یک متخصص داخلی گفت: بیماران کرونایی از ورزش کردن به‌ویژه در ماه اول بیماری پرهیز کنند؛ تا زمانی که سیستم تنفسی و ایمنی بدن به حالت اولیه بازنگشته، به هیچ عنوان توصیه به ورزش نمی‌شود.

ورزش برای بیماران کرونایی ممنوع

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از بهداشت نیوز، محمد دادجو اظهار کرد: در خصوص کرونای انگلیسی مباحث مختلفی مطرح شده اما آنچه که مسلم است، کرونای انگلیسی قدرت سرایت و شدت بیماری بالاتری دارد و کشنده‌تر است.

وی افزود: علائم کرونای انگلیسی همانند کووید۱۹، تب، لرز، تعریق، کوفتگی بدن، بی‌حالی شدید، سردرد، تنگی نفس و سرفه است اما با این تفاوت که شدت آن بیشتر بوده و بروز علائم بالینی نیز زودتر است.

دورهمی‌های خانوادگی همچنان بیشترین علت شیوع کرونا

دادجو بیان کرد: برخی خواهرها و برادرها و فامیل‌های خیلی نزدیک با این اطمینان کاذب که با یکدیگر نزدیک هستند و مشکلی از بابت انتشار بیماری وجود ندارد، دورهمی برگزار می‌کنند و متأسفانه بارها شاهد بوده‌ایم که همین مسئله باعث شیوع ویروس کرونا بین اعضای یک خانواده خصوصاً بزرگ‌ترها شده است.

این متخصص داخلی گفت: در یک خانواده حداقل یکی از اعضا برای کار یا خرید یا موضوعات دیگر با بیرون مراودات دارد و همین فرد بدون آنکه بداند می‌تواند ویروس را در داخل خانواده یا فامیل‌های نزدیک پخش کند. در این موضوع، مردم به خانواده و حتی خودشان هم اعتماد نداشته باشند زیرا ممکن است ناقل بدون علامت باشند و بیماری را به عزیزانشان منتقل کنند.

زمان قرنطینه بیماران ۲ تا ۳ هفته

دادجو با اشاره به اینکه مدت‌زمان قرنطینه در سخت‌گیرانه‌ترین حالت، ۳ هفته است، گفت: از زمان شروع علائم توصیه می‌شد که فرد ۲ هفته قرنطینه شود و هفته سوم احتیاط داشته باشند.

احتمال ابتلای مجدد به کرونا وجود دارد

این متخصص در خصوص احتمال ابتلای مجدد افراد به کرونا، گفت: طی مدت حدود یک سالی که از شیوع کرونا می‌گذرد، چندین مورد را داشتیم که فرد ۲ بار به ویروس کرونا مبتلا شده است. حتی یکی از بیماران من دارای علائم بالینی مشکوکی به کرونا برای سومین بار است.

زمان مناسب مراجعه به پزشک

دادجو بیان کرد: اگر علائم فرد همانند سرماخوردگی ساده بود می‌تواند از مشاوره تلفنی استفاده و قرص‌های ضد سرماخوردگی مصرف کند اما در صورت بروز تنگی نفس، سرفه، بدن درد، بی‌حالی و تعریق خیلی شدید، حتماً به پزشک مراجعه شود.

موج چهارم کرونا خطرناک‌تر است

وی خاطرنشان کرد: با توجه به احتمال گسترش شیوع کرونای جهش‌یافته و همچنین جدی نگرفتن پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم به‌واسطه تولید واکسن و یا خسته شدن از محدودیت‌ها، پیش‌بینی شده که موج چهارم این بیماری در کشور خطرناک‌تر باشد.

راههای تقویت سیستم ایمنی بدن

این متخصص داخلی تصریح کرد: به غیر از ویتامین D، بقیه ویتامین‌ها تقریباً در مواد غذایی وجود دارد و نیاز به مصرف مکمل‌های غذایی نیست. البته ویتامین D نیز باید بعد از اندازه‌گیری میزان این ویتامین در بدن و در صورت نیاز مصرف شود.

وی با تأکید بر استفاده کمتر از غذاهای کارخانه‌ای، مواد فراوری‌ شده، نوشابه و مواد قندی، افزود: توصیه می‌شود که خانواده‌ها غذاهای سنتی و ایرانی را به همراه سبزیجات مصرف کنند و به داشتن ۵ وعده غذایی در طول شبانه‌روز توجه داشته باشند.

این متخصص بیان کرد: تقویت سیستم ایمنی بدن نیاز به زدن آمپول یا استفاده از تقویت‌کننده خاصی ندارد و مصرف غذای سالم، خواب مناسب و ورزش منظم برای این کار کافی است.

افت ضربان قلب از عوارض کرونا

دادجو یادآور شد: گره ضربان‌ساز قلب، یکی از نقاطی است که ویروس کرونا بر روی آن اثر می‌گذارد و در برخی از بیماران موجب کاهش ضربان قلب آنها شده است. اینکه این عارضه چگونه درمان می‌شود و یا تا کی ماندگار خواهد داشت، هنوز مشخص نیست.

وی خاطرنشان کرد: در بیمارانی که با علائم شدیدتر بیماری کرونا مواجه و ترس از مرگ داشتند، بعضاً مشاهده شده که عصبی و زودرنج می‌شوند.

ورزش برای بیماران کرونایی مضر است

این متخصص داخلی با بیان اینکه کرونا سیستم ایمنی و دفاعی بدن را تضعیف می‌کند، گفت: ورزش کردن بار اضافی به بدن وارد می‌کند و بر همین اساس توصیه می‌شود که افراد به‌ویژه در ماه اول ابتلای به این بیماری ورزش نکنند و تمام انرژی‌شان را صرف ریکاوری بدن کنند.

دادجو با اشاره به اینکه تا زمان برگشت توان بدنی اولیه به فرد بیمار، استفاده از تردمیل، طناب زدن و ورزش ‌همراه با تعریق به هیچ عنوان به بیماران کرونایی توصیه نمی‌شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه بدن نباید کاملاً بی‌تحرک باشد، بیماران کرونایی می‌توانند در حد چند دقیقه در حیاط و یا داخل خانه پیاده‌روی داشته باشند.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار