تاریخپژوه انقلاب اسلامی :
تاریخ انقلاب ما با تاریخ حماسههای سپاه عجین شده است
غلامرضا خارکوهی گفت: سپاه پاسداران تنها نهادی است که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون در چهار عرصه نظامی، اطلاعاتی، فرهنگی و برون مرزی تلاش گستردهای داشته است. به همین جهت نقش سپاه در جمهوری اسلامی غیر قابل انکار است.
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از فارس، غلامرضا خارکوهی تاریخپژوه انقلاب اسلامی با اشاره به تاسیس این نهاد نوین نظامی، مکتبی و انقلابی سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی به دست امام گفت: سپاه پاسداران از ابتدای تاسیس پس از پیروزری انقلاب، تا مدتی به صورت تشکلها و با نامهای چندگانه با فرماندهان مختلف فعالیت میکرد، اما پس از دیدار جمعی از مسئولان آن با امام خمینی(ره)، به یک انسجام واحد و مکتبی و انقلابی پرداختند و در نتیجه دوم اردیبهشت سال 58 نهاد سپاه پاسداران با انتشار اطلاعیه ای موجودیت رسمی خود را اعلام کرد.
وی افزود: خبر تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دو ماه و نیم پس از پیروزی انقلاب صورت گرفت، آن هم در شرایط بحرانی و پر از تهدید و توطئه که آن روزها، انقلاب و دولت تازه تاسیس جمهوری اسلامی را در معرض خطر جدی قرار داده بود، لذا خبر تاسیس سپاه برای ملت و دولت ایران بسیار خوشایند بود، ولی برای دشمنان خارجی و افراد و گروههای و جریانات ضد انقلاب داخلی که همه جا مسلحانه جولان میدادند، خبر بسیار مایوس کنندهای بود. زیرا سپاه برای پاسداری از دستاوردهای انقلاب تاسیس شده بود و بزرگترین دستاورد انقلاب، نظام جمهوری اسلامی بود.
این مورخ انقلاب اسلامی گفت:نسل اولیها بیاد دارند در سالهای 58 تا 60 که گروهکهای مسلح ضد انقلاب و تروریستهای منافق در مناطق مختلف کشور حتی در تهران که پایتخت بود و مخصوصا در مناطق مرزی با تسلیحات بی شمار، بطور آشکار در خیابانها جولان میدادند، در چنین اوضاع بحرانی تنها نهاد تازه تاسیس سپاه پاسداران بود که در مقابل آنها ایستاد و نیروهای جوان و با ایمانش با کمترین سلاح و تخصص از دولت و ملت دفاع کردند و جان و جوانی خود را داوطلبانه فدای آرامش و امنیت مردم نمودند.
خارکوهی با تجلیل از این سخن امام که فرمود اگر سپاه نبود کشور نبود، اضافه کرد:فداکاریها و حماسه های بیشمار پاسداران انقلاب در مناطق مختلف و در صحنه های سیاسی، نظامی ، فرهنگی و اطلاعاتی و امنیتی بی نظیر است، مخصوصا در سالهای اولیه که نه وزارت اطلاعات بود و نه ارتش و نیروی انتظامی یکدست و قوی و قابل اعتماد، در چنین اوضاع نابسامانی نهاد سپاه به عنوان یک تشکیلات مکتبی نوین نظامی بزرگترین خدمت را برای آرامش و امنیت مردم ارائه نمود.
وی با اشاره به بدرفتاریهای ضد انقلاب با پاسداران، افزود: وقتی پاسداران با لباس سبز سپاه به چنگ گروهکهای ضد انقلاب می افتادند، مورد وحشیانهترین شکنجهها و آزارهای جسمی و روحی قرار میگرفتند و با فجیع ترین وضع آنها را به شهادت میرساند. حتی گاهی پاسداران را در مراسم جشن خود مثل آدمخواران قرون وسطا سر می بریدند. اما با این وجود پاسداران دست از ایمان و اعتقاد راسخ خود به امام و انقلاب و وطن اسلامی شان بر نمیداشتند و بیش از پیش داوطلب خدمت در این نهاد انقلابی می شدند و برای استخدام در آن صف می کشیدند.
وی با اشاره به همکاری نزدیک و موفقیت آمیز سپاه و بسیج در روند انقلاب، گفت: در تاریخ انقلاب اسلامی هیچ ارگانی به اندازه این دو نهاد مردمی به هم نزدیک نبودند. خدماتشان مکمل هم و با یک هدف انجام می شد. زیرا بسیج نهادی بود که در دل سپاه رشد و نمو یافت و به درختی تنومند مبدل شد ، این دو نهاد از یک ریشه و منشا برخوردار بودند و آن اینکه موسس هردوی آنها حضرت امام بود و هدف مشترکشان، فقط پاسداری از انقلاب اسلامی ملت فداکار ایران بود.
