شرایط اقتصادی ایجاب می‌کند علاوه بر موضوع معنوی درختکاری در فضای شهری به موضوع بهره‌وری از سرمایه‌های موجود به‌عنوان یک سرمایه عظیم ملی توجه شود.

کاشت درختان میوه صدقه جاریه و پیشرفت اقتصادی است

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از فارس از گرگان، رسول اکرم (ص) می فرمایند: هر کسی چیزی بکارد، ‌هیچ انسان و یا مخلوقی از آن نمی‌خورد، مگر اینکه برای کسی که آن را کاشته صدقه می‌باشد.

شرایط اقتصادی ایجاب می‌کند علاوه بر موضوع معنوی درختکاری در فضای شهری به موضوع بهره‌وری از سرمایه‌های موجود به‌عنوان یک سرمایه عظیم ملی توجه شود.
از جمله چیزهایی که در زیبایی، توسعه و پیشرفت هر شهری می‌تواند تاثیرگذار بوده و نقش‌آفرینی در جاذبه خدا دادی داشته باشد، کاشت درختان مثمر و استفاده بهینه از فضاهای موجود شهری است.
قطعا درخت کاری از نوع درختان مثمر می‌تواند تاثیرات مثبت فراوانی در توسعه اقتصادی داشته باشد و از طرف دیگر زمانی که بخش زیادی از مردم جامعه‌ی ما نیازمند به انواع میوه‌ها هستند و با گرانی‌های غیرمنطقی میوه مواجه هستند، چرا باید درخت بی‌ثمر غرس شود؟!
لذا اگر نیک به پیامدهای مثبت کشت درختان میوه‌دار اندیشیده شود و با آینده‌نگری به فواید اقتصادی آن توجه گردد به عینه می‌توان تفاوت درخت مثمر و غیر آن را در بازدهی اقتصادی و آرامش روحی و روانی‌اش پی برد؛ گرچه امروز فضای شهرنشینی با ساختمان‌های چندین طبقه فضای نفس کشیدن را بر انسان تنگ کرده است اما مدیریت شهری با پرهیز از نگا ه غربگرایانه فقط توجه به کشت گل و گیاه و درختان غیرمثمر است می‌تواند در حوزه شهرنشینی با استعانت از فرهنگ کهن ایرانی اسلامی، در کاشت درختان میوه‌ای از بسیاری فضاهای موجود، مانند حاشیه خیابان‌ها، در پارک‌ها و بوستان‌ها درختان میوه‌دار و گیاهان دارویی کاشته، تا از فضاهای موجود بهترین بهره‌وری کند.
چنانچه مسوولان در حوزه مدیریت شهری به این نکته توجه کنند جامعه‌ای می‌تواند در جهت توسعه و پیشرفت حرکت کند که توانمندی آن را داشته باشد از کمترین منابع و سرمایه‌ها بهترین استفاده را ببرد. امام صادق (ع) فرمود: «مؤمن از یکی از چیزهایی که بعد از وفاتش استفاده مى‌کند این است که درختى بکارد و از وى یادگار بماند.
سوال: آیا درختان میوه‌دار چهره شهر را زیباتر می‌کنند یا درختان بی‌میوه؟
سفر در درون شهری که از هر خیابان و چهارراه‌اش با مناظره درختان میوه‌دارِ متفاوت چشم‌نواز مواجه هستید قطعا توجه هر انسان را به‌خود جلب می‌کند و این مناظر طبیعت چقدر بر روحیه شخص تاثیرگذار خواهد بود، چقدر باعث آرامش او خواهد شد و تا چه حدی خستگی  را از او برطرف می‌کند؟
بنابر این اگر موانع درخت کاری مثمر برطرف شود، لذت کاشت و بهره‌برداری از درختان سرسبز و پربار میوه ملموس‌تر خواهد شد و منظره آن زیبا و تماشایی خواهد بود ضمن اینکه از هزینه‌های موجود یعنی مصرف بی‌نتیجه آب، هزینه مالی آب و سایر هزینه‌ها توانسته‌ایم در جهت بهره‌مندی جامعه از سود آن ومانی فرهنگ درختکاری مثمر یک کار خداپسندانه‌ای را ارائه کنیم و کم‌کم درختکاری و پرورش آن به صورت فرهنگ عمومی در خواهد آمد.
مقام معظم رهبری می‌فرمایند: «این درخت‌کاریِ ما که مثلاً دو اصله درخت ثمربخش را، دو اصله درخت میوه را در اینجا غرس می‌کنیم  به‌عنوان یک نماد است. ما می‌خواهیم که غرس درخت، حفظ درخت و اهمیت دادن به درخت و گیاه و پوشش گیاهی، در کشور به‌صورت یک عرف عمومی و یک فرهنگ عمومی دربیاید».
بنابراین با کاشت درختان میوه‌دار می‌توان در راستای اقتصاد عمومی و توسعه و پیشرفت شهری و کشور گام بلندی برداشت.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار