میشود.
واردکنندگان همیشه سود کردهاند
او به میگوید: با روند کاهشی ارزش دلار، قیمت موبایل هم باید کاهش یابد و هر چه قیمت ارز به سمت ثبات و تعادل برود، آثار آن در بازار موبایل بیشتر مشخص میشود.
اما توضیحات بعدی درستی به نوعی نشان میدهد که مردم فعلا نباید در انتظار تغییر محسوس در قیمتها باشند؛ هر چند که او ترجیح میدهد خوشبینانه به موضوع نگاه کند و بگوید در یک صورت، امکان کاهش واقعی قیمت موبایل وجود دارد.
او مدعی است که مغازهداران بنای گرانفروشی ندارند و کالاها را بر مبنای نرخ خرید خود عرضه میکنند؛ اما بسیاری از واردکنندگان، هزینه موبایلهای را به صورت نقدی و پیشپرداخت از مغازهداران دریافت میکنند. اکنون که نرخ دلار کاهش یافته است، آنها باید قیمت محصولات را بر مبنای نرخ جدید محاسبه کنند.
به گفته نائبرئیس اتاق اصناف، واردکنندگان زمانی که نرخ دلار در حال افزایش بود، لحظه به لحظه، قیمت کالاهای خود را بالا میبردند؛ اکنون که روند برعکس شده است، آنها باید فاکتورهای خود را تغییر دهند.
مغازهدار و مصرفکننده نباید متضرر شوند
درستی میگوید: شرکتهای واردکننده، روزهایی که کالاها را با دلار ۱۰ هزار تومانی وارد میکردند نیز، آنها را با دلار ۱۵ هزار تومانی میفروختند و همیشه سود بیشتر نصیب شرکتها شده نه است فروشندگان؛ بنابراین اکنون باید به گونهای عمل کنند که مغازهداران و به دنبال آن مصرفکنندگان متضرر نشوند.
به گفته، او در بازار تا حدودی رکود حاکم است و بدون تغییر در فاکتورها، کاهش قیمت ها احتمالا چندان محسوس نباشد، اما اصلاح آنها بدون شک به نفع مصرفکنندگان تمام میشود.
ارسال نظر