خارکوهی اضافه کرد: از طرف دیگر امریکا و اروپا از همان ابتدای تاسیس سپاه ، از این نهاد انقلابی وحشت داشتند به همین سبب در اسناد سفارت امریکا در تهران، که معروف به لانه جاسوسی شد- طرحها و توطئه های زیادی علیه سپاه به چشم میخورد. در این راستا امریکا کمکهای تسلیحاتی و اطلاعاتی زیادی به گروهکهای ضد انقلاب می داد و آنها را به درگیری مسلحانه با سپاه پاسداران ترغیب می کرد.
این تاریخ نگار انقلاب، با اشاره به فداکاریهای سپاه در 8 سال جنگ تحمیلی، گفت:پاسداران و بسیجیان در حالی با تروریستها و سایر گروهکهای ضد انقلاب در شهرها و روستا می جنگیدند و با قاچاقچیان مواد افیونی و مفسدان اخلاقی جامعه مبارزه می کردند، که همزمان بطور شبانه روز در مرزهای غرب و جنوب کشور با متجاوزان بعثی عراق و در خلیج فارس با ناوگان امریکا هم می جنگیدند. در واقع سپاه چهره درخشان دوران 8 سال دفاع مقدس ماست. بدون شک اگر سپاه و بسیج نبودند ارتش صدام در همان ماههای نخست جنگ بسیاری از مناطق ایران را بلعیده بود.
خارکوهی گفت: متاسفانه در سالهای اخیر برخی از مطبوعات و سایتهای داخل کشور همصدا با براندازان داخلی و خارجی نظام جمهوری اسلامی دنبال تضعیف و تخریب سپاه هستند، زیرا آنها می دانند که برای تخریب جمهوری اسلامی اول باید سپاه را تضعیف نمایند. چون تا سپاه قوی و مقتدر باشد نظام جمهوری اسلامی شکست نخواهد خورد.
وی با اشاره به اینکه فعالیت سپاه از ابتدای تاسیس تُواَم با کار فرهنگی و ارتباطات مردمی بوده، گفت: سپاه بخاطر نقش حساسی که در ثبات و امنیت ملت و دولت جمهوری اسلامی دارد، باید از ابزارهای نوین فرهنگی و ارتباط جمعی برخوردار باشد. زیرا امنیت محصور در پادگانها نیست، امنیت در پادگانها همیشه بوده و هست، بلکه باید امنیت را در کل کشور گسترده و فراگیر کرد. یعنی باید امنیت را به خیابانها و کوچه های شهرها و روستاهای دور و نزدیک ، حتی به مزارع و مراتع، و دشت و دریا، و کوه و جنگل و مرزها بُرد. البته برای نیل به چنین امنیت فراگیر، لازم است آگاهی و بصیرت مردم نسبت به ترفندهای دشمنان افزایش یابد و برای آگاه کردن مردم و جلب مشارکت آنها ، سپاه نیازمند ابزارهای فرهنگی و ارتباطی قوی و موثر است تا هر روز پیامهای هشدار و روشنگرانه به مردم ایران و حتی دیگر کشورها و مخصوصا کشورهای پیرامونی بدهد .
خارکوهی با ستایش از نقش برون مرزی سپاه افزود: نقش برون مرزی سپاه هم مکمل نقش داخلی سپاه برای ایجاد ثبات و امنیت پایدار و فراگیر در داخل کشور است. نمی شود اجازه داد گروهکهای تروریستی مثل پژاک ، دمکرات ، کوموله ، القاعده و مهاجمان داعش که نقش ارتشهای غیر رسمی امریکا و دول خلیج فارس را در اطراف کشور ما ایفا می کنند، تا پشت مرزهای ایران بیایند و آرامش مردم ما را بهم بریزند. بلکه هوشیاری سیاسی و نظامی اقتضا می کند که سپاه ، میدان جنگ با تروریستهای جیره خوار را به ورای مرزهای ایران منتقل نماید و اجازه ندهد که حتی به اطراف ایران نزدیک شوند.
وی خاطر نشان کرد: اقتدار سپاه موجب اقتدار کشور ایران است ، پس سپاه باید ضمن حفظ جایگاه تاریخی خود ، می بایست هم مراقب نفوذ نظامی و سیاسی و فرهنگی دشمن در داخل کشور باشد و هم مراقب نفوذ سیاسی و فرهنگی جناحها و جریانات انحرافی در مجموعه خود ، حتی بین پاسداران بازنشسته . زیرا اقتدار سپاه وابسته به انسجام سیاسی- عقیدتی سپاه است و اگر این انسجام حتی توسط برخی از نیروهای بازنشسته سپاه تضعیف شود خطرناک است چه رسد به دشمنان خارجی.
ارسال نظر