یکی از محققان بخش علوم بهداشت عمومی در دانشگاه "واشنگتن در سنت لوئیس" می‌گوید او و دوستش هر دو دچار یک عارضه شگفت آور شده‌اند. عادت ماهانه آنها بلافاصله پس از تزریق واکسن شروع شد.

 عارضه جدید واکسن کرونا برای خانم ها

به گزارش گلستان ۲۴؛ "کاترین لی" یکی از کسانی است که واکسن کووید-۱۹ را در همان ابتدای شروع واکسیناسیون در ایالات متحده دریافت کرد. یکی از دوستانش نیز این واکسن را دریافت کرد. آنها احوال خود را پس از واکسیناسیون یادداشت کردند، چرا که کنجکاو بودند که ببینند عوارض آن چه خواهد بود.

ورج گزارش داد، "لی" یکی از محققان بخش علوم بهداشت عمومی در دانشگاه "واشنگتن در سنت لوئیس" است که می‌گوید او و دوستش هر دو دچار یک عارضه شگفت آور شده‌اند. عادت ماهانه آنها بلافاصله پس از تزریق واکسن شروع شد.

"لی" می‌گوید: این علامتی نبود که انتظار آن را داشته باشیم. من انتظار داشتم که بازوی من دردناک و دچار التهاب شود یا تب یا سردرد داشته باشم، اما انتظار شروع بلافاصله یک قاعدگی سنگین را نداشتم.

وی برای پی بردن به علت این موضوع و به اشتراک گذاشتن این مشاهدات، به سراغ "کیت کلنسی" که در "دانشگاه ایلینوی" روی سیکل قاعدگی مطالعه می‌کند، رفت. جالب اینکه وقتی "کلنسی" واکسن زده بود نیز یک قاعدگی غیرمعمول را پشت سر گذاشته بود. به محض اطلاع از اینکه وی تنها کسی نبوده که بلافاصله پس از دریافت واکسن دچار قاعدگی شده است، در حساب کاربری توییتر خود سوال کرد که آیا افراد دیگر نیز این کار را تجربه کرده‌اند یا نه و دهها پاسخ جالب دریافت کرد.

وی در توییتر خود نوشت: یکی از همکاران به من گفت که از دیگران شنیده است که قاعدگی‌های آنها پس از تزریق واکسن سنگین بوده است. کنجکاو هستم که آیا سایر بانوان نیز پس از دریافت واکسن تغییراتی را در قاعدگی خود مشاهده کرده‌اند؟ من یک و نیم هفته است که دوز اول از واکسن "مدرنا" را دریافت کرده‌ام و قاعدگی من یک یا دو روز زودتر شروع شده است و طوری خونریزی دارم که انگار دوباره در دهه ۲۰ عمر خود هستم.

"لی" می‌گوید: این باعث شد ما بخواهیم از این تجربیات استفاده کنیم. بنابراین یک نظرسنجی و مطالعه رسمی را برای جمع آوری داده‌ها در مورد رابطه واکسن‌های کووید-۱۹ و چرخه قاعدگی آغاز کردیم.

گفتنی است که این موضوع هنوز یک عارضه جانبی حاصل از تزریق واکسن کووید-۱۹ نیست که آزمایشات بالینی آن را بررسی کرده باشد.

هنوز تحقیقات زیادی در مورد چگونگی تأثیر واکسیناسیون کووید-۱۹ بر قاعدگی وجود ندارد، اما واکسن‌ها سیستم ایمنی بدن را تحت فشار قرار می‌دهند و چرخه قاعدگی گاهی اوقات به این نوع تغییرات واکنش نشان می‌دهد. "لی" می‌گوید: چرخه قاعدگی واقعاً پویاست و به چندین و چند عامل مختلف واکنش نشان می‌دهد.

همچنین بین نانوذرات استفاده شده در واکسن‌های کووید-۱۹ و تغییرات در الگوی خون‌ریزی رابطه بالقوه‌ای وجود دارد. "کلنسی" می‌گوید: این نانوذرات در بعضی از افراد یک واکنش ایمنی موقت ایجاد می‌کنند که باعث از بین رفتن پلاکت‌ها می‌شود که نوعی سلول خونی موثر در لخته شدن خون است. اگرچه آنها به سرعت احیا می‌شوند، اما اگر کسی درست در این زمان دچار خون‌ریزی شود(مانند آنچه در دوره قاعدگی رخ می‌دهد) می‌تواند آن خون‌ریزی را سنگین‌تر کند.

وی در تلاش برای درک این مکانیسم بالقوه با "آنیربان سن گوپتا" محقق پلاکت در دانشگاه "کیس وسترن ریزرو"(Case Western Reserve) همکاری می‌کند.

اگر معلوم شود که بین واکسن‌ها و زمان چرخه قاعدگی فرد رابطه وجود دارد، این بدان معنی نیست که واکسن‌ها معیوب هستند یا در دریافت آنها خطر وجود دارد.

"لی" تأکید کرد: این موضوع به احتمال فراوان یک عارضه جانبی موقتی است و احتمالاً تاثیری بر باروری نخواهد داشت و تفاوتی با سایر عوارض جانبی ناشی از واکسن‌ها مانند تب یا سردرد نخواهد داشت. اما مهم است که درک کاملی از واکنش‌هایی که واکسیناسیون ایجاد می‌کند، داشته باشیم تا افراد در حد ممکن از آنچه ممکن است تجربه کنند، مطلع شوند.

 

"کلنسی" می‌گوید: عادت‌های ماهانه سنگین و غیرمعمول نگرانی ایجاد می‌کند. دانستن اینکه این یک اثر احتمالی در رابطه با تزریق واکسن است، می‌تواند مفید باشد اما نباید نادیده گرفته شود. اگر تحقیقات نشان دهد که ارتباط روشنی با واکسیناسیون وجود ندارد، ممکن است به این معنی باشد که افرادی که این تجربه را دارند لازم باشد به پزشک مراجعه کنند تا اطمینان حاصل کنند که مسئله دیگری وجود ندارد.

وی می‌گوید: مردم مشتاق هستند که تجربیات خود را در این نظرسنجی به اشتراک بگذارند. طی یک روز پس از شروع نظرسنجی بیش از ۷۰۰ پاسخ دریافت شده است. "کلنسی" می‌گوید: گمان می‌کنم افرادی که دقیقاً قبل از شروع قاعدگی خود واکسن دریافت کرده‌اند، ممکن است خون‌ریزی شدیدی را تجربه کنند.

"لی" می‌گوید: آنها امیدوارند که این نظرسنجی بتواند خلاء دانش در مورد قاعدگی و واکسن‌ها را پر کند.

 

منبع: ایسنا

 

ارسال نظر

آخرین اخبار