مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد گلستان:

بیکی گفت: نباید تصور شود که برنامه سازی و اجرای برنامه های فرهنگی در فضای مجازی ما را از طریق مواد چهره به چهره و حضور در مساجد مستغنی می‌کند.

اجرای برنامه‌های فرهنگی در فضای مجازی ما را از فعالیت‌های چهره به چهره بی نیاز نمی‌کند

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از خبرگزاری شبستان؛ آغاز ماه مبارک رمضان با شرایط کرونایی برای دومین سال فعالیت های فرهنگی، هنری و قرآنی را محدودتر کرده است و بر اساس تصمیم ستاد کرونا برگزاری مراسمات ماه مبارک رمضان در مساجد با حضور مردم ممنوع است.

 

در همین راستا فعالان فرهنگی مذهبی و کانون های فرهنگی هنری مساجد گلستان برنامه های خود را تعطیل نکرده و در قالب فضای مجازی برگزار می کنند.

 

به همین منظور «مهدی بیکی» مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد گلستان به سوالات خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان پاسخ داد.

 

*با تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان چه برنامه‌های در طول این ماه در کانون‌های مساجد برگزار می‌شود؟

تمام کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان در این ماه به فراخور شرایط کرونایی برنامه‌های خوبی را تدارک دیده‌اند که در بخش فرهنگی اجرای برنامه‌های قرآنی در راس  تمام برنامه‌ها قرار دارد.

 

برنامه‌هایی نظیر؛ کرسی تلاوت، ختم قرآن کریم، قرآن برای خانواده، اذان زنده و غیره که همه کانون ها  با برنامه‌ریزی که دارند آن‌ها را اجرا می‌کنند. بخشی از فعالیت‌های کانون‌های مساجد در زمینهٔ کمک‌های مؤمنانه و توزیع اقلام مایحتاج مردم است که برخی از کانونهای مساجد در دستور کار قرار داده‌اند.

 

*ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان نیز برنامه‌هایی را برای کانون‌ها تنظیم و تدوین کرده است؟

بله، قبل از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان ستاد استان برنامه‌هایی را تعریف کرده است، نظیر توزیع بسته‌های گوشت بین نیازمندان استان، ساخت صد کلیپ چند رسانه ای قرآنی و همین‌طور اجرایی کردن برنامه‌های بهارانه فهما  که بخشی از آن مربوط به ماه مبارک رمضان است.

 

*ماه مبارک رمضان چه فرصت‌های فرهنگی را برای کانون های مساجد ایجاد می کند؟

ماه مبارک رمضان واقعا ماه میهمانی خداوند است و طبیعتاً جزو ماهیت این ماه شریف است که فضا را به گونه ایجاد می‌کند که قلوب مردم و مومنین به سوی خداوند متوجه باشد.

 

یکی از مهمترین فرصت هایی را که این ماه شریف ایجاد می‌کند این است که توجه به قرآن و قرائت قرآن در این ماه بسیار زیاد فراهم شده است و مردم می‌توانند با فراغتی که دارند کلام وحی الهی را تلاوت کند.

 

کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در این شرایط کرونایی می‌توانند از ظرفیت‌های فضای مجازی که دارند به نحو احسن استفاده کنند و برنامه‌های خوب قرآنی را نشر دهند و ذائقه مخاطبین خود را شیرین نگه دارند، از سوی دیگر کشور ما در شرایط سخت اقتصادی قرار دارد، بسیاری از خانواده ها با این شرایط دست و پنجه نرم می‌کنند کانونهای مساجد باید زمینه نذورات خیرین و توزیع آنها را بین مردم کم برخوردار داشته باشند تا از فشارها کمی کاسته شود.

 

*رشد برنامه های فرهنگی و قرآنی کانون ها در ماه مبارک رمضان در ایام کرونا در مقایسه با برنامه‌های قرآنی در این ماه در قبل از ایام کرونا به چه میزان است؟

به اعتقاد من از حجم برنامه‌ها کاسته نشده است، در بسیاری از موارد برنامه‌های فرهنگی و خدمات و کمک‌های مومنانه بسیار مضاعف تر شده است اما در برخی از موارد نظیر حضور مردم در مراسمات و تجمعات مسجدی به جهت رعایت شیوه نامه های بهداشتی برنامه‌ها تقلیل پیدا کرده است. در عوض رشد برنامه‌های قرآنی در فضای مجازی رشد بسیار خوبی داشته است.

 

*فکر می‌کنم فعالیت کانون ها در فضای مجازی نسبت به دوران قبل از کرونا رشد چشمگیری داشته است؟

بله همین‌طور است تجربه شرایط کرونایی باعث شده است که کانون‌ها بالضروره وارد این فضا شوند و برنامه‌هایی را که قابل برگزاری به صورت حضوری نیست را در این فضا اجرا کنند.

 

*فکر می کنید حضور کانون ها در فضای مجازی و عدم حضور آنها در فعالیت های چهره به چهره قضیه مثبت است یا منفی؟

نفس حضور کانونها و اجرای برنامه فرهنگی و قرآنی در فضای مجازی بسیار مثبت و خوب و ضروری است اما این حضور باید همگام با ارتباطات چهره به چهره باشد، نباید تصور شود که برنامه سازی و اجرای آن در فضای مجازی ما را از طریق مواد چهره به چهره و حضور در مساجد مستغنی می‌کند، تاثیرات مثبت و سازنده ارتباطات حضوری بسیار مفیدتر از فضای مجازی است انشاالله بعد از شرایط کرونایی تجمعات مسجدی فراهم می شود تا شتاب تاثیرات فرهنگی بیشتر شود.

 

*از برنامه‌های کانون های استان در فهمای سال ۹۹ راضی بودید؟

انصافا کانونهای استان در برنامه‌های فهمای 99 مشارکت خوبی داشتند هرچند که می‌توانست مشارکت بیش از اینها باشد اما کانون‌های استان با بضاعت اندک و اعتبارات ناچیزی که در دسترس داشتند تولیدات خوبی داشتند، البته مشارکت کانونها در برنامه‌های فهما و اجرایی کردن شاخص‌های اعلامی از سوی ستاد مرکز نیازمند این می باشد تا حمایت های آموزشی و مالی از این کانون‌ها داشته باشیم تا شاهد رشد برنامه‌ها و مشارکت کانونی شویم انشالله در سال 1400 این حمایت‌ها فراهم می‌شود.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار