وعده شیرین نوبخت به بازنشستگان و فرهنگیان
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به بازنشستگان و فرهنگیان اطمینان داد که منابع مالی لازم برای اجرای طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان با شاغلین در لایحه بودجه ۱۴۰۰ دیده شده است.
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از تسنیم، محمدباقر نوبخت با اشاره به وضعیت ذینفعان لایحه بودجه ۱۴۰۰، از جمله حقوقبگیران دولتی و مستمریبگیران تامین اجتماعی و بازنشستگان، گفت: از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ موفق به تثبیت نرخ ارز شدیم، نرخ تورم دو رقمی را یک رقمی کردیم و نرخ رشد اقتصادی را مثبت و حتی در یک سال به صورت دو رقمی درآوردیم.
وی با اشاره به اینکه پیش از این افزایش حقوق سنواتی سالانه یک بار اتفاق میافتاد و کم و بیش روال قابل تحملی را ایجاد کرده بود؛ ادامه داد: اما با شرمندگی، سه سال تحریم، محاصره اقتصادی و کاهش شدید منابع ارزی از صد و چند میلیارد دلار به چند میلیارد دلار؛ شرایط اقتصادی سختی را رقم زد. در حال حاضر با همین منابع ارزی محدود کشور را اداره می کنیم. همانطور که شما با قلت منابع، در حال مدیریت هزینه منزل هستید ما هم در نگاهی کلان با همین شرایط در حال اداره کشور هستیم. در این سالها شرایط موجود ایجاب میکند که واقعبینانه تر عمل کنیم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به مجموعه اقدامات حمایتی دولت در سال ۱۳۹۹ از اقشار مختلف، از مطالبه و توقع مردم درباره اینکه «آیا این اقدامات در سال ۱۴۰۰ نیز ادامه خواهد داشت؟»؛ یاد کرد و افزود: در چند ماهه اول سال ۱۴۰۰ افتخار ادامه این مسیر را خواهم داشت. ضمن اینکه تمامی این موارد در بستر لایحه بودجه ۱۴۰۰ دیده شده است که در کمیسیون تلفیق نیز این موارد بررسی شد.
وی در واکنش به نظرات کاربران و سوالات آنها در فضای مجازی گفت: اولین تقاضا از سوی اعضای هیات علمی وزارت علوم مطرح شده است که خواهان همسان سازی حقوق با اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی هستند. این اقدام در اسفند سال ۱۳۹۸ انجام شد و مجوز لازم برای هم ترازی به وزارت علوم و وزارت بهداشت داده شده تا در هم ترازی و تطبیق اقدامات لازم را انجام دهند. بخش نخست آن انجام شد و باید همچنان دنبال شود. در لایحه بودجه ۱۴۰۰ هم پیشنهادی ارائه شد و سازمان برنامه و بودجه هم آن را تایید کرد اما بدون هیچ دلیلی در کمیسیون تلفیق به تصویب نرسید. البته امروز مجددا وزیر محترم علوم برای پیگیری این موضوع به سازمان برنامه آمد و میکوشیم این همسان سازی را در سال ۱۴۰۰ هم اجرایی کنیم.
به گفته وی، برای کارمندان این وزارتخانه هم مجوزهای لازم صادر شده تا همچون دیگر کارمندان از امتیازات فصل دهم استفاده کنند. کما اینکه به کارمندان وزارت علوم قول داده بودم؛ منابع لازم برای این منظور در لایحه بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی شده است. به این ترتیب برای سال آینده نه تنها همسان سازی هیات علمی دانشگاه علوم و علوم پزشکی را خواهیم داشت، بلکه همه کارکنان این وزارتخانه نیز از امتیازات فصل دهم برخوردار میشوند.
وی در مورد متناسب سازی حقوق بازنشستگان نیز تصریح کرد: مدل اجرای این موضوع در دو بخش بازنشستگان لشکری و کشوری و تامین اجتماعی متفاوت بود. ۵۰ هزار میلیارد تومان برای این منظور اختصاص دادیم که ۱۸ هزار میلیارد تومان آن برای ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بازنشستگان لشکری و کشوری بود و ۳۲ هزار میلیارد تومان برای ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفراز بازنشستگان تامین اجتماعی در نظر گرفته شد. تمامی مبلغ ۱۸ هزارمیلیارد تومان برای این منظور اختصاص داده شد؛ اما به دلیل یک مشکل قانونی فقط ۳۰ درصد مبلغ ۳۲ هزار میلیارد تومان به بازنشستگان تامین اجتماعی پرداخت شد. اگرچه متوسط سرانه بازنشستگان تامین اجتماعی باید ۸.۸ میلیون تومان میشد اما به دلیل این منع قانونی محقق نشد. برای رفع این مشکل جلسات مختلفی با وزیر رفاه و تامین اجتماعی داشتیم که آخرینش چهارشنبه هفته گذشته بود. لایحهای هم به مجلس شورای اسلامی ارسال کردیم. این اطمینان را به شما عزیزان می دهم که بودجه لازم برای این منظور در لایحه بودجه ۱۴۰۰ نیز دیده شده است.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: اجرای طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری در سال آینده همچنان ادامه خواهد یافت. برای بازنشستگان تامین اجتماعی هم با این سازمان در حال گفت و گو هستیم تا یک مرحله دیگر این طرح را در سال جاری اجرایی کنند ضمن اینکه منابع مالی لازم برای اجرای این موضوع در سال ۱۴۰۰ نیز تامین شده است. خرسند خواهم شد که ایده ها و نظرات شماها را هم دریافت کنیم و به گونهای این طرح اجرایی شود که به عدالت نزدیکتر باشد.
ارسال نظر